Maaltijdvoorziening Gouda

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Gouda

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Gouda is zeer populair bij alle bewoners die mede door leeftijd of een andere oorzaak niet zelfstandig kunnen koken. Binnen de gemeente Gouda is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld landelijk opererende diensten als Uitgekookt, of kleinschalige vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Met zulke instellingen kan iedereen rekenen op complete maaltijden als Kip in roomsaus of Rode bieten met een speklap en jus. Op deze website vergelijkt men de verschillende services en waardevolle inlichtingen aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGouda
Regio-code0182 (+31182)
Postcode2803
Kosten (indicatie)v.a. €6,23
Geschikte maaltijdZomerzuurkool met casselerrib

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Gouda

Een eigen eetpatroon is essentieel voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam recept met voldoende vitaminen staat hierbij centraal. Wil boodschappen kopen en koken niet 100% veilig meer als gevolg van fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? In die situatie onderscheiden we prima maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe kan ik dit regelen? Er zijn verschillende zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Op deze pagina gaan we dieper in op deze zorgwetten; WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en tijdelijke mantelzorg. Soms is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Gouda.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Gouda. Uniek voor bewoners die moeite hebben met het op eigen benen thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op inwoners die 24/7 extra zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende bejaarden of mensen met lichamelijke handicaps. Ook is er budget beschikbaar voor eten en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toediening van eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Misschien wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Over het algemeen loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. In sommige situaties kan een vriend of kennis ondersteunen bij boodschappen kopen of helpen bij het eten. In Gouda zien we ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Meer info op o.a. NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Gouda vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Gouda? In deze streek zien we talloze keukens en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan Gele rijst of Gemengde groenteschotel. U kunt kiezen uit aanbieders die zich vooral richten op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en instellingen die uw avondmaaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron op een moment dat het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is dit erg lastig voor u, en is er niet iemand die hiermee kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het menu wordt warm geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgBuchnerweg 12803 GRGouda
Groene Hart MaaltijdserviceNijverheidsweg 5e2821 ATStolwijk
Palet welzijnAntwerpseweg 72803 PBGouda
Keurslager KonermannKorte Groenendaal 222801 JNGouda
VierstroomPostbus 5712800 ANGouda
Het BruisnestBlekerssingel 782806 ADGouda
Activiteitencentrum De RotondeZuidhoef 1382804 TEGouda
BuurtzorgArmstronglaan 252811 SPReeuwijk
Slagerij UlteeMiddenmolenplein 942807 GZGouda
Slagerij van der GeestGildenburg 822804 VKGouda
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Gouda

Een aantal buurthuizen in de omgeving Gouda bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants voeren een assortiment smaakvolle gerechten als Rundersaucijs met jus, bruine bonen met spek en aardappelpuree, voor enkele euro’s. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Zo nu en dan is het ook mogelijk om het assortiment bij u thuis te brengen. Op de website www.gouda.nl treft u meer informatie overde seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Klik verder naar Thuiszorg.

Kerngegevens

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Gouda
 • (Net) nummer: 0182 (+31182)
 • Centrale postcode: 2803
 • Lokale wijk: Binnenstad

Lekkere maaltijden

 • Zalm in dillesaus
 • Rode bieten met een speklap en jus
 • Gebonden tomatensoep
 • Zalmfilet in saus
 • Aardappelpannenkoeken

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat u voor kortstondige zorg zoals boodschappen doen of koken? Of is er behoefte aan ingrijpendere zorg als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Vergelijk welke zorgvormen te kiezen zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Lees u ook in over wat uw gemeente Gouda verzorgt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.gouda.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier zoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Gouda voor ouderen en selecteer de relevantste. Houd met name rekening met beschikbare bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Vind uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, vaak door een persoonlijke bezorger. De bereiding van het gerecht gaat zonder slag of stoot in de magnetron, oven of in de pan. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 5 – 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

U heeft eigenlijk drie keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het voordeel van koelvers is de meest verse maaltijden, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, maar minder vers en verantwoord. Tafeltje dekje is makkelijk in het geval dat een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Het tarief wordt vooral gevormd door de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €4,00. Koelverse/dagverse maaltijden koopt u voor circa €7,00. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Gouda bestelt u vanaf €8,40. In algemene zin is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice is dan ideaal. Proberen? Kies eens proef bestellingen (pakketten). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Zo’n maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u voor 1 of 2 weken een service voor thuismaaltijden? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men selecteert wekelijks eigenhandig de maaltijden (telefonisch, met de bestellijst & online). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Gouda heeft veel voordelen. Voor senioren die zelfstandig kunnen koken geeft dit ongebondenheid en structuur. Voor cliënten die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het meer een noodzaak. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat ouderen fit en vitaal blijven. Bovenal deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Verder zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds beter. Ze bevatten steeds meer groenten, goede bouwstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze voedzame maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Gouda: “bezorgen geeft veel zelfstandigheid in postcodegebied 2800, 2801, 2802, 2803, 2804, 2805, 2806, 2807, 2808, 2809”. Lees verder over WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen voedingspatroon. glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, natriumarm en ook vegetarisch, eiwitrijk, koolhydraatarm, veganistisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: diners met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!