Maaltijdvoorziening Emmen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Emmen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Emmen is in het leven geroepen voor alle hulpbehoevenden die door ouderdom of door een lichamelijke beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Binnen de gemeente Emmen kan men kiezen uit tal van maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of kleinschalige services die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Met deze services is iedereen verzekerd van verse diners als Drumsticks in ketjapsaus, Sperziebonen, Witte rijst of Gehaktbal, bloemkool, broccoli, gekookte aardappelen. Op deze pagina leest u meer over eetpunten en praktische kennis over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Regio-code0524 (+31524)
Postcode7811
Kosten (indicatie)v.a. €5
Smaakvolle maaltijdRundergehaktbal in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Emmen

Een goed maaltijdplan is cruciaal voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam diner met belangrijke voedingswaarden is dan ook een belangrijke factor. Kan het doen van boodschappen en lekker kokkerellen niet 100% veilig meer ter wille van problemen met de gezondheid? Of heeft u weinig financiële middelen? In dat geval bestaan er interessante maaltijdregelingen en subsidies. Vaak komt dat neer op: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Heeft u hulp nodig? U kunt een beroep doen op verscheidene zorgwetten en maaltijdsubsidies. In deze paragraaf bespreken we de meest toegepaste wetten: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en mantelzorg. Misschien zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Emmen.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Emmen. Te gebruiken door bejaarden die tegen problemen aanlopen bij het zelfredzaam blijven en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappen-buddy
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor ouderen die doorlopend speciale zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende mensen en ouderen met fysieke ongemakken. Tevens is er financiële ruimte voor eten en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Gezamenlijk eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Over het algemeen ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Onder sommige omstandigheden kan iemand uit de sociale omgeving helpen met een supermarkt bezoeken of het bereiden van een maaltijd. In Emmen zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Meer ondersteuning in huis
 • Verdere info vindt u ook op Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Emmen vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Emmen? In deze gemeente bestaan er velerlei keukens en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan gerechten als Omeletstukjes in pangangsaus, sajoer lodeh en bami goreng en Speklap in jus, rode bietjes en gekookte aardappelen. Wij onderscheiden organisaties met expertise op het gebied van koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en leveranciers die uw avondmaaltijd opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan adviseren wij koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er niet iemand die u ondersteunt? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Het menu wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder bekijkt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Het wapen van EmmenSchimmerweg 17811 AREmmen
Maaltijdservice Bij De BrugWeerdingerkanaal NZ 2417831 HSNieuw-Weerdinge
Keurslagerij JansenDalipassage 557811 DAEmmen
BuurtzorgDe Esch 17783 CGGramsbergen
Brinkman maaltijdenserviceNieuwe Haven 247772 BCHardenberg
SPAR SchijffSplitting 1567826 CTEmmen
Slagerij VeerbeekStatenweg 457824 CTEmmen
BuurtzorgBrandgans 17827 SGEmmen
Keurslager JellemaValkenveld 467827 HCEmmen
TSN ThuiszorgStatenweg 1097824 CWEmmen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Emmen

Diverse bejaardentehuizen in de gemeente Emmen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants hebben een aanbod complete menu’s als Speklapje met vleesjus, gebakken aardappelen, bloemkool, tegen een aantrekkelijke prijs. Bij dit ontmoetingspunt is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Zo nu en dan is het bovendien mogelijk om de maaltijden bij u thuis te brengen. Op www.emmen.nl bekijkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw omgeving. Mogelijk interessant: Bijzondere bijstand.

Informatie

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Emmen
 • (Regio) nummer: 0524 (+31524)
 • Postcodegebied: 7811
 • Lokale wijk: Nieuw-Weerdinge

Lekkere maaltijden

 • Kipschnitzel
 • Broccoli rollade schotel
 • Gehaktballen in uienjus
 • Schelvis in Dijon-mosterdsaus
 • Kipvink in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Kiest men voor lichte zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of betreft het zwaardere ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de zorgvraag is? Check welke soorten zorg geschikt zijn. Zoek naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Emmen verzorgt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.emmen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier selecteren

  Ontdek de maaltijdservices in Emmen voor ouderen en zoek de beste uit. Neem zaken in acht als: bestelopties, betaalopties, klantenservice en het wisselende aanbod. Bekijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De menu’s kunt u thuis verwachten, vaak door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan doorgaans in uw eigen magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel ‘m in op circa 6 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit 3 keuzes: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is super verse leveringen, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter verminderd fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor senioren waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het type maaltijd. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €5,10. Gezonde koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €5,70. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Emmen kunt u al aanvragen voor €7,30. Dikwijls is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Kies daarom direct voor proefpakketten. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren en zal de service nader toelichten. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en legt alles netjes uit.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U bepaald altijd eigenhandig de maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (geen contract).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Emmen is een ware uitkomst. Voor mensen die zelf de boodschappen doen en koken geeft dit meer rust en comfort. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat ouderen voldoende voeding binnenkrijgen. Vooral de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Ook zijn de diepvries- en koelverse maaltijden enorm verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, goede voedingsstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze vers bereidde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Emmen: “bezorgen verschaft veel gemak in postcodegebied 7800, 7801, 7811, 7812, 7813, 7814, 7815, 7821, 7822, 7823, 7824, 7825, 7826, 7827, 7828”. Bezoek de pagina: WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen voedingspatroon. natriumarm, glutenvrij, lactosevrij, gemalen of wellicht vegetarisch, vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: maaltijden met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente