Maaltijdvoorziening Rilland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Rilland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Rilland is er voor alle inwoners die door ouderdom of een belemmering (tijdelijk) niet kunnen koken. Binnen de gemeente Reimerswaal kunt u kiezen uit professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijk actieve bedrijven zoals Uitgekookt, of gespecialiseerde vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door middel van zulke mogelijkheden kan men zeker zijn van gezonde menu’s als Chili con carne en/of Kalfsgehaktbal met vleesjus, gebakken röstikos, prei à la crème. Op deze pagina vergelijkt men maaltijdservices en bruikbare details over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Regio-code0113 (+31113)
Postcode4411
Kosten (indicatie)v.a. €6,15
Lekkere maaltijdChampignonsoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Rilland

Een juist voedingspatroon is nodig voor uw vitaliteit. Een gezond recept met genoeg vitaminen mag men niet overslaan. Wil boodschappen doen en in de keuken staan niet eigenhandig ten gevolge van leeftijd en/of handicap? En is uw budget niet toereikend? In die situatie kunt u een beroep doen op belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Samengevat: korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of thuiszorg. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt zich beroepen op speciale (lokale) regelingen en subsidies. Op deze pagina zoomen we in op deze zorgwetten; WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en de mantelzorg. Mogelijk zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Reimerswaal.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Reimerswaal. Ontwikkeld voor bejaarden die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op hulpbehoevenden die 24/7 extra zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende mensen en senioren met een lichamelijke beperking. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toediening van eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en ontvangt u al veel zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Dikwijls gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Onder sommige omstandigheden kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij boodschappen doen of samen eten. In Rilland kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Verdere info vindt u ook op Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Rilland vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Rilland? In deze gemeente zijn er allerlei partijen en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Rundervink met mosterdsaus, Parijse worteltjes en gele rijst of Moussaka, aubergine, courgette, aardappelschijfjes. U kunt kiezen uit organisaties met een ruim aanbod diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en leveranciers die de gerechten warm aan huis brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen als het u gelegen komt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er niet iemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw diner wordt warm aan huis geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Zorggroep Ter WeelMoerplein 734401 HZYerseke
SPAR HakLeklaan 2-44417 DAHansweert
SPAR de NeveHoofdweg 254411 ANRilland
BuurtzorgOude Torenstraat 134401 EHYerseke
BuurtzorgKanaalstraat 674388 BKOost-Souburg
Keurslager Van VelzenDorpsstraat 844413 CEKrabbendijke
Zorggroep Ter WeelOostkilhoek 324411 DZRilland
Zorggroep Ter WeelMaartenbroersweg 424417 BLHansweert
Zorggroep Ter WeelWillem Kosterlaan 14413 CPKrabbendijke
BuurtzorgNoordweg 8 F4413 ACKrabbendijke
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Rilland

Diverse bejaardentehuizen rondom Rilland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants bieden verse gerechten zoals Kipfilet in roomsaus, met weinig winstmarge. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Doorgaans bieden ze ook de optie het eten thuis af te leveren. Op de website www.reimerswaal.nl treft u handige info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Mogelijk interessant: WLZ.

Gegevens

 • Provincie: Zeeland
 • Gemeente: Reimerswaal
 • (Net) nummer: 0113 (+31113)
 • Centrale postcode: 4411
 • Lokale wijk: Yerseke

Maaltijd ideën

 • Schnitzel met gebakken aardappels
 • Gehakt in kappertjessaus
 • Groentensoep
 • Groenteburger, prei, aardappelen
 • Gekookte aardappels

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Doelen we op beperkte ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of betreft het meer intensieve zorg als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Bekijk welke vormen van hulp een optie zijn. Vergelijk WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat uw gemeente Reimerswaal doet rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.reimerswaal.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Rilland voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Neem zaken in acht als: bestelopties, betaalopties, klantenservice en de variatie in gerechten. Zoek uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, altijd door uw eigen bezorger. Het eten opwarmen is gemakkelijk d.m.v. de magnetron en / of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel de tijd in op een kleine 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het grote koelvers voordeel: de meest verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar minder vers en lekker. Tafeltje dekje komt van pas op momenten wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het type eten. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €5,30. Gezonde koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,40. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Rilland is er al vanaf €8,50. In de regel is dit inclusief bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Kies daarom direct voor zo’n proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De senioren-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een maaltijdleverancier? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U bepaald wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2021

Eten aan huis bezorgen in Rilland heeft veel voordelen. Voor senioren die nog wel zelfstandig kunnen koken levert dit meer vrije tijd en regelmaat. Voor bewoners die hier meer moeite mee hebben is het haast onvermijdbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat hulpbehoevenden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Bovenal de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Verder zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds beter. Altijd met voldoende groente, goede voedingsstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze de lekkerste maaltijden doet u gewoon in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Rilland: “bezorgen houdt in: perfect service in postcodegebied 4410, 4411”. Lees verder over ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uiteenlopende diëten. glutenvrij, lactosevrij, gemalen, zoutarm of juist vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: eten met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!