Maaltijdvoorziening Heerhugowaard

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Heerhugowaard

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Heerhugowaard is zeer populair bij alle inwoners die door hun leeftijd of een belemmering geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Heerhugowaard zien we diverse maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijke instellingen als Mealhero, of kleinschalige vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door gebruik te maken van deze betrouwbare organisaties kan men zeker zijn van uitstekende recepten als Varkensreepjes met satésaus, taugé-kool-paprikamix en witte rijst of Kip Andorra schotel. Op deze pagina leest u meer over beschikbare bedrijven en bruikbare voorlichting betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeerhugowaard
Regio-code072 (+3172)
Postcode1703
Kosten (indicatie)v.a. €5,19
Maaltijd tipGebakken krieltjes

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Heerhugowaard

Een uitgekiend eetpatroon is onmisbaar voor uw algehele gesteldheid. Een gezond diner met genoeg voedingsstoffen mag men niet overslaan. Kan naar de supermarkt gaan en koken niet meer op eigen houtje wegens problemen met de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? In die situatie kunt u gebruik maken van belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt aankloppen bij speciale maaltijdsubsidies en wetten. In dit hoofdstuk zoomen we in op deze zorgwetten; WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en tijdelijke mantelzorg. Soms zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Heerhugowaard.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Heerhugowaard. Uniek voor bejaarden die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuiswonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor bejaarden die 24 uur per dag speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende mensen of ouderen met een beperking. De wet biedt ook hulp bij de avondmaaltijd (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en ontvangt u al veel zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Vaak gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • eten in de mond stoppen
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Onder sommige omstandigheden kan familie ondersteunen bij het doen van boodschappen of het bereiden van een maaltijd. In Heerhugowaard staan ook vrijwilligers klaar die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Verdere info vindt u ook op Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Heerhugowaard vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Heerhugowaard? In de buurt van uw postcode vinden we meerdere bezorgservices en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Appelpannenkoek en Runderlapje in jus. U kunt kiezen uit bedrijven die gericht zijn op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en keukens die uw maal warm aan huis leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan adviseren wij koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, zodra het u uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en kent u niemand die daarbij ondersteuning biedt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het menu wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
De Pieter Raat StichtingDolomiet 21703 DXHeerhugowaard
SPAR MaaltijdserviceBurg. Hoogenboomlaan 331718 BHHoogwoud
ViVa! – Forum IIStationsplein 391703 WDHeerhugowaard
Wonen Plus WelzijnRozenlaan 21702 TGHeerhugowaard
BuurtzorgHortensialaan 1641702 KJHeerhugowaard
Wilgaerden – De HorstenburghDorpsstraat 1041713 HLObdam
Eetwinkel GroenMiddenweg 5521704 BPHeerhugowaard
Wilgaerden – ZandhoveSpanbroekerweg 1681715 GVSpanbroek
Keurslager van EgmondHerenweg 361715 EHSpanbroek
Koken met LiefdeZeldenruststraat 31704 BRHeerhugowaard
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Heerhugowaard

Een deel van de bejaardentehuizen in de omgeving van Heerhugowaard bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants hebben gezonde maaltijden zoals Rundervink met mosterdsaus, Parijse worteltjes en aardappelpuree, voor de kleine portemonnee. Op deze plek is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige restaurants bestaat er de mogelijkheid om de gerechten af te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.heerhugowaard.nl ontdekt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Wellicht relevant: Diepvriesmaaltijden.

Feiten

Lekkere maaltijden

 • Kip Andorra
 • Geglaceerde wortel
 • Appelcompote
 • Nasi goreng, quorn, satésaus
 • Andijvie a la creme

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Betreft het eenvoudige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of betreft het meer grondige zorg als thuiszorg?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de zorgvraag is? Doorzoek welke vormen van zorg geschikt zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Informeer ook wat uw gemeente Heerhugowaard kan betekenen inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.heerhugowaard.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Heerhugowaard voor ouderen en kies een geschikte. Bekijk grondig bestelopties, betaalopties, klantenservice en type maaltijden. Zoek uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw maaltijden zullen thuis geleverd worden, vaak door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gebeurt zonder problemen in de magnetron, oven of in de pan. Maak wat gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en stel ‘m in op ongeveer 5 – 6 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Standaard kunt u kiezen uit 3 keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is 100% verse maaltijd, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers kan je langer bewaren, maar verminderd vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is makkelijk op momenten wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €3,60. Koelverse/dagverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,60. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Heerhugowaard is beschikbaar vanaf €8,70. Gewoonlijk wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Proberen? Kies eens zo’n proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. Een ouderen-maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere kennismaking. Zo wordt er een levering ingepland, en de regionale bezorger levert alles netjes af en verstrekt benodigde info.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk een service voor thuismaaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U koopt altijd zelf de gerechten (telefonisch, online en met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Heerhugowaard heeft veel voordelen. Voor mensen die nog op eigen benen staan geeft dit meer vrijheid en voordeel. Voor senioren die niet meer op eigen benen staan is het haast onvermijdbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden niet ondervoed raken. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Eveneens zijn de diepvries- en koelverse maaltijden in kwaliteit gestegen. Altijd met voldoende groente, bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het verwarmen van deze verse maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Heerhugowaard: “bezorgen levert veel zelfstandigheid in postcodegebied 1700, 1701, 1702, 1703, 1704, 1705, 1706, 1842”. Wellicht relevant: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, lactosevrij, gemalen, glutenvrij en niet te vergeten vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: gerechten met ruwweg < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!