Maaltijdvoorziening Doorwerth

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Doorwerth

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Doorwerth is geschikt voor alle mensen die i.v.m leeftijd of beperking (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Renkum kan men kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over landelijke bezorgservices zoals De Dievpriesman, of lokale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door gebruik te maken van dit soort aanbieders zit er niemand zonder lekkere maaltijden zoals Omelet champignon met groene kruidensaus, sperziebonen en gekookte aardappelen en/of Varkensreepjes in champignonsaus, broccoli, bloemkool, wortelmix en aardappelpuree. Onderstaand bekijkt u aanbieders en bruikbare inlichtingen aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Regio-code026 (+3126)
Postcode6865
Kosten (indicatie)v.a. €5,41
Maaltijd ideeSlavink in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Doorwerth

Een bepaald voedingsvoorschrift is belangrijk voor voldoende energie en levenslust. Een voedzame maaltijd vol vitaminen is dan ook essentieel. Gaat boodschappen kopen en koken niet meer wegens complicaties rondom de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? In dat geval kunt u een beroep doen op bruikbare subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren een vaste korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of thuiszorg. Hoe werkt dit? U dient rekening te houden met speciale zorgwetten en maaltijdsubsidies. In deze paragraaf bespreken we de beste regelingen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en tijdelijke mantelzorg. Eventueel kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand via de gemeente Renkum.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Renkum. Ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en voor mantelzorgers.

 • Boodschappenhulp
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor hulpbehoevenden die de hele dag door goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende mensen of ouderen met een handicap. Deze wet is er ook voor hulp bij de maaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Doorgaans loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. In sommige gevallen kan iemand uit de sociale omgeving helpen met kleine boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Doorwerth staan ook vrijwilligers klaar die ondersteuning bieden.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Persoonlijke zorg
 • Voor meer info zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Doorwerth vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Doorwerth? In uw omgeving bestaan er verschillende tafeltje dekjes en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Zomerzuurkool met casselerrib en ananas en Pannenkoeken met spek. Er zijn services met een ruim aanbod koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bedrijven die de maaltijd warm aan huis brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron op een moment dat het u schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u geen thuiszorg die u daarbij wil / kan ondersteunen? Denk dan een na over tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm gebracht, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgPietersbergseweg 12 b6862 BVOosterbeek
Maaltijdservice HeijmansBergerhof 666871 ZLRenkum
SPAR MaaltijdserviceUtrechtseweg 456866 CJHeelsum
De GasterijeBackerstraat 216861 XROosterbeek
BuurtzorgPlaza 196852 RLHuissen
Keurslagerij BuddingDorpsstraat 586871 AMRenkum
BuurtzorgUtrechtseweg 476866 CJHeelsum
BuurtzorgEuropalaan 866871 BZRenkum
Hulp Waar NodigKerkstraat 876871 BJRenkum
Van de Graaf MaaltijdserviceUtrechtseweg 626866 CMHeelsum
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Doorwerth

Diverse zorginstellingen rondom Doorwerth bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants bieden lekkere gerechten zoals Drumstick met jus, boterbonen en aardappelpuree-bieslook, tegen lage kosten. Bij dit ontmoetingspunt kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Doorgaans is het tevens mogelijk om het eten aan huis te bezorgen. Middels www.renkum.nl spot u praktische info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Klik verder naar Apetito.

Informatie

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Renkum
 • (Regio) nummer: 026 (+3126)
 • Postcodegebied: 6865
 • Populaire wijk: Renkum

Potentiële maaltijden

 • Ossestaartsoep
 • Tortellini met gehakt en kaas
 • Naturel-pannenkoek
 • Kervelroomsoep
 • Lekkerbekje

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreken we over beperkte ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om ingrijpendere ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Informeer naar welke zorgvormen te kiezen zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Renkum faciliteert rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.renkum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger bepalen

  Check de maaltijdservices in Doorwerth voor ouderen en zoek de beste uit. Let op belangrijk dingen zoals: de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en eventuele diëten. Probeer of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De menu’s kunnen thuisbezorgd worden, gebruikelijk door een persoonlijke bezorger. De bereiding van het gerecht kan moeiteloos in uw eigen magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel ‘m in op circa 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In grote lijnen zijn er 3 type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Koelvers biedt dagverse bereiding, maar een beperkte houdbaarheid. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje is zeer geschikt in situaties waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De kosten zijn afhankelijk van de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,50. Koelverse/dagverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,10. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Doorwerth is verkrijgbaar vanaf €7,40. In algemene zin betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan uitkomst bieden. Koop daarom snel het proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Een ouderen-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft antwoord op vragen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men kiest wekelijks zelf de gerechten (online, telefonisch & met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (zonder contract).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in oktober 2021

Eten aan huis bezorgen in Doorwerth is zeer populair. Voor cliënten die het huishouden nog prima managen verschaft dit meer vrije tijd en comfort. Voor bewoners die hier meer moeite mee hebben is het iets noodzakelijks. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat hulpbehoevenden niet ondervoed raken. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Evenzeer zijn de diepvries + koelverse menu’s steeds gezonder. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze complete maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Doorwerth: “bezorgen levert perfect service in postcodegebied 6865”. Bezoek de pagina: Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eetpatroon. natriumarm, glutenvrij, zoutarm, lactosevrij of wellicht vegetarisch, eiwitrijk, koolhydraatarm, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!