Maaltijdvoorziening Ferwerderadiel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Ferwerderadiel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Ferwerderadiel is zeer populair bij alle senioren die mede door leeftijd of een andere oorzaak tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Ferwerderadiel kunt u kiezen uit veel maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijke bezorgservices zoals Mealhero, of kleinschalige services die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door gebruik te maken van zulke diensten heeft men de beschikking over ambachtelijke menu’s zoals Procureur lapje met prei a la crème en aardappel en/of Slavink met champignonroomsaus, sperziebonen en gele rijst. Op deze website leest u meer over maaltijdservices en waardevolle gegevens omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Regio-code0519 (+31519)
Postcode9054
Kosten (indicatie)v.a. €5,19
Voorbeeld maaltijdRundergoulash

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Ferwerderadiel

Een speciaal voedingsvoorschrift is onmisbaar voor voldoende energie en levenslust. Een gezond diner vol voedingsstoffen mag men niet overslaan. Lukt boodschappen kopen en lekker kokkerellen niet langer zelfstandig als gevolg van het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u een relatief laag inkomen? Dan kunt u aanspraak doen op interessante maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hiervoor zijn er velerlei subsidievormen en zorgwetten. Daarom zoomen we in op deze vormen van zorg: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en lokale mantelzorg. Soms zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Ferwerderadiel.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Ferwerderadiel. Speciaal voor bejaarden die hulp nodig hebben bij het op eigen benen thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op mensen die permanent zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende senioren en mensen met een lichamelijke beperking. Er is ruimte voor ondersteuning bij de avondmaaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toediening van eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. In de regel wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. In sommige situaties kan een vriend of kennis helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd koken. In Ferwerderadiel zien we ook vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Ferwerderadiel vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Ferwerderadiel? In en rondom uw woonplaats kunt u kiezen uit veel verschillende bezorgservices en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Foe yong hai en Rundvlees in kokossaus met rijst en groenteschotel. Er zijn maaltijdservices die voornamelijk gericht zijn op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en services die de menu’s warm aanleveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Ontdek dan het gemak van vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u geen mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw eten wordt warm afgeleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder tonen wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Palet – SkilhiemNije Poarte 339051 MBStiens
BuurtzorgBetterwird 349101 PBDokkum
BuurtzorgR. van Nautaweg 3 K9061 AAGytsjerk
DagwinkelHege Buorren 8a9047 HSMinnertsga
Palet – BerlikumSportleane 79041 ECBerltsum
Unie Van Vrijwilligers DokkumAltenastreek 409101 BADokkum
SPAR MaaltijdserviceMounebuorren 89074 CJHallum
StadshapStrobossersteeg 109101 NBDokkum
Zorggroep Pasana – DongeraheemDongeradijk 679101 GCDokkum
Restaurant van BeuckelaerBeuckelaerstraat 259076 DASint Annaparochie
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact op via email.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Ferwerderadiel

Diverse bejaardentehuizen in en rondom Ferwerderadiel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Plaatselijke wijkrestaurants serveren voedzame maaltijden zoals Vegetarische grillstukjes met pomodorisaus en een Italiaanse rijstschotel, voor scherpe prijzen. In het restaurant kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Soms is het bovendien mogelijk om het assortiment thuis te laten bezorgen. Op de website www.ferwerderadiel.nl vindt u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Mogelijk interessant: WLZ.

Informatie

Maaltijd ideën

 • Gehakt, prei, aardappelpuree
 • Erwtensoep
 • Reepjes kippenvlees in jus
 • Witlof a la creme
 • Gestoofde lamsschouder

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat het om beperkte ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of is er behoefte aan permanente zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Doorzoek de verschillende soorten zorg die beschikbaar zijn. Zoek naar WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat de gemeente Ferwerderadiel kan betekenen betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.ferwerderadiel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Ferwerderadiel voor ouderen en kies een geschikte. Let vooral op beschikbare bezorgdagen en beschikbare diëten. Probeer of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw maaltijden zullen thuis gebracht worden, vaak door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. De maaltijd klaarmaken kan moeiteloos in de magnetron, oven of in de pan. Prik gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en zet hem op circa 5 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In beginsel spreken we over drie keuzes: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het handige van koelvers is de meest verse maaltijden, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter verminderd fris en gezond. Tafeltje dekje biedt uitkomst in het geval dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,60. Koelverse/dagverse maaltijden vindt u al vanaf €5,60. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Ferwerderadiel is er al voor €7,30. In algemene zin is dit inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice kan de oplossing zijn. Kies daarom direct voor zo’n proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. De maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Zo wordt er een levering ingepland, en de regionale bezorger levert alles netjes af en verstrekt benodigde info.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken een maaltijdleverancier? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U selecteert altijd zelf de gerechten (met de bestellijst, telefonisch of online). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Ferwerderadiel is een ware uitkomst. Voor ouderen die zelfstandig kunnen koken faciliteert dit meer zelfstandigheid en gemak. Voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen koken is het bijna een vereiste. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die geven dat hulpbehoevenden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Daarbij zijn de diepvries- en koelverse gerechten enorm verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, goede vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze voedzame maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Ferwerderadiel: “bezorgen geeft veel zelfstandigheid in postcodegebied 9111, 9112”. Klik verder naar Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uiteenlopende diëten. natriumarm, zoutarm, glutenvrij, gemalen of wellicht koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch, vloeibaar: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente