Maaltijdvoorziening Oud-Beijerland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oud-Beijerland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oud-Beijerland is in het leven geroepen voor alle bewoners die vanwege ouderdom of door iets anders niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Oud-Beijerland kan men kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over grote landelijke instanties als Mealhero, of kleinschalige vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door dergelijke instellingen zit er niemand zonder lekkere recepten zoals Lamscurry met sperziebonen, pilav rijst en Boerengehaktschotel en aardappelschijfjes met roomsaus. Op deze website treft u de verschillende services en bruikbare inlichtingen inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteOud-Beijerland
Regio-code0186 (+31186)
Postcode3261
Kosten (indicatie)v.a. €6,47
Recept tipGehakt in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Oud-Beijerland

Een goed voedingspatroon is onmisbaar voor uw algehele gesteldheid. Een voedzame maaltijd met genoeg vitaminen mag men niet overslaan. Gaat een supermarkt bezoeken en lekker kokkerellen niet meer omwille van ouderdom? En is uw inkomen beperkt? Met dat in het achterhoofd kunt u gebruik maken van handige subsidies / maaltijd regelingen. Samengevat: goedkope maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp via zorghuizen. Waar heb ik recht op? U dient rekening te houden met verschillende zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Daarom zoomen we in op een aantal van deze wetten: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, als ook mantelzorg. Soms zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Oud-Beijerland.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Oud-Beijerland. Speciaal voor mensen die problemen ondervinden bij het zelfredzaam blijven en hulp bij mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor bejaarden die de hele dag door zorg in de nabijheid of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: bejaarden met dementie of inwoners met een lichamelijke handicap. Ook is er budget beschikbaar voor de maaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toediening van eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is er reeds een hoge zorgvraag? Soms wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Doorgaans gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • hulp bij toediening
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Dikwijls kan familie ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of samen eten. In Oud-Beijerland zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bezoek ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oud-Beijerland vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Oud-Beijerland? In de regio zijn er verscheidene keukens en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Eten zoals Kip in rozemarijnsaus, broccoli, aardappelpuree of Kippendijrolletje met kippenjus, Groentestoverij amandel-rozijn, Gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor bezorgdiensten die gericht zijn op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en leveranciers die het diner warm aanleveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er niemand die kan helpen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt opgewarmd geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
CareynDe Vriesstraat 23261 PCOud-Beijerland
Alerimus de BuitensluisBernhardstraat 253281 BCNumansdorp
Keurslager BartenVierwiekenplein 283262 ANOud-Beijerland
BuurtzorgLangeweg 273257 KCOoltgensplaat
Keurslager BouterDabbestraat 13255 XBOude-Tonge
SPAR HeikoopKade 22C3265 AAPiershil
Alerimus de Open WaardZoomwijckplein 113262 DAOud-Beijerland
Slagerij ViergeverMunnikendijk 20A3273 LEWestmaas
SPAR MaaltijdserviceT Haagje 73273 AEWestmaas
BuurtzorgKoninginneweg 98A3262 JDOud-Beijerland
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact op via email.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Oud-Beijerland

Een deel van de zorginstellingen rondom Oud-Beijerland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants voeren een assortiment gezonde maaltijden als Pannenkoeken met spek, voor de kleine portemonnee. In het restaurant kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Doorgaans bieden ze ook de optie het eten aan huis te bezorgen. Op de URL www.oud-beijerland.nl leest u locaties en gegevens over de aanwezige seniorenrestaurants. Klik verder naar Bijzondere bijstand.

Cijfers en feiten

Maaltijd ideën

 • Gehaktschijf met appelcompote
 • Runderlapje
 • Heldere boerengroentesoep
 • Macaroni-gehakt schotel
 • Kick Through Spaghetti

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Kiest men voor lichte ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om meer intensieve zorg als hulp bij het eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Zoek uit welke manieren van (thuis)zorg toepasbaar zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Ontdek ook wat uw gemeente Oud-Beijerland regelt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.oud-beijerland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Onderzoek de maaltijdservices in Oud-Beijerland voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let vooral op bestelopties, betaalopties, klantenservice en beschikbare diëten. Zoek uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De gerechten zullen thuis gebracht worden, tegenwoordig door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan simpelweg in de magnetron of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit drie keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is maximale versheid, echter de houdbaarheid is beperkt. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is praktisch in het geval dat een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het soort eten. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,20. Koelverse/dagverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,60. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oud-Beijerland vindt u al vanaf €8,80. Normaal is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. De dienst zelf proberen kan met proef bestellingen (pakketten). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Uw maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om de aanvraag te bespreken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en verstrekt benodigde info.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men selecteert steeds de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, met de bestellijst & online). U bent dus volledig flexibel (geen abonnement).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Oud-Beijerland kent vele pluspunten. Voor bejaarden die het huishouden nog prima managen geeft dat meer tijd en autonomie. Voor cliënten die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het soms de enige oplossing. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat ouderen fit en vitaal blijven. Vooral deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Ook zijn de diepvries- en koelverse maaltijden enorm verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze de lekkerste maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Oud-Beijerland: “bezorgen faciliteert perfect service in postcodegebied 3260, 3261, 3262, 3263”. Lees verder over WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw diëten en allergieën. gemalen, glutenvrij, zoutarm, natriumarm en ook vloeibaar, eiwitrijk, vegetarisch, koolhydraatarm: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: maaltijden met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!