Maaltijdvoorziening Coevorden

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Coevorden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Coevorden is zeer populair bij alle mensen die i.v.m leeftijd of een lichamelijke beperking niet zelf kunnen koken. Binnen de gemeente Coevorden zijn er allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; landelijke bezorgservices zoals De Dievpriesman, of lokale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door middel van dit soort aanbieders kan iedereen weer genieten van ambachtelijke menu’s zoals Gegrilde paprika en Twentse gehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, snijbonen. Op deze website vergelijkt u maaltijddiensten en essentiële kennis betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Regio-code0524 (+31524)
Postcode7741
Kosten (indicatie)v.a. €4,98
Smaakvolle maaltijdSlavink in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Coevorden

Een uitgekiend eetpatroon is belangrijk voor een vitaal lichaam. Een voedzaam recept met genoeg mineralen is dan ook een belangrijke factor. Kan boodschappen kopen en koken niet meer zelf ten gevolge van fysieke ongemakken? Of heeft u een relatief laag inkomen? Dan kunt u een beroep doen op bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Heeft u hulp nodig? We onderscheiden diverse zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In dit hoofdstuk bespreken we de meest toegepaste wetten: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en de mantelzorg. Misschien is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Coevorden.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Coevorden. Uniek voor ouderen die moeite hebben met het op eigen benen thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op hulpbehoevenden die de hele dag professionele zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: ouderen met dementie of ouderen met fysieke ongemakken. Tevens is er financiële ruimte voor de avondmaaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Vaak wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • Samen eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. In sommige gevallen kan een vriend of kennis helpen met naar de supermarkt gaan of helpen bij het eten. In Coevorden staan ook vrijwilligers klaar die zich hiervoor inzetten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Individuele zorg
 • Voor meer info zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Coevorden vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Coevorden? In deze gemeente vinden we verscheidene tafeltje dekjes en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt hierbij denken aan onder andere Spaghetti bolognese en Runderstooflapje met jus, Rodekool met appeltjes, Aardappelpuree. U kunt kiezen voor keukens met expertise op het gebied van koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en aanbieders die het eten warm aan huis leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er niemand die daarbij ondersteuning biedt? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het menu wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Hierna vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Maaltijdspecialist Auke en Gerda KielData 24-267741 MGCoevorden
BuurtzorgDe Esch 17783 CGGramsbergen
Maaltijdservice.nuMarshovenlaan 27742 TVCoevorden
Keurslager VeltmaatVarsenerstraat 3A7731 DCOmmen
BuurtzorgMarkt 32 A7731 DBOmmen
SPAR PierikJupiterplein 17771 XTHardenberg
BuurtzorgEuropaweg 1057761 ABSchoonebeek
Brinkman maaltijdenserviceNieuwe Haven 247772 BCHardenberg
BuurtzorgDe Stuwdijk 1A7772 AWHardenberg
BuurtzorgEuropaweg 143a7766 AENieuw-Schoonebeek
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Coevorden

Verscheidene zorginstellingen in en rondom Coevorden bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants voeren een assortiment vitale gerechten zoals Rundergehaktbal met vleesjus, gekookte aardappelen, rode kool met appel, tegen lage kosten. Op deze plek kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Soms bestaat er de mogelijkheid om de gerechten op te halen of te laten bezorgen. Op de website www.coevorden.nl vindt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Mogelijk interessant: Thuiszorg.

Feiten

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Coevorden
 • Regionummer: 0524 (+31524)
 • Postcodegebied: 7741
 • Lokale wijk: Coevorden

Lekkere maaltijden

 • Groentemix, kormasaus, basmatirijst
 • Pilav
 • Maaltijdsalade met kip en avocado
 • Pannenkoeken met appelvulling
 • Gehakt in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreken we over tijdelijke zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om meer intensieve zorg als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Check welke manieren van (thuis)zorg toepasbaar zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Achterhaal ook wat uw gemeente Coevorden kan betekenen ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.coevorden.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Check de maaltijdservices in Coevorden voor ouderen en kies een geschikte. Let vooral op beschikbare bezorgdagen en type maaltijden. Vind uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, vaak door uw eigen bezorger. De bereiding van het gerecht is gemakkelijk via oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor ongeveer tussen de 6 en 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

U heeft eigenlijk 3 smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het grote koelvers voordeel: maximale versheid, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is perfect op momenten wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort eten. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €4,80. Dagverse/koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,10. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Coevorden kunt u al aanvragen voor €7,00. Gewoonlijk betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Bestel veilig en snel een proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. De senioren-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren en zal de service nader toelichten. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft antwoord op vragen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u voor 1 of 2 weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks zelf de gerechten (online, telefonisch en met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Coevorden kent vele pluspunten. Voor mensen die zelfstandig kunnen koken geeft dat meer vrijheid en voordeel. Voor ouderen die niet meer op eigen benen staan is het soms de enige oplossing. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Vooral de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Tevens zijn ook de diepvries + koelverse menu’s in kwaliteit gestegen. Vaak met 250 gram + groente, bouwstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze complete maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Coevorden: “bezorgen verschaft veel gemak in postcodegebied 7740, 7741, 7742”. Ga door naar: Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw individuele wensen. lactosevrij, zoutarm, natriumarm, glutenvrij en ook vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: maaltijden met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente