Maaltijdvoorziening Echt-Susteren

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Echt-Susteren

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Echt-Susteren is bedoeld voor alle inwoners die door hun leeftijd of een andere oorzaak (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Echt-Susteren zijn er professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over bedrijven met landelijke dekking als Eten Met Gemak, of kleinschalige bedrijven die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Dankzij zulk soort instellingen heeft iedereen toegang tot heerlijke gerechten als Speklapje in jus of Quinoa met gra­naat­ap­pel & avo­ca­do. Hieronder doorzoekt men organisaties en bruikbare voorlichting wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Regio-code0475 (+31475)
Postcode6101
Kosten (indicatie)v.a. €6,11
Lekkere maaltijdKipfilet in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Echt-Susteren

Een speciaal eetpatroon is noodzakelijk voor uw vitaliteit. Een voedzaam gerecht bomvol groenten is dan ook essentieel. Kan het boodschappen inkopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer op eigen houtje ter wille van problemen met de gezondheid? Of heeft u een relatief laag inkomen? In dat geval zijn er belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp via zorghuizen. Heeft u hulp nodig? U dient rekening te houden met een aantal maaltijdsubsidies en wetten. Daarom behandelen we de meest toegepaste wetten: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en lokale mantelzorg. Misschien is er ook ruimte voor bijzondere bijstand via de gemeente Echt-Susteren.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Echt-Susteren. Relevant voor ouderen die moeilijkheden hebben met het zelfredzaam blijven en voor mantelzorgers.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor mensen die 24 uur per dag zorg in de nabijheid of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: bejaarden met dementie en ouderen met lichamelijke handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij de avondmaaltijd (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Onder sommige omstandigheden kan een vriend of kennis helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd brengen. In Echt-Susteren kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Meer ondersteuning in huis
 • Meer info op o.a. RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Echt-Susteren vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Echt-Susteren? In en rondom uw woonplaats zijn er flink wat partijen en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Speklapje met vleesjus, gebakken aardappelen, bloemkool en Raapstelen stamppot met beenham. U kunt kiezen voor instellingen met een ruim aanbod diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en keukens die het eten warm aanleveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. U zet het in de magnetron op ieder gewenst moment. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niet iemand die hierbij een rol kan spelen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. De maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Hieronder bekijkt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR SyncoDorpstraat 916095 AGBaexem
Keurslager van MontfortRomeinenstraat 86132 GNSittard
VleugelzorgHoogveldsweg 286102 CBEcht
Woonzorgcentrum St. CharlesOp de Bos 26093 NCHeythuysen
Proteion – De KreppelCatharina Daemenstraat 16093 KEHeythuysen
Keurslager HoltrustAan de Greune Paol 496127 BHGrevenbicht
BuurtzorgStationsstraat 916114 GBSusteren
BuurtzorgWilhelminastraat 216131 KLSittard
Keurslager VinkSteenweg 186131 BESittard
Traiteur DohmenGeentstraat 706121 ZCBorne
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact op via email.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Echt-Susteren

Een deel van de verzorgingstehuizen rondom Echt-Susteren bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een laagdrempelig buurtrestaurant. Sociale wijkrestaurants verstrekken gezonde gerechten zoals Penne pesto, kip, groene groenten, tegen lage kosten. Op deze plek is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. In sommige seniorenrestaurants bieden ze ook de optie het aanbod thuis te laten bezorgen. Op de URL www.echt-susteren.nl leest u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bekijk ook info over Proefpakket.

Informatie

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Echt-Susteren
 • Netnummer: 0475 (+31475)
 • Postcodegebied: 6101
 • Lokale wijk: Susteren

Smaakvolle maaltijden

 • Bloemkool cordonbleu schotel
 • Varkensprocureur in jus
 • Gepaneerde kipschnitzel
 • Kippensoep met vermicelli
 • Macaronischotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat het om beperkte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om meer intensieve zorg als het toedienen van eten?

 2. Een subsidie regelen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Informeer naar welke vormen van zorg mogelijk zijn. Kijk naar WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat uw gemeente Echt-Susteren faciliteert rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.echt-susteren.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitkiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Echt-Susteren voor ouderen en maak een keuze. Bekijk grondig de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het assortiment. Zoek uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw gerechten worden aan huis bezorgd, gebruikelijk op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gaat eenvoudig in de magnetron, oven of in de pan. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer een kleine 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

U heeft eigenlijk drie mogelijkheden: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt maximale versheid, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt fris en smaakvol. Tafeltje dekje komt van pas voor mensen waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dit hangt sterk af van de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €5,50. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al vanaf €7,60. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Echt-Susteren koopt u voor circa €8,70. Gewoonlijk wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Bestel veilig en snel een proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. De senioren-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur levert de gerechten aan huis en verstrekt benodigde info.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men bepaald wekelijks de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, telefonisch & online). Zelf de touwtjes in handen houden (geen minimale afname).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Echt-Susteren is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken geeft dit meer rust en voordeel. Voor inwoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het iets noodzakelijks. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen fit en vitaal blijven. Met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Daarbij zijn de diepvries- en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het verwarmen van deze complete maaltijden doet u gewoon in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Echt-Susteren: “bezorgen houdt in: veel zelfstandigheid in postcodegebied 6100, 6101, 6102”. Bezoek de pagina: Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw dieet, allergie of voorkeuren. zoutarm, gemalen, lactosevrij, glutenvrij en ook koolhydraatarm, eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: menu’s met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente