Maaltijdvoorziening Bladel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Bladel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Bladel is aantrekkelijk voor alle bewoners die i.v.m leeftijd of beperking geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Bladel kunt u kiezen uit velerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere landelijke bezorgservices zoals Eten Met Gemak, of gespecialiseerde instellingen die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door gebruik te maken van dit soort aanbieders heeft iedereen toegang tot ambachtelijke menu’s als Gehaktschotel, prei à la crème, aardappelpuree, kaas en Gegrilde kippenpoot. Onderstaand leest u meer over eet-bedrijven en handige details ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Regio-code0497 (+31497)
Postcode5531
Kosten (indicatie)v.a. €6,48
Maaltijd tipGroentesoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Bladel

Een speciaal voedingsvoorschrift is belangrijk voor uw vitaliteit. Een voedzaam diner bomvol groenten moet dan ook het streven zijn. Lukt een supermarkt bezoeken en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer vanwege het feit dat u een jaartje ouder wordt? En heeft u laag inkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u aanspraak doen op een aantal subsidies / maaltijd regelingen. Concreet: een vaste korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Heeft u hulp nodig? Hiervoor zijn er speciale (lokale) regelingen en subsidies. Op deze pagina bespreken we de meest toegepaste wetten: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en de mantelzorg. Mogelijk is er ook ruimte voor bijzondere bijstand via de gemeente Bladel.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Bladel. Uniek voor ouderen die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor hulpbehoevenden die 24 uur per dag extra zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: bejaarden met dementie en ouderen met fysieke ongemakken. Deze wet is er ook voor hulp bij de avondmaaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. In de regel gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. In sommige gevallen kan een vriend of kennis ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd opwarmen. In Bladel kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Raadpleeg ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Bladel vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Bladel? In deze plaats bestaan er verscheidene bedrijven en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Halskarbonade in jus, Witlof met bacon, Krieltjes en Boeuf bourguignon, gemengde groenten en aardappelpuree. Er zijn aanbieders met expertise op het gebied van koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bezorgdiensten die de menu’s warm aan huis leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit is op te warmen zodra u het schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u niet iemand die hierin uitkomst kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het menu wordt warm gebracht, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
RSZK – KempenlandRondweg 255531 AJBladel
Slagerij GossensEindhovenseweg 425554 ACValkenswaard
BuurtzorgVan Dissellaan 35531 BPBladel
ZuidZorg WijkzorgGebint 1M5521 WDEersel
Keurslager van den BroekNieuwstraat 20c5521 CMEersel
Catering Just UsNicolaas Beetslaan 175531 TGBladel
Keurslagerij LaureijsSniederslaan 495531 EHBladel
ZuidZorg WijkzorgRijt 25552 BKValkenswaard
ZuidZorg WijkzorgGroeneweg 27c5541 AGReusel
ZuidZorg WijkzorgKloostertuin 25531 HCBladel
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Bladel

Verschillende woonzorgcentra in de buurt van Bladel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants hebben een aanbod verantwoorde menu’s zoals Broccoli kaassaus, voor enkele euro’s. Hier is er ook ruimte voor ontmoeting. Af en toe is het bovendien mogelijk om het aanbod op te halen of te laten bezorgen. Via www.bladel.nl spot u details aangaande de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Wellicht relevant: Subsidie.

Informatie

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Bladel
 • (Regio) nummer: 0497 (+31497)
 • Centrale postcode: 5531
 • Wijk: Bladel

Voorbeeld maaltijden

 • Rookworst met stamppot zuurkool
 • Aardappelpartjes rozemarijn
 • Groentesoep met balletjes
 • Gestoofde wortel
 • Ajam pangang, nasi goreng

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat is het precieze probleem? Gaat het om tijdelijke ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om permanente zorg als hulp bij het eten?

 2. Een subsidie regelen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Informeer naar de verschillende soorten zorg die een optie zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Ontdek ook wat uw gemeente Bladel te bieden heeft rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.bladel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier kiezen

  Check de maaltijdservices in Bladel voor ouderen en maak een keuze. Let goed op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het wisselende aanbod. Vind uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De bestellingen zullen thuis gebracht worden, gebruikelijk door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan simpelweg door middel van oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 5 – 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Het grote koelvers voordeel: dagverse bereiding, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter minder fris en vaak zouter. Tafeltje dekje biedt uitkomst op het moment dat zelf opwarmen niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €5,40. Koelverse maaltijden koopt u voor circa €5,60. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Bladel is verkrijgbaar vanaf €7,30. Doorgaans wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Probeer het uit met proef bestellingen (pakketten). Vul het formulier in. De senioren-maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale chauffeur brengt het eten bij hen thuis en geeft verdere uitleg.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en zoekt u voor beperkte tijd bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men bepaald wekelijks eigenhandig de maaltijden (online, met de bestellijst en telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Bladel heeft veel voordelen. Voor inwoners die zichzelf kunnen redden faciliteert dit meer zelfstandigheid en structuur. Voor cliënten die niet meer naar de winkel kunnen is het haast een “must”. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat mensen kwiek en energiek blijven. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse- en diepvriesgerechten met sprongen vooruit gegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze gezonde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Bladel: “bezorgen geeft goede ondersteuning in postcodegebied 5530, 5531”. Lees verder over Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uiteenlopende diëten. lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, natriumarm of misschien veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: voedsel met niet meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente