Maaltijdvoorziening Stede Broec

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Stede Broec

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Stede Broec biedt uitkomst voor alle mensen die door hun leeftijd of een handicap geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Stede Broec zijn er meer en meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijke bezorgservices zoals Apetito, of gespecialiseerde tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Dankzij deze betrouwbare bedrijven heeft iedereen toegang tot vitale diners als Lekkerbekje remouladesaus sperziebonen puree of Gebonden mosterdsoep. Op deze pagina bekijkt men maaltijddiensten en waardevolle details wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Regio-code0228 (+31228)
Postcode1611
Kosten (indicatie)v.a. €5,34
Smaakvolle maaltijdGekookte aardappels

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Stede Broec

Een juist voedingsvoorschrift is belangrijk voor uw vitaliteit. Een gezonde maaltijd met genoeg groenten draagt hier zeker aan bij. Kan een supermarkt bezoeken en koken niet 100% veilig meer gezien uw ouderdom? Of heeft u een relatief laag inkomen? Daarvoor onderscheiden we verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Dit houdt in: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp bij u thuis. Heeft u hulp nodig? U kunt aankloppen bij een aantal subsidievormen en zorgwetten. Hieronder vertellen we wat meer over een aantal van deze wetten: ZVW, WLZ en WMO, en lokale mantelzorg. Soms is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Stede Broec.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Stede Broec. Te gebruiken door senioren die problemen ondervinden bij het op eigen benen thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een boodschappen-buddy
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor mensen die de hele dag zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende senioren of bejaarden met handicaps. Tevens is er financiële ruimte voor het avondeten (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en ontvangt u al veel zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. In sommige gevallen kan een vriend of kennis ondersteunen bij kleine boodschappen doen of samen eten. In Stede Broec kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Verdere info vindt u ook op RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Stede Broec vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Stede Broec? In de regio kunt u kiezen uit een hoop services en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt denken aan Kabeljauw in kruidensaus en Witlofschotel met ham en kaas. Er zijn bedrijven die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en maaltijdservices die de menu’s opgewarmd brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan adviseren wij diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen wanneer u dat schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en kent u geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw avondmaal wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand tonen wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Omringrestaurant BovenkarspelGezinspaviljoen 11611 BJBovenkarspel
Wilgaerden – Oôs StekkieRaadhuisplein 921616 AXHoogkarspel
Stichting Tafeltje Dekje Stede BroecBrilliant Starstraat 21611 DSBovenkarspel
Wilgaerden – De Vergulde BaarsSint Lucasstraat 91606 BPVenhuizen
Eethuys Overvest EnkhuizenLijsterbesstraat 41602 SEEnkhuizen
Eethuys Rigttershof GrootebroekRigtershof 91613 SJGrootebroek
SPAR SchramaBoerhaaveplein 71611 EPBovenkarspel
Keurslagerij BurgerRaadhuisplein 151616 AVHoogkarspel
Eethuys Nicolaas LutjebroekAzalealaan 181614 SNLutjebroek
Slagerij de HaanDe Middend 701611 KTBovenkarspel
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact met ons op.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Stede Broec

Verschillende woonzorgcentra in de gemeente Stede Broec bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants voeren een assortiment complete menu’s zoals Gebakken kibbeling met vegetarische jus, aardappelpuree, broccoli, voor de kleine portemonnee. In het restaurant kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige restaurants is het mogelijk om de menu’s aan huis te bezorgen. Aan de hand van www.stedebroec.nl vindt u handige info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Lees verder over WLZ.

Feiten

Geschikte maaltijden

 • Snijbonen
 • Gebonden rundvleessoep
 • Kippensoep
 • Vissticks met groenten
 • Nasi babi pangang

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat is het precieze probleem? Betreft het beperkte zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of betreft het meer intensieve zorg als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Check welke vormen van zorg beschikbaar zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Informeer ook wat uw gemeente Stede Broec regelt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.stedebroec.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice kiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Stede Broec voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Controleer altijd de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het wisselende aanbod. Probeer of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De maaltijden worden aan huis bezorgd, steeds vaker door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat eenvoudig in vrijwel elke magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en zet hem op ongeveer 5 – 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In beginsel spreken we over drie opties: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is de meest verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar beperkt vers en verantwoord. Tafeltje dekje komt van pas voor senioren waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden zijn er al voor €5,20. Heerlijke koelverse maaltijden vindt u al vanaf €6,30. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Stede Broec koopt u voor circa €8,70. Niet zelden is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan de oplossing zijn. De dienst zelf proberen kan met een proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om de aanvraag te bespreken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en legt alles netjes uit.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men kiest altijd zelf de lekkerste maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Stede Broec is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken faciliteert dit meer vrije tijd en autonomie. Voor bewoners die daar meer problemen mee ondervinden is het haast onvermijdbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat senioren voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Vooral deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Evenzeer zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze verse maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Stede Broec: “bezorgen biedt veel autonomie in postcodegebied 1614, 1616”. Wellicht relevant: Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, lactosevrij, zoutarm, gemalen en ook vegetarisch, vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente