Maaltijdvoorziening Reusel-De Mierden

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Reusel-De Mierden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Reusel-De Mierden is geschikt voor alle senioren die mede door leeftijd of een lichamelijke handicap (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Reusel-De Mierden kan men kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijk actieve bedrijven zoals Eten Met Gemak, of lokale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Met behulp van zulk soort voorzieningen beschikt men altijd over complete diners als Gepofte aardappels en/of Hete Bliksem met een speklapje. Onderstaand vergelijkt men eet-instellingen en handige details over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Regio-code0497 (+31497)
Postcode5541
Kosten (indicatie)v.a. €6,83
Lekkere maaltijdHutspot, hachee

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Reusel-De Mierden

Een goed voedingspatroon is aan te raden voor een vitaal lichaam. Een voedzaam recept met voldoende groenten mag men niet overslaan. Kan naar de supermarkt gaan en koken niet meer ter wille van leeftijd en/of handicap? En moet u met weinig rondkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u aanspraak doen op prima maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe kan ik dit regelen? Er zijn een aantal zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Hieronder gaan we dieper in op deze zorgwetten; thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en tijdelijke mantelzorg. In sommige gevallen is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Reusel-De Mierden.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Reusel-De Mierden. In het leven geroepen voor bejaarden die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op senioren die continu extra zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende bejaarden en senioren met lichamelijke handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Doorgaans loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • toezicht bij eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Soms kan iemand uit de sociale omgeving helpen met een supermarkt bezoeken of het bereiden van een maaltijd. In Reusel-De Mierden zien we ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Persoonlijke zorg
 • Zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Reusel-De Mierden vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Reusel-De Mierden? In deze gemeente vinden we een groot aantal firma’s en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. Denk dan aan Babi ketjap, pikante groenten met ananas en bami goreng en Chili con carne. U kunt kiezen uit bedrijven met expertise op het gebied van vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en instellingen die uw avondmaaltijd warm aanleveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op een moment dat het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u geen mantelzorger die voor u klaar staat? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het gerecht wordt opgewarmd geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
ZuidZorg WijkzorgGroeneweg 27c5541 AGReusel
Keurslagerij HoppenbrouwersHof 475571 CBBergeijk
ZuidZorg WijkzorgRijt 25552 BKValkenswaard
Catering Just UsNicolaas Beetslaan 175531 TGBladel
ZuidZorg WijkzorgKloostertuin 25531 HCBladel
Kempenhof – ValkenhofAntwerpsebaan 35554 JVValkenswaard
Slagerij GossensEindhovenseweg 425554 ACValkenswaard
Catering ContentLeemskuilen 25563 CKWesterhoven
Keurslager AdriaansDommelseweg 36A5554 NSValkenswaard
BuurtzorgBakkerstraat 535554 EDValkenswaard
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur dan een bericht.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Reusel-De Mierden

Diverse zorginstellingen in de omgeving Reusel-De Mierden bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants hebben voedzame gerechten zoals Hutspot, gesneden rundvlees, voor enkele euro’s. Bij dit ontmoetingspunt kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige restaurants bieden ze ook de optie de menu’s af te halen of te laten bezorgen. Op de website www.reuseldemierden.nl vindt u meer informatie overde seniorenrestaurants die er zijn. Lees verder over Dieetmaaltijden.

Feiten

Lekkere maaltijden

 • Koolvis, broccoli, kruidenpuree
 • Aspergesoep vg
 • Stukjes rundvlees in saus
 • Forel met venkel
 • Braadworst in barbecuesaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat heeft u precies nodig? Spreekt met van kortstondige ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of spreken we over zwaardere zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Informeer naar welke vormen van hulp geschikt zijn. Informeer over WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat de gemeente Reusel-De Mierden doet ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.reuseldemierden.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Ontdek de maaltijdservices in Reusel-De Mierden voor ouderen en zoek de beste uit. Bekijk grondig de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en type maaltijden. Kijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De bestellingen kunt u thuis verwachten, altijd op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan simpelweg in uw eigen magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en stel de tijd in op ongeveer 5 – 6 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In de basis zijn er 3 opties: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het handige van koelvers is dagverse bereiding, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt fris en gezond. Tafeltje dekje is handig in het geval dat zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van het soort eten. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €4,80. Verse koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,10. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Reusel-De Mierden kunt u al aanvragen voor €8,70. Doorgaans zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan uitkomst bieden. Koop daarom snel zo’n proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale chauffeur levert alles netjes af en geeft verdere uitleg.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U bestelt steeds persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Reusel-De Mierden kent vele pluspunten. Voor senioren die nog wel zelfstandig kunnen koken faciliteert dit meer rust en gemak. Voor bewoners die niet meer op eigen benen staan is het iets noodzakelijks. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Eveneens zijn de koelverse- en diepvriesgerechten met sprongen vooruit gegaan. Bomvol verse groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze uitstekende maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Reusel-De Mierden: “bezorgen levert veel vrijheid in postcodegebied 5540, 5541”. Lees verder over Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eetpatroon. lactosevrij, gemalen, natriumarm, zoutarm en niet te vergeten eiwitrijk, veganistisch, vloeibaar, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met minder dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente