Maaltijdvoorziening De Weere

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje De Weere

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in De Weere is in het leven geroepen voor alle bejaarden die i.v.m leeftijd of een handicap niet zelf kunnen koken. In de gemeente Opmeer kunt u kiezen uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om grote landelijke instanties als Mealhero, of zorghuizen en maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Middels deze betrouwbare bedrijven heeft iedereen toegang tot heerlijke maaltijden zoals Runderlapje in champignonsaus of Gehaktbal, spinazie a la crème en aardappelpartjes met peterselie. Op deze pagina vindt u maaltijdservices en waardevolle kennis wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Regio-code0229 (+31229)
Postcode1662
Kosten (indicatie)v.a. €5,92
Maaltijd ideeAardappelpannenkoeken

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in De Weere

Een juist voedingspatroon is onmisbaar voor uw vitaliteit. Een voedzaam gerecht met belangrijke voedingswaarden staat hierbij centraal. Lukt het doen van boodschappen en in de keuken staan niet meer op eigen houtje als gevolg van leeftijd en/of handicap? Of heeft u een relatief laag inkomen? Dan bestaan er verschillende subsidies / maaltijd regelingen. Samengevat: een vaste korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe werkt dit? We onderscheiden meerdere subsidievormen en zorgwetten. Hieronder vertellen we wat meer over deze vormen van zorg: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en lokale mantelzorg. Mogelijkerwijs heeft u ook recht op bijzondere bijstand via de gemeente Opmeer.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Opmeer. Uniek voor ouderen die hulp nodig hebben bij het zelf runnen van een huishouden en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor mensen die 24 uur per dag zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende ouderen en hulpbehoevenden met een fysiek ongemak. Tevens is er financiële ruimte voor de maaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is de huidige zorgvraag hoog? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Meestal wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Onder sommige omstandigheden kan een vriend of kennis ondersteunen bij boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In De Weere zijn er ook vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice De Weere vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in De Weere? In de buurt van uw postcode onderscheiden we een aantal services en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. Eten zoals Klapstuk met hutspot en Aardappelpartjes rozemarijn. U kunt kiezen voor instellingen die gericht zijn op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en maaltijdservices die de gerechten al opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u gelegen komt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Beschikt u niet over een keuken, en kent u geen mantelzorger die voor u klaar staat? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw eten wordt warm afgeleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR van SantenBurgemeester P. Kromplein 7A1657 AHAbbekerk
Open Tafel MidwoudKorteling 51679 VHMidwoud
SPAR van ZeijlNieuwstraat 49-511671 BBMedemblik
Omringrestaurant BerkhoutSlagterslaan 21647 CABerkhout
Wilgaerden – De InloopBavohof 11645 VPUrsem
SPAR van der WerkNoorderpad 591674 NTOpperdoes
Keurslager BlokdijkNieuwstraat 681671 BGMedemblik
SPAR BrouwerKorteling 101679 VHMidwoud
Omringrestaurant OpperdoesBurgemeester Pierhagenlaan 21674 PBOpperdoes
Omring – Sint MartinusRidderstraat 11671 CSMedemblik
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in De Weere

Meerdere zorghuizen in en rondom De Weere bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken verantwoorde maaltijden zoals Runderstooflapje met jus, andijvie à la crème en gekookte aardappelen, voor lage prijzen. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige restaurants bestaat er de optie om de specialiteiten bij u thuis te brengen. Aan de hand van www.opmeer.nl spot u handige info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Ga door naar: Diepvriesmaaltijden.

Informatie

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Opmeer
 • (Regio) nummer: 0229 (+31229)
 • Hoofdpostcode: 1662
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Voorbeeld maaltijden

 • Speklapjes met jus en preistamppot
 • Kippensoep met vermicelli
 • Appelcompote
 • Penne pesto, kip, groene groenten
 • Aspergesoep met zalm

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat is het precieze probleem? Kiest men voor eenvoudige ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om meer grondige zorg als hulp bij het eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Zoek uit welke vormen van zorg toepasbaar zijn. Check WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat uw gemeente Opmeer aanbiedt ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.opmeer.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst bepalen

  Onderzoek de maaltijdservices in De Weere voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let goed op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en eventuele diëten. Vind uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De maaltijden worden aan huis bezorgd, vaak door uw eigen bezorger. De bereiding van het gerecht gaat eenvoudig in vrijwel elke magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel ‘m in op circa 6 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit 3 keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Koelvers biedt maximale versheid, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar minder vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor ouderen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van de gekozen opties. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,80. Koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €7,50. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in De Weere is er al voor €7,90. Doorgaans betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice is dan ideaal. Koop daarom snel zo’n proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Zo wordt er een levering ingepland, en de persoonlijke bezorger levert alles netjes af en geeft antwoord op vragen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men kiest wekelijks de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, telefonisch en online). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in januari 2023

Eten aan huis bezorgen in De Weere is ontzettend handig. Voor senioren die nog wel zelf hun potje kunnen koken verschaft dit meer vrije tijd en structuur. Voor inwoners die niet meer naar de winkel kunnen is het vrijwel onmisbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat senioren voldoende voeding binnenkrijgen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Eveneens zijn de koelverse- en diepvriesgerechten enorm verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, goede bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze complete maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden De Weere: “bezorgen levert veel zelfstandigheid in postcodegebied 1661, 1662, 1663”. Mogelijk interessant: Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw dieet, allergie of voorkeuren. gemalen, natriumarm, glutenvrij, zoutarm of wellicht vloeibaar, koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: eten met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!