Maaltijdvoorziening Sittard-Geleen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Sittard-Geleen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Sittard-Geleen is er voor alle senioren die i.v.m ouderdom of door iets anders niet zelf kunnen koken. Binnen de gemeente Sittard-Geleen zijn er verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn grote landelijke instanties als De Dievpriesman, of thuiszorg instellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Middels deze bedrijven is iedereen verzekerd van gezonde gerechten zoals Varkens-groenteschotel en Hollandse hachee, rode kool, gekookte aardappelen. Op dit portaal vergelijkt men beschikbare bedrijven en waardevolle inlichtingen over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Regio-code046 (+3146)
Postcode6131
Kosten (indicatie)v.a. €6,32
Lekkere maaltijdMacaroni

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Sittard-Geleen

Een bepaald voedingsvoorschrift is cruciaal voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond recept bomvol vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Wil een supermarkt bezoeken en het bereiden van een maaltijd niet langer zelfstandig door gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u gebruik maken van interessante maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of wijkverpleging. Hoe werkt dit? U kunt aankloppen bij diverse zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Daarom zoomen we in op deze zorgwetten; WMO, WLZ, en ZVW, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijk is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Sittard-Geleen.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Sittard-Geleen. Speciaal voor mensen die moeite hebben met het zelf invullen van de huishouding en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een boodschappen-buddy
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor senioren die de hele dag extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: senioren met dementie of hulpbehoevenden met een handicap. Ook relevant bij een hulpvraag rondom het diner (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Doorgaans wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Dikwijls kunnen bekenden ondersteunen bij kleine boodschappen doen of helpen bij het eten. In Sittard-Geleen zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Meer ondersteuning in huis
 • Verdere info vindt u ook op NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Sittard-Geleen vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Sittard-Geleen? In deze gemeente zijn er een aantal maaltijdservices en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Kip op Brabantse wijze met Parijse worteltjes en aardappelpuree en Kalkoenbiefstuk in dragonsaus, Tuinbonen met ui en tijm, Gebakken aardappelblokjes. U kunt kiezen voor services die voornamelijk gericht zijn op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en keukens die de maaltijd al opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen wanneer u dat schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er niemand die voor u klaar staat? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Het menu wordt warm geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand tonen wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale organisaties, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager VinkSteenweg 186131 BESittard
SPAR MaaltijdserviceBongerd 86176 AWSpaubeek
BuurtzorgWilhelminastraat 216131 KLSittard
Keurslager HoltrustAan de Greune Paol 496127 BHGrevenbicht
Traiteur DohmenGeentstraat 706121 ZCBorne
Keurslagerij LeclerqPieterstraat 76166 ANGeleen
Keurslager van MontfortRomeinenstraat 86132 GNSittard
Slagerij EidamsRaadhuisplein 586171 JCStein
BuurtzorgValderstraat 47a6171 ELStein
BuurtzorgDaalstraat 1a6165 THGeleen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact met ons op.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Sittard-Geleen

Verschillende verzorgingstehuizen in en rondom Sittard-Geleen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants serveren gezonde maaltijden als Kipfilet met vleesjus, aardappelpuree, snijbonen, voor enkele euro’s. Op deze plek is ook voldoende gelegenheid om te praten. Doorgaans is het ook mogelijk om het assortiment op te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.sittard-geleen.nl treft u details aangaande de seniorenrestaurants die er zijn. Ga door naar: Bijzondere bijstand.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Sittard-Geleen
 • Netnummer: 046 (+3146)
 • Hoofdpostcode: 6131
 • Lokale wijk: Limbrichterveld

Voorbeeld maaltijden

 • Wokgroenten teriyaki
 • Aardappelpartjes rozemarijn
 • Gepaneerde kipschnitzel
 • Huisgemaakte rundergehaktbal in jus
 • Linzensoep met bleekselderij

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Betreft het eenvoudige zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om ingrijpendere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de zorgvraag is? Informeer naar de verschillende soorten zorg die mogelijk zijn. Vergelijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Informeer ook wat de gemeente Sittard-Geleen regelt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.sittard-geleen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier zoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Sittard-Geleen voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Controleer altijd de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en beschikbare diëten. U kunt uitzoeken of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw gerechten kunnen thuisbezorgd worden, tegenwoordig door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat eenvoudig via oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht ongeveer 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie keuzes: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om dagverse bereiding, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar verminderd vers en verantwoord. Tafeltje dekje is perfect voor ouderen waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Het tarief wordt vooral gevormd door de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €4,60. Verse koelverse maaltijden zijn er al vanaf €7,40. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Sittard-Geleen is verkrijgbaar vanaf €9,00. Dikwijls is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Voor een test bestelt men het proefpakket. Vul het formulier in. Een ouderen-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om kennis te maken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en verstrekt benodigde info.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men bepaald altijd persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Sittard-Geleen kent vele pluspunten. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken biedt dit meer vrije tijd en autonomie. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen niet ondervoed raken. Met name deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarbij zijn de koelverse- en diepvriesgerechten met sprongen vooruit gegaan. Altijd met voldoende groente, vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze vers bereidde maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Sittard-Geleen: “bezorgen verschaft veel autonomie in postcodegebied 6153”. Klik verder naar WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, glutenvrij, zoutarm, lactosevrij of juist veganistisch, vegetarisch, eiwitrijk, vloeibaar: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente