Maaltijdvoorziening Leudal

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Leudal

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Leudal is er voor alle ouderen die vanwege leeftijd of door een lichamelijke beperking (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Leudal zien we tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om bedrijven met landelijke dekking als Mealhero, of provinciale services die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door gebruik te maken van soortgelijke mogelijkheden heeft men de beschikking over vitale maaltijden zoals Penne vier kazen, uitgebakken spekjes en Gehaktbal, bloemkool, broccoli, gekookte aardappelen. Hieronder treft u de verschillende services en praktische details over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Regio-code0475 (+31475)
Postcode6093
Kosten (indicatie)v.a. €6,19
Smaakvolle maaltijdKip-groenteschotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Leudal

Een bepaald voedingspatroon is noodzakelijk voor uw vitaliteit. Een gezond gerecht met genoeg vitaminen staat hierbij centraal. Lukt het doen van boodschappen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer ter wille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw inkomen beperkt? Met dat in het achterhoofd bestaan er interessante maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp via zorghuizen. Heeft u hulp nodig? Er zijn verschillende zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Hierna bespreken we de beste regelingen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, als ook mantelzorg. Mogelijk heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Leudal.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Leudal. In het leven geroepen voor senioren die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuis wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan ouderen met dementie en senioren met lichamelijke beperkingen. Deze wet is er ook voor hulp bij het diner (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Doorgaans gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Onder sommige omstandigheden kan een partner helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of helpen bij het eten. In Leudal staan ook vrijwilligers klaar die voor u klaar staan.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bezoek ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Leudal vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Leudal? In en rondom uw woonplaats zien we een hoop organisaties en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Pannenkoeken met appelvulling of Varkensslavink met vleesjus, gekookte aardappelen, doperwten. Wij onderscheiden organisaties met expertise op het gebied van diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en instellingen die het eten opgewarmd bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan adviseren wij diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra u het schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er niet iemand die kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm aan huis geleverd, smullen maar!
 • Onderstaand treft u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Proteion – De KreppelCatharina Daemenstraat 16093 KEHeythuysen
Keurslager VinkSteenweg 186131 BESittard
Woonzorgcentrum St. CharlesOp de Bos 26093 NCHeythuysen
Ik Ook Voor Jou Robin SeurenMolenweg 576088 APRoggel
SPAR KuijpersHoogstraat 76086 BHNeer
BuurtzorgStationsstraat 916114 GBSusteren
SPAR SyncoDorpstraat 916095 AGBaexem
Keurslager HoltrustAan de Greune Paol 496127 BHGrevenbicht
Traiteur DohmenGeentstraat 706121 ZCBorne
VleugelzorgHoogveldsweg 286102 CBEcht
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Leudal

Meerdere woonzorgcentra in de streek Leudal bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants hebben een aanbod complete maaltijden als Runderlever in saus, met weinig winstmarge. Bij dit ontmoetingspunt kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Af en toe is het bovendien mogelijk om het aanbod op te halen of te laten bezorgen. Op www.leudal.nl treft u praktische info over de aanwezige seniorenrestaurants. Ga door naar: Vergelijken.

Belangrijke info

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Leudal
 • Regionummer: 0475 (+31475)
 • Postcode: 6093
 • Veel gezochte wijk: Heythuysen

Lekkere maaltijden

 • Spinaziestamppot, omelet
 • Kip-groenteschotel
 • Kaaskroketjes
 • Kipstukjes in mosterdsaus
 • Gestoofde peertjes

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreekt met van beperkte ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of spreken we over permanente ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is de zorgvraag bekend? Doorzoek welke soorten zorg een optie zijn. Bekijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Achterhaal ook wat de gemeente Leudal doet ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.leudal.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Analyseer de maaltijdservices in Leudal voor ouderen en start met bestellen. Neem zaken in acht als: de beste- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Vraag of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De gerechten kunt u thuis verwachten, altijd door een lokale bezorger, op een vast moment. Het eten opwarmen kan doorgaans door middel van oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor een opwarmtijd van circa 5 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In beginsel spreken we over drie keuzes: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is de meest verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is makkelijk op momenten wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dat heeft te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €4,50. Koelverse/dagverse maaltijden koopt u voor circa €6,40. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Leudal is verkrijgbaar vanaf €7,60. Vaak zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Proberen? Kies eens zo’n proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om de aanvraag te bespreken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale chauffeur brengt het eten bij hen thuis en geeft een toelichting.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u slechts tijdelijk een maaltijdservice aan huis? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U bestelt steeds zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Leudal is een ware uitkomst. Voor mensen die zelf de boodschappen doen en koken biedt dit meer rust en autonomie. Voor senioren die niet meer zelfstandig kunnen koken is het bijna een vereiste. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat ouderen niet ondervoed raken. Vooral deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke voedingsstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze heerlijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Leudal: “bezorgen houdt in: veel gemak in postcodegebied 6088, 6089, 6093”. Klik verder naar Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw dieet, allergie of voorkeuren. gemalen, glutenvrij, zoutarm, natriumarm en niet te vergeten vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: diners met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente