Maaltijdvoorziening Schiermonnikoog

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Schiermonnikoog

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Schiermonnikoog is bedoeld voor alle mensen die i.v.m leeftijd of een belemmering niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Voor de gemeente Schiermonnikoog onderscheiden we tal van maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om landelijke bezorgservices zoals Eten Met Gemak, of thuiszorg instellingen die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door gebruik te maken van soortgelijke services beschikt men altijd over verse gerechten als Volkoren macaronischotel en Gemengde groenteschotel. Via onze service bekijkt men aanbieders en bruikbare informatie inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteSchiermonnikoog
Regio-code0519 (+31519)
Postcode9166
Kosten (indicatie)v.a. €5,25
Voorbeeld maaltijdRunderhachee met rode kool

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Schiermonnikoog

Een juist voedingspatroon is noodzakelijk voor een vitaal lichaam. Een gezond gerecht met voldoende mineralen is dan ook essentieel. Kan een supermarkt bezoeken en gerechten klaarmaken niet meer op eigen houtje ter wille van complicaties rondom de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Als antwoord daarop kunt u een beroep doen op interessante maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt een beroep doen op verscheidene subsidievormen en zorgwetten. In dit hoofdstuk benaderen we de populairste vormen: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en mantelzorg. Wellicht zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Schiermonnikoog.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Schiermonnikoog. Te gebruiken door senioren die moeite hebben met het zelf runnen van een huishouden en voor mantelzorgers.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op hulpbehoevenden die doorlopend zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende senioren of bewoners met lichamelijke handicaps. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Gewoonlijk gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Gelukkigkan iemand uit de sociale omgeving helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of het bereiden van een maaltijd. In Schiermonnikoog staan ook vrijwilligers klaar als aanvulling op de mantelzorg.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Meer ondersteuning in huis
 • Raadpleeg ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Schiermonnikoog vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Schiermonnikoog? In uw omgeving zien we talloze bedrijven en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Eten zoals Kip gehakt cordon bleu met vleesjus, gekookte aardappelen, spinazie en Varkenslapje in jus. U kunt kiezen voor leveranciers die gericht zijn op vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die het eten warm aan huis leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u gelegen komt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u niet iemand die kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Vrouwe JakobaBadweg 49166 NJSchiermonnikoog
ComfortzorgZuidkade 889203 CPDrachten
BuurtzorgHoofdstraat 59172 MLFerwert
SPAR Klein VaarwaterKlein Vaarwaterweg 149164 MABuren
SuperinnesHoge Eggenweg 69163 JPNes
Pluz Zorg maaltijdserviceZonnedauw 79202 PEDrachten
SPAR MaaltijdserviceNije Buorren 5-99172 MZFerwert
Keurslager StornebrinkZuidkade 349203 CMDrachten
Alphenaar de GroentespecialistZuidkade 339203 CMDrachten
Interzorg GroepFoswerterstrjitte 719172 PSFerwert
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Schiermonnikoog

Sommige verzorgingstehuizen in de omgeving van Schiermonnikoog bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een apart buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants bieden de lekkerste maaltijden als Kapucijners met amandel en dragon, Bladspinazie, Gekookte aardappelen, voor scherpe prijzen. Bij dit ontmoetingspunt kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Af en toe bestaat er de mogelijkheid om het aanbod te laten bezorgen. Aan de hand van www.schiermonnikoog.nl vindt u aanvullende info over de aanwezige seniorenrestaurants. Klik verder naar Koelverse maaltijden.

Informatie

Voorbeeld maaltijden

 • Vissticks met groenten
 • Slavink in jus
 • Rode kool met gehakt schotel
 • Witlof a la creme
 • Heldere boerengroentesoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Kiest men voor kortstondige zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we het over meer grondige zorg als wijkverpleging?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Kijk naar welke vormen van zorg toepasbaar zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Achterhaal ook wat de gemeente Schiermonnikoog aanbiedt ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.schiermonnikoog.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder zoeken

  Check de maaltijdservices in Schiermonnikoog voor ouderen en start met bestellen. Neem zaken in acht als: beschikbare bezorgdagen en eventuele diëten. U kunt uitzoeken of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw bestellingen worden aan huis bezorgd, tegenwoordig door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan simpelweg door middel van oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel ‘m in op een kleine 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Feitelijk zijn er 3 keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Het voordeel van koelvers is de meest verse maaltijden, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, maar verminderd vers en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor mensen waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type eten. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €5,00. Verse koelverse maaltijden koopt u voor circa €7,40. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Schiermonnikoog bieden sommige aanbieders aan voor €7,30. Doorgaans wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Proberen? Kies eens een proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. Uw maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor verdere informatie. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en neemt de laatste zaken door.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken een maaltijdleverancier? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men bepaald steeds zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Schiermonnikoog is een ware uitkomst. Voor mensen die zichzelf kunnen redden levert dit meer zelfstandigheid en regelmaat. Voor bejaarden die niet meer op eigen benen staan is het bijna een vereiste. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat bejaarden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Goed om te noemen: ook zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Altijd met voldoende groente, belangrijke mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze uitstekende maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Schiermonnikoog: “bezorgen faciliteert veel autonomie in postcodegebied 9166”. Lees verder over Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw dieet, allergie of voorkeuren. natriumarm, gemalen, lactosevrij, zoutarm en ook veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!