Maaltijdvoorziening Ermelo

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Ermelo

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Ermelo wordt veel gebruikt door alle inwoners die vanwege ouderdom of een handicap (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Ermelo onderscheiden we veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld de bekende landelijke leveranciers als Maaltijdservice.nl, of lokale services die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door middel van dit soort instellingen beschikt men altijd over voedzame menu’s zoals Heldere vermicellisoep en/of Andijviestamppot, vegetarische balletjes. Op dit portaal vindt men leveranciers en handige details wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteErmelo
Regio-code0341 (+31341)
Postcode3851
Kosten (indicatie)v.a. €5,51
Smaakvolle maaltijdVissticks met groenten

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Ermelo

Een bepaald voedingspatroon is belangrijk voor uw gezonde leefstijl. Een voedzame maaltijd vol mineralen draagt hier zeker aan bij. Lukt het doen van boodschappen en lekker kokkerellen niet meer omwille van problemen met de gezondheid? En is uw inkomen beperkt? Daarvoor zijn er interessante subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of via de zorginstelling geleverd. Hoe maak ik hier aanspraak op? Hiervoor zijn er verschillende maaltijdsubsidies en wetten. Hierna zoomen we in op een aantal van deze wetten: WMO, WLZ, en ZVW, en de mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Ermelo.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Ermelo. Relevant voor senioren die moeilijkheden hebben met het zelf runnen van een huishouden en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Boodschappenhulp
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor inwoners die de hele dag door speciale zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: ouderen met dementie en senioren met een beperking. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Misschien wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Dikwijls wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. In sommige gevallen kan iemand uit de sociale omgeving helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of samen eten. In Ermelo kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Voor meer info zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Ermelo vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Ermelo? In deze streek zijn er veel verschillende firma’s en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Kalfssaucijsje met mosterdjus, aardappelpuree, andijvie à la crème en Pittige sperzieboontjes. U kunt kiezen voor aanbieders met expertise op het gebied van koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en services die het eten opgewarmd brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er niet iemand die u ondersteunt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het gerecht wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand tonen wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
AanTafel.todaySteynlaan 933851 BPErmelo
Keurslagerij SteltenpoolWesterdorpsstraat 93871 ATHoevelaken
Peacocks @ HomeStationsstraat 1433851 NGErmelo
SPAR van DrieZuiderzeestraatweg 1433849 ADHierden
YoolzDaltonstraat 173846 BXHarderwijk
Amaris – ArkemheenVetkamp 253862 JMNijkerk
BuurtzorgJulianalaan 25A3851 RAErmelo
BuurtzorgOosterdorpsstraat 33871 AEHoevelaken
SPAR WorstVan Noortstraat 29A3864 ESNijkerkerveen
Hugo KooktMeidoornlaan 33852 GVErmelo
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Ermelo

Diverse buurthuizen in de omgeving van Ermelo bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een laagdrempelig buurtrestaurant. Deze wijkrestaurants faciliteren heerlijke gerechten als Rundervink met mosterdsaus, Parijse worteltjes en aardappelpuree, voor de kleine portemonnee. Op deze plek is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige eetpunten bieden ze ook de optie het assortiment op te halen of te laten bezorgen. Op de website www.ermelo.nl ontdekt u meer informatie overde seniorenrestaurants die er zijn. Bezoek de pagina: Dieetmaaltijden.

Kerngegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Ermelo
 • Netnummer: 0341 (+31341)
 • Postcodegebied: 3851
 • Populaire wijk: Ermelo

Lekkere maaltijden

 • Aardappelrösti
 • Nasi goreng, quorn, satésaus
 • Varkenssaucijs in jus
 • Kipfilet in roomsaus
 • Vissoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het tijdelijke ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we te maken met permanente ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Kijk naar welke vormen van hulp een optie zijn. Check WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat uw gemeente Ermelo verzorgt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.ermelo.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Check de maaltijdservices in Ermelo voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let goed op bezorg- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Bekijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De menu’s kunt u thuis verwachten, altijd op een vast moment, door een vaste bezorger. Het eten opwarmen kan moeiteloos d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en verwarm het gerecht ongeveer 5 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie keuzes: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is 100% verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je langer bewaren, echter minder fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is perfect in het geval dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €4,40. Koelverse/dagverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,30. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Ermelo is er al vanaf €8,30. Vaak is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. De dienst zelf proberen kan met het proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. De senioren-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale bezorger levert de gerechten aan huis en legt alles netjes uit.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een service voor thuismaaltijden? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bestelt steeds de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, met de bestellijst of online). U hebt dus geen verplichtingen (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Ermelo is een service waar velen gebruik van maken. Voor inwoners die nog op eigen benen staan faciliteert dit meer tijd en structuur. Voor ouderen die hier meer moeite mee hebben is het meer een noodzaak. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden fit en vitaal blijven. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden enorm vooruitgegaan. Vol met groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het verwarmen van deze heerlijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Ermelo: “bezorgen biedt veel gemak in postcodegebied 3850, 3851, 3852, 3853”. Lees verder over Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw dieet, allergie of voorkeuren. natriumarm, gemalen, zoutarm, glutenvrij of wellicht eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: eten met plusminus < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!