Maaltijdvoorziening Noord-Beveland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Noord-Beveland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Noord-Beveland is men name interessant voor alle hulpbehoevenden die door hun leeftijd of ernstige beperkingen geen boodschappen kunnen doen. Binnen de gemeente Noord-Beveland kunt u kiezen uit diverse maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn landelijk actieve bedrijven zoals De Dievpriesman, of kleinschalige restaurants die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Met behulp van deze betrouwbare voorzieningen heeft iedereen toegang tot gezonde diners als Schnitzel met gebakken aardappels of Kipfiletstukjes in pestosaus, Toscaanse groentemix, Cannelloni. Via maaltijdvoorzieningen.nl vindt men leveranciers en essentiële informatie aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Regio-code0113 (+31113)
Postcode4491
Kosten (indicatie)v.a. €6
Lekkere maaltijdTagliatelleschotel met kip

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Noord-Beveland

Een eigen voedingspatroon is essentieel voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond diner met genoeg groenten draagt hier zeker aan bij. Lukt boodschappen kopen en koken niet 100% veilig meer ter wille van gezondheidsproblemen? En beschikt u over onvoldoende geld? Daarvoor kunt u eens kijken naar interessante subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Hoe kan ik dit regelen? U kunt zich beroepen op verscheidene zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In dit hoofdstuk bespreken we de meest toegepaste wetten: WMO, WLZ, en ZVW, en mantelzorg. Eventueel heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente Noord-Beveland.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Noord-Beveland. In het leven geroepen voor inwoners die problemen ervaren bij het zelfstandig thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor ouderen die doorlopend extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende mensen en inwoners met handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij de avondmaaltijd (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Gewoonlijk wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Dikwijls kunnen bekenden ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of helpen met eten en drinken. In Noord-Beveland zijn er ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Persoonlijke zorg
 • Raadpleeg ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Noord-Beveland vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Noord-Beveland? In de regio bestaan er vele keukens en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Kipragout met Parijse wortelen en Kipschnitzel. Er zijn aanbieders die zich vooral richten op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en leveranciers die uw avondmaaltijd opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron wanneer u dat uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u geen mantelzorger die u daarbij wil / kan ondersteunen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw diner wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceOostvoorstraat 174491 ENWissenkerke
De BlideAlberdingk Thijmstraat 14532 CZTerneuzen
Keurslagerij de MillianoMarkt 164501 CKOostburg
SPAR SturmHavelaarstraat 14486 AZColijnsplaat
SPAR MaaltijdserviceHoofdstraat 444484 CGKortgene
BuurtzorgOranjeplein 14511 CKBreskens
ZorgSaamTragelweg 24501 HLOostburg
ZorgSaamStadhuisplein 34531 GZTerneuzen
De Zorgbalie maaltijdenNoordstraat 104531 GGTerneuzen
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 24507 BKSchoondijke
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur dan een bericht.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Noord-Beveland

Verschillende woonzorgcentra in en rondom Noord-Beveland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants voeren een assortiment vitale menu’s zoals Drumsticks met vleesjus, gekookte aardappelen, wortelen met peterselie, voor lage prijzen. In zo’n omgeving is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Doorgaans bestaat er de mogelijkheid om het assortiment bij u thuis te brengen. Op de URL www.noord-beveland.nl leest u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw gemeente. Lees verder over WLZ.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Zeeland
 • Gemeente: Noord-Beveland
 • (Regio) nummer: 0113 (+31113)
 • Centrale postcode: 4491
 • Lokale wijk: Kortgene

Voorbeeld maaltijden

 • Ajam pangang, nasi goreng
 • Slavink in jus
 • Maaltijdpoffertjes
 • Witlof ovenschotel
 • Appelcompote

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat u voor kortstondige zorg zoals boodschappen doen of koken? Of hebben we te maken met ingrijpendere ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Zoek uit welke zorgvormen mogelijk zijn. Vergelijk WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Noord-Beveland faciliteert aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.noord-beveland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitzoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Noord-Beveland voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Houd met name rekening met de manier waarop u kunt bestellen en betalen en de variatie in gerechten. Vraag of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De bestellingen worden aan huis bezorgd, steeds vaker door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat zonder slag of stoot d.m.v. de magnetron en / of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en zet hem op tussen de 6 en 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Koelvers biedt de meest verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers is langer houdbaar, maar verminderd vers en verantwoord. Tafeltje dekje is ideaal in het geval dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dit hangt sterk af van de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €5,00. Koelverse gerechten bestelt u vanaf €6,10. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Noord-Beveland koopt u voor circa €7,00. Meestal is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Koop daarom snel proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale chauffeur levert de gerechten aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U selecteert altijd zelf de lekkerste maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (geen abonnement).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Noord-Beveland is zeer populair. Voor mensen die nog op eigen benen staan levert dit ongebondenheid en structuur. Voor inwoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het soms de enige oplossing. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat senioren kwiek en energiek blijven. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Ook zijn de diepvries + koelverse menu’s steeds beter. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze vers bereidde maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Noord-Beveland: “bezorgen resulteert in veel vrijheid in postcodegebied 4490, 4491”. Klik verder naar Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw individuele wensen. natriumarm, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm of juist eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch, vloeibaar: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente