Maaltijdvoorziening Cromstrijen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Cromstrijen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Cromstrijen is geschikt voor alle mensen die door ouderdom of beperking niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Binnen de gemeente Cromstrijen is er de keuze uit velerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om landelijk opererende diensten als Mealhero, of lokale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Met dergelijke oplossingen kan men zeker zijn van vitale menu’s als Schelvis in Dijon-mosterdsaus of Zalmfilet gebakken met tomatensaus, bladspinazie en aardappelpuree. Op deze pagina treft men beschikbare bedrijven en essentiële details omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteCromstrijen
Regio-code0186 (+31186)
Postcode3281
Kosten (indicatie)v.a. €6,16
Voorbeeld maaltijdRode kool met gehakt schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Cromstrijen

Een bepaald voedingsvoorschrift is aan te raden voor de gezondheid. Een voedzaam gerecht met genoeg vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Kan een supermarkt bezoeken en in de keuken staan niet meer zelf ten gevolge van fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? In die situatie onderscheiden we een aantal maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp bij u thuis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U dient rekening te houden met velerlei zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In dit hoofdstuk bespreken we de meest toegepaste wetten: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en persoonlijke mantelzorg. Soms heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Cromstrijen.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Cromstrijen. Speciaal voor bewoners die problemen ervaren bij het zelfstandig thuiswonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor senioren die permanent intensieve zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: senioren met dementie en inwoners met een handicap. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toediening van eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Meestal loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Gelukkigkunnen vrienden ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd brengen. In Cromstrijen zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Individuele zorg
 • Bekijk ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Cromstrijen vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Cromstrijen? In uw omgeving bestaat er de keuze uit velerlei bezorgservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. Denk dan aan Rundvlees in jus en Gegrilde vegastukjes in jus, Groentestoverij met amandel-rozijnen, Gekookte aardappelen. U kunt kiezen uit instellingen die zich vooral richten op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en organisaties die het diner warm aanleveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan adviseren wij koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u niet iemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw eten wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Alerimus de BuitensluisBernhardstraat 253281 BCNumansdorp
Het WaterwielAdmiraalsplein 7003317 NJDordrecht
Mariet Party’s & EventsEinsteinstraat 353281 NJNumansdorp
Slagerij ViergeverMunnikendijk 20A3273 LEWestmaas
SPAR MaaltijdserviceT Haagje 73273 AEWestmaas
SPAR KoellinGrote Markt 753311 BGDordrecht
Hoeksche MaaltijdWaleplein 23291 CZStrijen
Stichting Warm AanbevolenRijksstraatweg 1043316 EJDordrecht
Keurslager van VelzenVan Eesterenplein 923315 KTDordrecht
BuurtzorgRaadhuisstraat 353299 APMaasdam
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur dan een bericht.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Cromstrijen

Een deel van de zorgcentra in de omgeving Cromstrijen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een apart buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants voeren een assortiment ambachtelijke gerechten zoals Rundersaucijsje met vleesjus, aardappelpuree, rode bieten, met weinig winstmarge. Bij dit ontmoetingspunt is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Doorgaans bestaat er de optie om de specialiteiten thuis af te leveren. Aan de hand van www.cromstrijen.nl leest u handige info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bezoek de pagina: Maaltijdservice.nl.

Stats & Facts

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Cromstrijen
 • Netnummer: 0186 (+31186)
 • Centrale postcode: 3281
 • Veel gezochte wijk: Numansdorp

Maaltijd ideën

 • Kip korma, rijstmix
 • Gebonden goulashsoep
 • Vegetarische balletjes in saus
 • Kiptajine
 • Penne, champignonragout, broccoli

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Betreft het tijdelijke ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of betreft het meer grondige zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Kijk naar welke vormen van zorg geschikt zijn. Kijk naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Lees u ook in over wat de gemeente Cromstrijen regelt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.cromstrijen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitkiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Cromstrijen voor ouderen en start met bestellen. Bekijk grondig bezorg- en betaalmogelijkheden en het assortiment. Zoek uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw menu’s kunnen thuisbezorgd worden, in de regel door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan moeiteloos via oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de instellingen op 600 watt en stel de tijd in op ongeveer 6 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In beginsel spreken we over 3 smaken: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: de meest verse maaltijden, maar een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is praktisch wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €4,20. Voedzame koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,30. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Cromstrijen vindt u al vanaf €7,20. Meestal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan uitkomst bieden. Voor een test bestelt men zo’n proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. Zo’n maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft antwoord op vragen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een maaltijdservice aan huis? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men kiest altijd de menu’s die u lekker lijken (online, met de bestellijst of telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Cromstrijen is een service waar velen gebruik van maken. Voor cliënten die nog wel zelfstandig kunnen koken verschaft dit meer tijd en comfort. Voor mensen die hier meer moeite mee hebben is het vrijwel onmisbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat mensen fit en vitaal blijven. Met name de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries + koelverse menu’s enorm verbeterd. Altijd met voldoende groente, belangrijke voedingsstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze vers bereidde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Cromstrijen: “bezorgen biedt veel zelfstandigheid in postcodegebied 3280, 3281”. Ga door naar: Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij of vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met niet meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente