Maaltijdvoorziening Krimpen aan den IJssel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Krimpen aan den IJssel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Krimpen aan den IJssel wordt veel gebruikt door alle bejaarden die door ouderdom of een belemmering niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Binnen de gemeente Krimpen aan den IJssel is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om landelijk opererende diensten als Mealhero, of thuiszorg tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door deze unieke aanbieders kan iedereen weer genieten van de lekkerste maaltijden zoals Vegetarische balletjes met vegetarische jus, gekookte aardappelen, rode kool met appel en Appelpannenkoek. Op deze website leest u meer over aanbieders en belangrijke informatie betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpen aan den IJssel
Regio-code0180 (+31180)
Postcode2922
Kosten (indicatie)v.a. €6,31
Lekkere maaltijdVegetarische lasagna, spinazie

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Krimpen aan den IJssel

Een bepaald voedingspatroon is belangrijk voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam recept bomvol groenten is dan ook essentieel. Lukt het doen van boodschappen en gerechten klaarmaken niet meer op eigen houtje gezien uw gezondheidsproblemen? En is uw inkomen beperkt? Met dat in het achterhoofd zijn er handige subsidies / maaltijd regelingen. Die faciliteren maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp bij u thuis. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt aankloppen bij diverse subsidievormen en zorgwetten. Hierna gaan we dieper in op de populairste vormen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, als ook mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Krimpen aan den IJssel.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Krimpen aan den IJssel. Bedoeld voor bejaarden die problemen ervaren bij het zelfstandig thuiswonen en hulp bij mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor inwoners die permanent intensieve zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende senioren of hulpbehoevenden met lichamelijke handicaps. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Vaak gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Soms kan een partner helpen met het doen van boodschappen of helpen met eten en drinken. In Krimpen aan den IJssel kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Extra handjes in huis
 • Bekijk ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Krimpen aan den IJssel vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Krimpen aan den IJssel? In de buurt van uw postcode zijn er relatief veel tafeltje dekjes en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Denk dan aan Tomatensoep en Gehaktballen in uienjus. U kunt kiezen uit organisaties die zich vooral richten op vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en instellingen die uw maal warm brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit is op te warmen zodra u het schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u niemand die kan helpen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct eten.
 • Hierna vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Hoogerbrug CuisineVan der Hoopstraat 24-262921 LRKrimpen aan den IJssel
Slagerij BartenJan Steenstraat 92981 EGRidderkerk
CrimpenersteynZandrak 662924 BCKrimpen aan den IJssel
Verkade maaltijdserviceMaalderij 272913 LZNieuwerkerk aan den IJssel
De MeanderBoslaan 12912 PANieuwerkerk aan den IJssel
SPAR MaaltijdserviceWaterlinie 622965 CCNieuwpoort
SPAR WillemsteinKerkstraat 8-102959 BSStreefkerk
SPAR MaaltijdserviceLindenstraat 42971 ARBleskensgraaf
Vrijwillige Hulpdienst GraafstreekBurgemeester Dekkingstraat 12971 ACBleskensgraaf
Keurslager BartenMargrietstraat 52964 CEGroot-Ammers
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur ons dan een mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Krimpen aan den IJssel

Sommige woonzorgcentra rondom Krimpen aan den IJssel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken verantwoorde gerechten zoals Tagliatelle, scampi’s, gegrilde groenten in tomatensaus, voor de kleine portemonnee. Bij dit ontmoetingspunt is ook voldoende gelegenheid om te praten. Zo nu en dan bestaat er de mogelijkheid om de menu’s te laten bezorgen. Op de website www.krimpenaandenijssel.nl vindt u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Ga door naar: Kant en klaar maaltijden.

Informatie

Maaltijd ideën

 • Een pizza hawai
 • Gehaktballen in uienjus
 • Babi ketjap, mihoen goreng
 • Wisselmenu Asperge Brabanconne
 • Broccoli rollade schotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Om wat voor zorg gaat het? Betreft het eenvoudige zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Vergelijk welke manieren van (thuis)zorg te kiezen zijn. Vergelijk WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Krimpen aan den IJssel te bieden heeft m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.krimpenaandenijssel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder zoeken

  Check de maaltijdservices in Krimpen aan den IJssel voor ouderen en kies een geschikte. Let goed op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en beschikbare diëten. Bekijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, altijd door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het eten opwarmen gaat eenvoudig in de magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en stel de tijd in op tussen de 6 en 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie opties: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter minder fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje biedt uitkomst op het moment dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het soort eten. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,70. Gezonde koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €5,90. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Krimpen aan den IJssel vindt u al vanaf €8,70. In algemene zin is dit inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice is dan ideaal. Probeer het uit met een proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. Een (online) maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de eigen bezorgservice levert de gerechten aan huis en geeft een toelichting.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men bepaald altijd de maaltijden die u aanspreken (online, telefonisch of met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Krimpen aan den IJssel heeft veel voordelen. Voor bewoners die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dit meer tijd en gemak. Voor mensen die daar meer problemen mee ondervinden is het haast een “must”. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen kwiek en energiek blijven. Vooral de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarbij zijn de koelverse- en diepvriesgerechten met sprongen vooruit gegaan. Bomvol verse groenten, goede voedingsstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Krimpen aan den IJssel: “bezorgen verschaft veel vrijheid in postcodegebied 2920, 2921, 2922, 2923, 2924, 2925, 2926”. Klik verder naar Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw diëten en allergieën. zoutarm, gemalen, glutenvrij, natriumarm of juist vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!