Maaltijdvoorziening Vaals

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Vaals

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Vaals is in het leven geroepen voor alle hulpbehoevenden die i.v.m ouderdom of ernstige beperkingen niet zelfstandig kunnen koken. Binnen de gemeente Vaals zien we allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld grote landelijke instanties als De Dievpriesman, of thuiszorg services die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met deze betrouwbare bedrijven is iedereen verzekerd van gezonde diners zoals Verse waldorfsalade of Runderlapje in champignonsaus. Onderstaand treft men leveranciers en essentiële kennis ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteVaals
Regio-code043 (+3143)
Postcode6291
Kosten (indicatie)v.a. €6,34
Lekkere maaltijdBiogarde

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Vaals

Een speciaal maaltijdplan is relevant voor de gezondheid. Een gezond gerecht vol groenten staat hierbij centraal. Kan boodschappen kopen en in de keuken staan niet eigenhandig vanwege ouderdom? Of heeft u weinig financiële middelen? In die situatie kunt u een beroep doen op bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of hulp via zorghuizen. Heeft u hulp nodig? We onderscheiden diverse zorgwetten en maaltijdsubsidies. Op deze pagina benaderen we de beste regelingen: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en mantelzorg. Wellicht is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Vaals.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Vaals. In het leven geroepen voor mensen die moeilijkheden hebben met het zelf invullen van de huishouding en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor inwoners die de hele dag door speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan mensen met dementie of senioren met een lichamelijke handicap. Ook is er budget beschikbaar voor voeding (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. In de regel gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Soms kan een partner helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd opwarmen. In Vaals zien we ook vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bekijk ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Vaals vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Vaals? In de regio kunt u kiezen uit relatief veel keukens en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan gerechten als Slavink met jus, spinazie à la crème en gekookte aardappelen en Groentesoep. U kunt kiezen voor keukens die zich focussen op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en instellingen die de menu’s al opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden zodra u het schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niemand die hiermee kan helpen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw eten wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager DumontMaastrichterlaan 78A6291 ETVaals
Slagerij KuypersTenelenweg 26367 VVVoerendaal
SPAR MaaltijdserviceKerkstraat 16321 AHWijlre
Restaurant TalentinoVan Eynattenstraat 26269 CHMargraten
SPAR ColenDalestraat 236262 NPBanholt
Durpswinkel ImpulsWilhelminastraat 196351 GNBocholtz
BuurtzorgSchoolstraat 86336 ARHulsberg
Zorgcentrum ’t BrookStrijthagenstraat 46367 TNVoerendaal
Stichting Tafeltje-Dek-JeCortenbachstraat 56367 EXVoerendaal
Keurslager KeulenKerkstraat 266336 BBHulsberg
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Vaals

Diverse zorghuizen in de streek Vaals bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants hebben ambachtelijke gerechten zoals Nasi kip saté, voor de kleine portemonnee. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige eetpunten is het bovendien mogelijk om het assortiment thuis te laten bezorgen. Middels www.vaals.nl bekijkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Wellicht relevant: Maaltijdservice.

Gegevens

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Vaals
 • Regionummer: 043 (+3143)
 • Centrale postcode: 6291
 • Veel gezochte wijk: Vijlen-Lemiers

Voorbeeld maaltijden

 • Pannenkoeken met spek
 • Spareribs met patat en salade
 • Witlofschotel met ham
 • Witlofschotel met ham en kaas
 • Vegetarische roerbakstukjes

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het eenvoudige ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of is er behoefte aan meer grondige ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Vergelijk de verschillende soorten zorg die beschikbaar zijn. Zoek naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Check ook wat de gemeente Vaals kan betekenen aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.vaals.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Bekijk de maaltijdservices in Vaals voor ouderen en start met bestellen. Bekijk grondig de beste- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Probeer of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De maaltijden worden aan huis bezorgd, steeds vaker door een regionale chauffeur op een vaste dag. De maaltijd klaarmaken gaat zonder slag of stoot in de magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en stel de tijd in op tussen de 6 en 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Feitelijk zijn er drie smaken: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om super verse leveringen, maar een beperkte houdbaarheid. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje is makkelijk voor mensen waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €3,80. Voedzame koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,90. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Vaals is er al voor €7,50. Gewoonlijk wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice is dan ideaal. Bestel veilig en snel proef bestellingen (pakketten). Vraag deze vrijblijvend aan. Uw maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en verstrekt benodigde info.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u gedurende een paar weken/maanden opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men kiest altijd zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen minimale afname).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Vaals is ontzettend handig. Voor bewoners die zichzelf kunnen redden verschaft dit ongebondenheid en structuur. Voor inwoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het meer een noodzaak. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat senioren voldoende voeding binnenkrijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het verwarmen van deze vers bereidde maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Vaals: “bezorgen faciliteert veel vrijheid in postcodegebied 6290, 6291”. Ga door naar: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen voedingspatroon. zoutarm, gemalen, lactosevrij, glutenvrij of wellicht koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch, vegetarisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente