Maaltijdvoorziening Grootebroek

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Grootebroek

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDING

De maaltijdvoorziening in Grootebroek is ideaal voor alle mensen die door hun leeftijd of een lichamelijke beperking niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Binnen de gemeente Stede Broec kan men kiezen uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over landelijk opererende diensten als Hoogvliet, of zorghuizen en bedrijven die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door middel van zulke bedrijven kan iedereen rekenen op uitstekende menu’s als Kip, sperziebonen, aardappelpuree of Pasta kip madras. Op deze pagina vergelijkt men maaltijddiensten en belangrijke details betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDING

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Netnummer0228 (+31228)
Postcode1614
Gemiddelde menuprijs€5,73
Vaak gekozen maaltijdChili con carne

aanvragen-maaltijd Advertentie: Voordelig Uitgekookt proefpakket

Subsidie voor maaltijden aan huis in Grootebroek

Een eigen voedingspatroon is cruciaal voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond gerecht met genoeg groenten is dan ook essentieel. Gaat het boodschappen inkopen en gerechten klaarmaken niet meer zelf wegens ouderdom? En heeft u laag inkomen? In dat geval onderscheiden we handige maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen eten in een wijkgebouw, of hulp bij u thuis. Hoe maak ik hier aanspraak op? U dient rekening te houden met speciale subsidievormen en zorgwetten. In deze paragraaf behandelen we de belangrijkste vormen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en persoonlijke mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Stede Broec.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Stede Broec. Te gebruiken door ouderen die tegen problemen aanlopen bij het zelf runnen van een huishouden en mantelzorgondersteuning.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor inwoners die doorlopend speciale zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende ouderen en senioren met een beperking. Deze wet is er ook voor hulp bij het diner (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • ondersteuning bij toedienen
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Onder sommige omstandigheden kunnen bekenden ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of samen eten. In Grootebroek kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Zie ook mantelzorg.nl

Warme maaltijdservice Grootebroek vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Grootebroek? In en rondom uw woonplaats bestaan er relatief veel aanbieders en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en gehandicapten. Onder andere Stukjes rundvlees in jus of Rundersukade met vleesjus, aardappelpuree met persillade, sperziebonen. Onder andere keukens gespecialiseerd in vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en keukens die de gerechten warm aanleveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u gelegen komt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u niet iemand die kan helpen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw diner wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Op onze site vergelijkt u verschillende populaire bedrijven die werkzaam zijn in uw postcodegebied.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice
uitgekookt
 • Uitgekookt
 • Vlees, vis, en vega
 • Smaakvol en gezond
 • Ambachtelijke keuken
apetito
 • Apetito
 • Lekkerste seizoensmaaltijden
 • Zonder abonnementen
 • Bekend van televisie
food-connect
 • Food Connect
 • Bevat belangrijke voedingsstoffen
 • Persoonlijke service
 • Altijd gratis thuisbezorgd
maaltijdservice-nl
vers-aan-tafel
 • Vers aan Tafel
 • Bezorging aan huis
 • Hollandse + Buitenlandse keuken
 • Voedingskundige denkt met u mee
mealhero
 • Mealhero
 • Geen abonnement nodig
 • Goede maaltijdvoorziening
 • Sinds 1970

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Grootebroek

Verschillende zorghuizen in de streek Grootebroek bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants serveren gezonde gerechten zoals Kippenpoot met doperwtjes wortel, voor enkele euro’s. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Doorgaans is het tevens mogelijk om de maaltijden op te halen of te laten bezorgen. Op www.stedebroec.nl checkt u handige info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Klik verder naar Dieetmaaltijden.

Kerngegevens

Geliefde maaltijden

 • Stamppot Hete bliksem met stroop
 • Broccoli rollade schotel
 • Aspergesoep
 • Hete Bliksem met een speklapje
 • Asperge beenham schotel

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreken we over lichte zorg zoals boodschappen doen of koken? Of spreken we over zwaardere zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Vergelijk welke types zorg mogelijk zijn. Check WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Achterhaal ook wat uw gemeente Stede Broec te bieden heeft betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.stedebroec.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Grootebroek voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let op belangrijk dingen zoals: de beste- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Zoek uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, gebruikelijk door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan simpelweg d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak wat gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en stel ‘m in op circa 6 – 8 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In beginsel spreken we over 3 keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Het voordeel van koelvers is maximale versheid, maar een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is makkelijk in het geval dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het soort eten. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,30. Verse koelverse maaltijden bestelt u vanaf €5,80. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Grootebroek kunt u al aanvragen voor €7,90. Normaliter zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Kies daarom direct voor zo’n proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en verstrekt benodigde info.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U selecteert altijd de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, telefonisch en online). Altijd geheel vrijblijvend (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in juni 2021

Eten aan huis bezorgen in Grootebroek is een ware uitkomst. Voor bejaarden die zelf de boodschappen doen en koken geeft dit meer zelfstandigheid en voordeel. Voor mensen die hier meer moeite mee hebben is het iets noodzakelijks. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden fit en vitaal blijven. Vooral de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Eveneens zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds beter. Bomvol verse groenten, belangrijke mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze ambachtelijke maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Grootebroek: “bezorgen houdt in: veel voordelen in postcodegebied 1613, 1614”. Bezoek de pagina: Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uiteenlopende diëten. natriumarm, glutenvrij, lactosevrij, gemalen en ook eiwitrijk, vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: menu’s met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem vormt.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00