Maaltijdvoorziening Vinkel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Vinkel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Vinkel is zeer populair bij alle bejaarden die door hun leeftijd of een lichamelijke handicap geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Bernheze zijn er verschillende maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan landelijk opererende diensten als Maaltijdservice.nl, of lokale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. D.m.v. zulke instellingen heeft iedereen toegang tot verantwoorde menu’s als Tortellini met gehakt en kaas en/of Gehaktbal met kruidensaus, Witte kool met kerrie, Gebakken roty aardappelen. Via maaltijdvoorzieningen.nl leest men meer over organisaties en belangrijke voorlichting betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Regio-code073 (+3173)
Postcode5383
Kosten (indicatie)v.a. €6,26
Recept tipDraadjesvlees in rode wijnsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Vinkel

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is aan te raden voor voldoende energie en levenslust. Een gezond gerecht met voldoende vitaminen moet dan ook het streven zijn. Gaat een supermarkt bezoeken en gerechten klaarmaken niet meer zelf als gevolg van fysieke ongemakken? Of heeft u een relatief laag inkomen? Gelukkig bestaan er belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Denk dan aan: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe kan ik dit regelen? U kunt een beroep doen op meerdere maaltijdsubsidies en wetten. In deze paragraaf verwerken we de beste regelingen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijk heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente Bernheze.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Bernheze. Bedoeld voor bejaarden die moeite hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en voor mantelzorgers.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op senioren die doorlopend extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan senioren met dementie en senioren met een handicap. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Over het algemeen gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Vaak kan familie helpen met het doen van boodschappen of een maaltijd koken. In Vinkel staan ook vrijwilligers klaar die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Vinkel vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Vinkel? In deze streek bestaan er flink wat bedrijven en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Gehaktschotel, spinazie en aardappeltjes met mozzarella kaassaus en Kip, uiensaus, appelmoes, gebakken aardappelen. U kunt kiezen voor aanbieders die zich vooral richten op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en organisaties die de maaltijd warm aanleveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden wanneer u dat schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niet iemand die daarbij ondersteuning biedt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – Nieuwe HoevenUdensedreef 55374 RLSchaijk
ONS WelzijnVolkelseweg 25405 NAUden
BrabantZorg – HeelwijkMozartlaan 25384 CGHeesch
Lekkerz van HierSchutsboomstraat 13A5374 CASchaijk
Keurslager van KraaijPastoor van Winkelstraat 135374 BGSchaijk
BrabantZorg – MartinushuisKloosterstraat 35391 ABNuland
BuurtzorgCereslaan 25384 VTHeesch
Thuiszorg PanteinLoopkantstraat 255405 ACUden
Wat de pot schaftProvincialeweg 65398 JLMaren Kessel
Keurslager KeizerDorpstraat 265386 AMGeffen
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Vinkel

Sommige zorginstellingen rondom Vinkel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants hebben voedzame gerechten zoals Bami babi ketjap, voor de kleine portemonnee. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Soms bieden ze ook de optie het eten thuis te laten bezorgen. Aan de hand van www.bernheze.org/ ontdekt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw omgeving. Bekijk ook info over Boodschappenhulp.

Cijfers en feiten

Maaltijd ideën

 • Rundersaucijs in jus
 • Kip tandoori
 • Spinaziestamppot, omelet
 • Gekookte aardappels
 • Indisch gehaktbrood

Plekken in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Spreken we over eenvoudige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we het over ingrijpendere ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Zoek uit welke manieren van (thuis)zorg toepasbaar zijn. Kijk naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Bernheze te bieden heeft omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.bernheze.org/) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder kiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Vinkel voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Analyseer punten als de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en beschikbare diëten. Zoek uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw gerechten kunt u thuis verwachten, vaak door een lokale bezorger, op een vast moment. De maaltijd klaarmaken gaat eenvoudig in uw eigen magnetron of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel ‘m in op ongeveer 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In de basis zijn er 3 keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is de meest verse maaltijden, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt fris en gezond. Tafeltje dekje biedt uitkomst op momenten wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het soort eten. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,90. Dagverse/koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,50. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Vinkel kan u al bestellen vanaf €8,50. Dikwijls betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Voor een test bestelt men het proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om kennis te maken. Zo wordt er een levering ingepland, en de regionale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft antwoord op vragen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men kiest altijd zelfstandig de maaltijden (telefonisch, online & met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen contract).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in januari 2022

Eten aan huis bezorgen in Vinkel heeft veel voordelen. Voor mensen die zichzelf kunnen redden resulteert dit in meer zelfstandigheid en voordeel. Voor bewoners die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het meer een noodzaak. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat mensen voldoende voeding binnenkrijgen. Met name deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Goed om te noemen: ook zijn de diepvries- en koelverse maaltijden steeds gezonder. Doorgaans meer dan 200 gram groente, vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze verse maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Vinkel: “bezorgen verschaft veel vrijheid in postcodegebied 5383”. Mogelijk interessant: Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, gemalen, glutenvrij, natriumarm of wellicht koolhydraatarm, vegetarisch, vloeibaar, eiwitrijk: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!