Maaltijdvoorziening Amersfoort

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Amersfoort

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Amersfoort is geschikt voor alle inwoners die vanwege ouderdom of een handicap geen boodschappen kunnen doen. Binnen de gemeente Amersfoort is er de keuze uit professionele maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere landelijke maaltijdservices als De Dievpriesman, of thuiszorg restaurants die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door gebruik te maken van zulke mogelijkheden kan iedereen weer genieten van voedzame menu’s zoals Boeren kippenragout en aardappelpuree met tuinkruiden en Boerengehaktschotel en aardappelschijfjes met roomsaus. Op dit portaal leest men meer over eet-bedrijven en praktische inlichtingen betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Regio-code033 (+3133)
Postcode3811
Kosten (indicatie)v.a. €5,69
Smaakvolle maaltijdKip kantonees, rijstmix

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Amersfoort

Een bepaald eetpatroon is cruciaal voor uw vitaliteit. Een voedzame maaltijd vol mineralen moet dan ook het streven zijn. Wil boodschappen doen en lekker kokkerellen niet zelfstandig als gevolg van complicaties rondom de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Met dat in het achterhoofd zijn er bruikbare subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp via zorghuizen. Waar heb ik recht op? U kunt zich beroepen op meerdere zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hierna benaderen we de meest toegepaste wetten: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en eigen mantelzorg. Misschien zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Amersfoort.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Amersfoort. Uniek voor senioren die hulp nodig hebben bij het zelf runnen van een huishouden en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor senioren die de hele dag door extra zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende senioren of senioren met lichamelijke beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is de huidige zorgvraag hoog? Misschien wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Soms kunnen vrienden helpen met kleine boodschappen doen of helpen bij het eten. In Amersfoort kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Amersfoort vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Amersfoort? In uw omgeving bestaan er flink wat aanbieders en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Gehaktschotel, prei à la crème, aardappelpuree, kaas en Varkensgehaktballetjes met kerriesaus, Balkanmix en witte rijst. U kunt kiezen voor organisaties met expertise op het gebied van koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en aanbieders die uw avondmaaltijd warm aan huis brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Probeer dan eerst eens vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden zodra het u uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u niet iemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het menu wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Hierna bekijkt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Home InsteadMuurhuizen 181a3811 EGAmersfoort
Leef3.nuBasicweg 243821 BRAmersfoort
Restaurant van de KoperhorstPaladijnenweg 2753813 KAAmersfoort
SPAR MaaltijdserviceHessenweg 188b Hessenweg3791 PNAchterveld
BuurtzorgDamweg 533785 LJZwartebroek
Keurslager BlomLeusderweg 1573818 ACAmersfoort
Slagerij SchutPieter Stastokerf 33813 PPAmersfoort
Grand Café BirkhovenSoesterweg 5333819 BAAmersfoort
BuurtzorgJoannes Tolliusstraat 303818 NBAmersfoort
Keurslager JansenEuterpeplein 48A3816 NRAmersfoort
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Amersfoort

Meerdere woonzorgcentra in de omgeving van Amersfoort bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants hebben verse gerechten zoals Varkensfilet in jus, spruitjes en aardappelpuree, voor de kleine portemonnee. In zo’n omgeving kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige restaurants is het ook mogelijk om het eten aan huis te bezorgen. Aan de hand van www.amersfoort.nl spot u meer informatie overde aanwezige seniorenrestaurants. Lees verder over Apetito.

Stats & Facts

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Amersfoort
 • Regionummer: 033 (+3133)
 • Postcodegebied: 3811
 • Wijk: Stadskern

Lekkere maaltijden

 • Aspergesoep met zalm
 • Snijbonen met een kipfilet
 • Stroganoff du chef
 • Gehaktballen in uienjus
 • Tomatensoep met balletjes

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat heeft u precies nodig? Doelen we op kortstondige ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we te maken met meer grondige zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is de zorgvraag bekend? Bekijk de verschillende soorten zorg die geschikt zijn. Bekijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Amersfoort faciliteert wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.amersfoort.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger bepalen

  Bekijk de maaltijdservices in Amersfoort voor ouderen en start met bestellen. Analyseer punten als de manier waarop u kunt bestellen en betalen en type maaltijden. Zoek uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, gebruikelijk door uw eigen bezorger. De maaltijd klaarmaken gaat zonder slag of stoot door middel van oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en stel de tijd in op ongeveer 5 – 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In grote lijnen zijn er drie type maaltijden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het grote koelvers voordeel: dagverse bereiding, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar verminderd vers en verantwoord. Tafeltje dekje is zeer geschikt in situaties waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het type eten. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €4,80. Koelverse gerechten zijn verkrijgbaar vanaf €6,30. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Amersfoort is beschikbaar vanaf €8,50. Veelal betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. De dienst zelf proberen kan met een proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. Een (online) maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere toelichting. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft antwoord op vragen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men bepaald wekelijks de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online of telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Amersfoort is ontzettend handig. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken verschaft dit ongebondenheid en voordeel. Voor senioren die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast onvermijdbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat bejaarden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Ook zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Vaak met 250 gram + groente, vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze complete maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Amersfoort: “bezorgen levert goede ondersteuning in postcodegebied 3800, 3802, 3811, 3812, 3813, 3814, 3815, 3816, 3817, 3818, 3819, 3821, 3822, 3823, 3824, 3825, 3826”. Bezoek de pagina: Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, glutenvrij, lactosevrij, gemalen of vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente