Maaltijdvoorziening Lopik

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Lopik

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Lopik is bedoeld voor alle mensen die i.v.m leeftijd of een lichamelijke handicap tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Lopik is er de keuze uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om grote landelijke instanties als Eten Met Gemak, of lokale services die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door middel van zulk soort faciliteiten zit er niemand zonder heerlijke menu’s als Macaroni-gehakt schotel of Gehaktbal in jus, broccoli bloemkoolmix en gekookte aardappelen. Op deze website treft men maaltijddiensten en waardevolle informatie betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Regio-code0348 (+31348)
Postcode3411
Kosten (indicatie)v.a. €5,79
Lekkere maaltijdRisotto, bospaddestoelen

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Lopik

Een bepaald eetpatroon is onmisbaar voor de gezondheid. Een gezond gerecht bomvol vitaminen is daarom ook de basis. Wil een supermarkt bezoeken en in de keuken staan niet langer zelfstandig door problemen met de gezondheid? En heeft u laag inkomen? In die situatie bestaan er handige maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp via zorghuizen. Heeft u hulp nodig? U kunt zich beroepen op speciale maaltijdsubsidies en wetten. In het volgende schema zoomen we in op de meest toegepaste wetten: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en eigen mantelzorg. Mogelijk is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Lopik.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Lopik. In het leven geroepen voor bewoners die moeite hebben met het zelfredzaam blijven en mantelzorgondersteuning.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor bejaarden die doorlopend intensieve zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende senioren en inwoners met een lichamelijke beperking. Tevens is er financiële ruimte voor de maaltijd (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Moment voor samen eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Dikwijls ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • hulp bij toediening
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Vaak kunnen vrienden helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd opwarmen. In Lopik kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Individuele zorg
 • Voor meer info zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Lopik vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Lopik? In en rondom uw woonplaats zijn er velerlei services en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Kip korma, rijstmix en Speklap in jus, rode bietjes en gekookte aardappelen. Wij onderscheiden instellingen met expertise op het gebied van diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en instellingen die het diner warm brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden wanneer u dat uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u niemand die hierbij een rol kan spelen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw eten wordt warm geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand treft u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
VitrasBeatrixplantsoen 1H3411 DALopik
Petra’s maaltijdserviceLeisteenoever 13433 DDNieuwegein
Stichting WelzijnsondersteuningKasteelplein 53417 JGMontfoort
Santé PartnersPoortdijk 34F3402 BSIJsselstein
Vecht en IJssel – EwoudJan van der Heydenweg 23401 RHIJsselstein
Aanschuifdiner De WulverhorstPrins Bernhardstraat 23421 JDOudewater
Rijnhoven – AntoniushofAntoniushof 13417 JLMontfoort
Vitras – Santé PartnersZoutkamperschans 3-63432 TZNieuwegein
ZorgSpectrum locatie De Geinsche HofVuurscheschans 753432 TXNieuwegein
Slagerij UlteeLeeuweringerstraat 343421 ACOudewater
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur dan een bericht.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Lopik

Een deel van de zorghuizen in de omgeving Lopik bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants verstrekken voedzame menu’s zoals Kip cordon blue, broccoli bloemkoolmix en krieltjes met peterselie, voor scherpe prijzen. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige restaurants is het tevens mogelijk om de menu’s aan huis te bezorgen. Via www.lopik.nl leest u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die er zijn. Mogelijk interessant: Thuiszorg.

Feiten

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Lopik
 • Netnummer: 0348 (+31348)
 • Centrale postcode: 3411
 • Lokale wijk: Lopik

Maaltijd ideën

 • Gekookte aardappels
 • Prei a la creme
 • Pastaschotel met spinazie
 • Verse rauwkostsalade
 • Gepaneerde Alaska-koolvis

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Kiest men voor eenvoudige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om ingrijpendere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Kijk naar welke manieren van (thuis)zorg toepasbaar zijn. Doorzoek WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat uw gemeente Lopik faciliteert ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.lopik.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder bepalen

  Check de maaltijdservices in Lopik voor ouderen en selecteer de relevantste. Bekijk grondig de beste- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Kijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw bestellingen worden aan huis bezorgd, altijd door een lokale bezorger, op een vast moment. Het eten opwarmen gaat zonder slag of stoot in de magnetron, oven of in de pan. Maak wat gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 5 – 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Standaard kunt u kiezen uit drie mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse maaltijd, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje komt van pas in het geval dat een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het type eten. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €3,80. Dagverse/koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,10. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Lopik koopt u voor circa €8,70. Doorgaans wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Proberen? Kies eens zo’n proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft verdere uitleg.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u tijdelijk een maaltijdleverancier? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U bepaald wekelijks zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch of met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Lopik is een ware uitkomst. Voor cliënten die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dit meer rust en regelmaat. Voor cliënten die niet meer zelfstandig kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat mensen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Bovendien zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds beter. Bomvol verse groenten, goede vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het verwarmen van deze verse maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Lopik: “bezorgen faciliteert veel autonomie in postcodegebied 3410, 3411”. Klik verder naar WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen voedingspatroon. natriumarm, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm of koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch, vloeibaar: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: gerechten met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente