Maaltijdvoorziening Sluis

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Sluis

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Sluis is er voor alle inwoners die i.v.m ouderdom of een handicap niet zelfstandig kunnen koken. Binnen de gemeente Sluis is er de keuze uit professionele maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld bedrijven met landelijke dekking als Uitgekookt, of zorghuizen en vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door soortgelijke organisaties beschikt men altijd over gezonde diners zoals Speklapje met vleesjus, stamppot andijvie of Sperziebonen. Hieronder vindt men aanbieders en essentiële details over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Regio-code0117 (+31117)
Postcode4501
Kosten (indicatie)v.a. €6,03
Voorbeeld maaltijdAndijviestamppot, speklapje

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Sluis

Een speciaal eetpatroon is noodzakelijk voor uw algehele gesteldheid. Een gezonde maaltijd met genoeg vitaminen is dan ook essentieel. Lukt naar de supermarkt gaan en lekker kokkerellen niet meer op eigen houtje door problemen met de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? In die situatie kunt u een beroep doen op interessante subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of wijkverpleging. Waar heb ik recht op? Er zijn verscheidene maaltijdsubsidies en wetten. Hierna gaan we dieper in op deze vormen van zorg: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en persoonlijke mantelzorg. Soms is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Sluis.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Sluis. Speciaal voor ouderen die moeite hebben met het zelf runnen van een huishouden en voor mantelzorgers.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor senioren die permanent zorg in de nabijheid of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: ouderen met dementie of bewoners met een lichamelijke beperking. Tevens is er financiële ruimte voor de avondmaaltijd (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Over het algemeen loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Onder sommige omstandigheden kunnen vrienden helpen met kleine boodschappen doen of een maaltijd koken. In Sluis staan ook vrijwilligers klaar die voor u klaar staan.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Individuele zorg
 • Zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Sluis vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Sluis? In deze plaats vinden we vele partijen en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Parijse worteltjes en Kip-groenteschotel. Wij onderscheiden services gespecialiseerd in diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en instellingen die de gerechten opgewarmd bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan bent u goed af met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u gelegen komt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt opgewarmd geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder bekijkt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij de MillianoMarkt 164501 CKOostburg
Slagerij SchneiderAlvarezlaan 204536 BDTerneuzen
ZorgSaamTragelweg 24501 HLOostburg
SPAR MaaltijdserviceOostvoorstraat 174491 ENWissenkerke
SPAR SturmHavelaarstraat 14486 AZColijnsplaat
De Zorgbalie maaltijdenNoordstraat 104531 GGTerneuzen
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 24507 BKSchoondijke
De BlideAlberdingk Thijmstraat 14532 CZTerneuzen
ZorgSaamStadhuisplein 34531 GZTerneuzen
BuurtzorgOranjeplein 14511 CKBreskens
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Sluis

Verschillende zorghuizen in de omgeving van Sluis bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants faciliteren ambachtelijke menu’s als Eieromelet in kaassaus, voor scherpe prijzen. In het restaurant kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige restaurants bestaat er de mogelijkheid om het aanbod bij u thuis te brengen. Op uw gemeente website www.gemeentesluis.nl bekijkt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Mogelijk interessant: Bijzondere bijstand.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Zeeland
 • Gemeente: Sluis
 • (Net) nummer: 0117 (+31117)
 • Centrale postcode: 4501
 • Veel gezochte wijk: Sluis

Potentiële maaltijden

 • Rode bieten met een speklap en jus
 • Gepofte aardappels
 • Gegrilde paprika
 • Verse fruitsalade
 • Rundersaucijs in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat u voor lichte zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of betreft het meer intensieve ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Check welke vormen van hulp mogelijk zijn. Doorzoek WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Informeer ook wat de gemeente Sluis doet wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeentesluis.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice kiezen

  Analyseer de maaltijdservices in Sluis voor ouderen en start met bestellen. Let vooral op bestelopties, betaalopties, klantenservice en hoe groot het aanbod is. U kunt uitzoeken of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De menu’s zullen thuis geleverd worden, tegenwoordig door uw eigen bezorger. Het eten opwarmen kan moeiteloos in vrijwel elke magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel ‘m in op een kleine 6 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In de basis zijn er drie opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. De meerwaarde van koelvers is maximale versheid, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar verminderd vers en vaak zouter. Tafeltje dekje komt van pas in het geval dat een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €4,60. Voedzame koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,60. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Sluis is beschikbaar vanaf €8,40. In algemene zin zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Kies daarom direct voor een proefpakket. Vul het formulier in. De senioren-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale bezorger levert alles netjes af en geeft verdere uitleg.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode een bezorgdienst voor eten? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men selecteert steeds zelfstandig de maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Sluis is sterk in opkomst. Voor inwoners die het huishouden nog prima managen levert dit meer rust en voordeel. Voor senioren die niet meer naar de winkel kunnen is het haast onvermijdbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. In het bijzonder de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Ook zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm verbeterd. Altijd met voldoende groente, belangrijke vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze verse maaltijden doet u gewoon in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Sluis: “bezorgen geeft veel voordelen in postcodegebied 4524”. Bezoek de pagina: WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uiteenlopende diëten. glutenvrij, natriumarm, zoutarm, lactosevrij of misschien vloeibaar, eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: voedsel met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente