Maaltijdvoorziening Geffen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Geffen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Geffen is aantrekkelijk voor alle bejaarden die mede door ouderdom of een andere oorzaak geen boodschappen kunnen doen. Voor de gemeente s-Hertogenbosch zijn er verschillende maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of lokale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Dankzij dergelijke diensten heeft men de beschikking over lekkere gerechten zoals Gehakt, prei, aardappelpuree of Spinaziestamppot, braadworst. Op deze pagina vindt u leveranciers en praktische voorlichting wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Regio-code073 (+3173)
Postcode5386
Kosten (indicatie)v.a. €6,29
Lekkere maaltijdKipfilet in roomsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Geffen

Een eigen voedingsvoorschrift is belangrijk voor voldoende energie en levenslust. Een gezond recept vol vitaminen staat hierbij centraal. Wil het boodschappen inkopen en het bereiden van een maaltijd niet 100% veilig meer ter wille van gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? Gelukkig onderscheiden we handige maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp via zorghuizen. Heeft u hulp nodig? U kunt aankloppen bij velerlei wetten en subsidieregelingen. Hieronder zoomen we in op de meest toegepaste wetten: WMO, WLZ, en ZVW, en lokale mantelzorg. Mogelijk is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente s-Hertogenbosch.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente s-Hertogenbosch. Te gebruiken door bewoners die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuiswonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor senioren die 24/7 zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende bejaarden of bejaarden met beperkingen. Ook is er budget beschikbaar voor eten en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Het eten in de mond stoppen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Dikwijls wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. In sommige situaties kan familie ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of een maaltijd brengen. In Geffen zien we ook vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bezoek ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Geffen vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Geffen? In deze gemeente bestaat er de keuze uit een aantal maaltijdservices en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Eten zoals Spaghetti of Asperge beenhamschotel met kip. U kunt kiezen voor instellingen gespecialiseerd in koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en leveranciers die uw avondmaaltijd warm aanleveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken zodra het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u geen mantelzorger die u daarbij wil / kan ondersteunen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw eten wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager KeizerDorpstraat 265386 AMGeffen
Manders MaaltijdenHoge Randweg 15408 NAVolkel
BrabantZorg – MartinushuisKloosterstraat 35391 ABNuland
BuurtzorgCereslaan 25384 VTHeesch
BrabantZorg – HeelwijkMozartlaan 25384 CGHeesch
ONS WelzijnVolkelseweg 25405 NAUden
Wat de pot schaftProvincialeweg 65398 JLMaren Kessel
Zorgverlening de LeijgraafSchakelplein 135408 AWVolkel
Het RetraitehuisVolkelseweg 305405 NAUden
Thuiszorg PanteinLoopkantstraat 255405 ACUden
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact met ons op.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Geffen

Sommige zorghuizen in en rondom Geffen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants voeren een assortiment warme gerechten zoals Kreeftensoep, voor lage prijzen. Hier kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Zo nu en dan bestaat er de mogelijkheid om de specialiteiten thuis te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.s-hertogenbosch.nl treft u details aangaande de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bekijk ook info over ZVW.

Cijfers en feiten

Potentiële maaltijden

 • Stoofpotje rundvlees
 • Pastaschotel
 • Grootmoeders kippannetje
 • Pasta/tonijnschotel
 • Indisch gehaktbrood

Steden in de buurt


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het kortstondige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of spreken we over meer intensieve zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Informeer naar welke manieren van (thuis)zorg te kiezen zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Zoek ook uit wat de gemeente s-Hertogenbosch faciliteert ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.s-hertogenbosch.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier zoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Geffen voor ouderen en kies een geschikte. Let goed op beschikbare bezorgdagen en beschikbare diëten. Vraag of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw menu’s zullen thuis gebracht worden, vaak op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gebeurt zonder problemen in de magnetron of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verwarm het gerecht ongeveer 6 – 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit drie smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers & koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om super verse leveringen, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar verminderd vers en lekker. Tafeltje dekje is zeer geschikt zodra eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dat heeft te maken met het type maaltijd. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €3,90. Heerlijke koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,30. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Geffen koopt u voor circa €7,40. Niet zelden is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice kan uitkomst bieden. Kies daarom direct voor zo’n proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om het e.e.a. uit te leggen. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste chauffeur levert alles netjes af en verstrekt benodigde info.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een maaltijdservice aan huis? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U selecteert altijd persoonlijk uw maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in januari 2022

Eten aan huis bezorgen in Geffen is zeer populair. Voor senioren die nog wel zelf hun potje kunnen koken biedt dit extra tijd en voordeel. Voor bewoners die daar meer problemen mee ondervinden is het iets noodzakelijks. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden niet ondervoed raken. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Ook zijn de diepvries + koelverse menu’s in kwaliteit gestegen. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze complete maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Geffen: “bezorgen resulteert in perfect service in postcodegebied 5386”. Mogelijk interessant: WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw dieet, allergie of voorkeuren. zoutarm, lactosevrij, gemalen, natriumarm of veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: maaltijden met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!