Maaltijdvoorziening Alphen-Chaam

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Alphen-Chaam

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Alphen-Chaam is aantrekkelijk voor alle bejaarden die vanwege ouderdom of een belemmering (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Alphen-Chaam zien we steeds meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of lokale restaurants die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Via soortgelijke bedrijven kan iedereen rekenen op ambachtelijke menu’s zoals Hutspot, gesneden rundvlees en/of Kipstukjes in mosterdsaus. Op deze pagina leest u meer over beschikbare bedrijven en nuttige voorlichting omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Regio-code0161 (+31161)
Postcode5131
Kosten (indicatie)v.a. €6,41
Geschikte maaltijdKerriesoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Alphen-Chaam

Een uitgekiend voedingspatroon is onmisbaar voor uw algehele gesteldheid. Een voedzame maaltijd met voldoende vitaminen staat hierbij centraal. Gaat naar de supermarkt gaan en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet eigenhandig gezien uw fysieke ongemakken? Of heeft u een relatief laag inkomen? Daarvoor kunt u gebruik maken van handige maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp via zorghuizen. Waar heb ik recht op? U kunt aankloppen bij verschillende wetten en subsidieregelingen. In het volgende schema vertellen we wat meer over deze vormen van zorg: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), als ook mantelzorg. Wellicht heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Alphen-Chaam.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Alphen-Chaam. Bedoeld voor bewoners die problemen ervaren bij het op eigen benen thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor ouderen die 24 uur per dag zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende ouderen of senioren met een lichamelijke handicap. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de maaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Soms wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Dikwijls wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. In sommige gevallen kan een familielid of vriend helpen met het doen van boodschappen of helpen bij het eten. In Alphen-Chaam staan ook vrijwilligers klaar die ondersteuning bieden.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Raadpleeg ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Alphen-Chaam vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Alphen-Chaam? In deze gemeente vinden we verscheidene organisaties en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. Eten zoals Slavink in jus met stamppot snijbonen en Varkenshaasoester met vleesjus, aardappelpuree, gemengde groenten. Wij onderscheiden leveranciers met expertise op het gebied van diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en services die het diner warm bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken op een moment dat het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u geen thuiszorg die daarbij ondersteuning biedt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw diner wordt warm geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij LaurijssenHofstade 1a5131 ZKAlphen
Beppie`s MaaltijdserviceMuntelstraat 35211 PTDen Bosch
Slagerij MutsaersDoctor Kuyperlaan 1795142 TCWaalwijk
Sint Franciscus – De VertoeverijKerkstraat 205126 GCGilze
Keurslager de JongRaadhuisstraat 255126 CKGilze
Lekker Gewoon Uit LoonGerlachusstraat 755175 AKLoon op Zand
Actief ZorgIndustrieweg 485145 PWWaalwijk
Keurslager SlendersSchapenmarkt 85211 ETs-Hertogenbosch
Keurslagerij MartensOranjeplein 315175 BELoon op Zand
Keurslager van VugtGrotestraat 1335151 BKDrunen
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Alphen-Chaam

Diverse woonzorgcentra in de buurt van Alphen-Chaam bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants faciliteren smaakvolle maaltijden als Stoofpotje rundvlees, voor de kleine portemonnee. Bij dit ontmoetingspunt kunt u ook andere senioren ontmoeten. Doorgaans bestaat er de mogelijkheid om de maaltijden af te halen of te laten bezorgen. Op de website www.alphen-chaam.nl bekijkt u meer informatie overde aanwezige seniorenrestaurants. Bezoek de pagina: Vergelijken.

Gegevens

Lekkere maaltijden

 • Witlof ovenschotel
 • Raapstelen stamppot met beenham
 • Stamppot rode kool met hachee
 • Spagheti carbonara
 • Eendenvlees in zoetzure saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Waar heeft men behoefte aan? Spreekt met van beperkte zorg zoals boodschappen doen of koken? Of betreft het meer intensieve ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Een subsidie regelen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Zoek uit welke soorten zorg toepasbaar zijn. Bekijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Lees u ook in over wat uw gemeente Alphen-Chaam verzorgt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.alphen-chaam.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Bekijk de maaltijdservices in Alphen-Chaam voor ouderen en maak een keuze. Analyseer punten als de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het wisselende aanbod. Zoek uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw bestellingen worden aan huis bezorgd, in de regel door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd is gemakkelijk via oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel de tijd in op ongeveer 5 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

U heeft eigenlijk 3 keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. De meerwaarde van koelvers is dagverse bereiding, echter de houdbaarheid is beperkt. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt fris en lekker. Tafeltje dekje is ideaal voor ouderen waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €3,80. Voedzame koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,70. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Alphen-Chaam bestelt u vanaf €8,70. Normaliter wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan uitkomst bieden. Probeer het uit met een proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een ouderen-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale chauffeur levert de gerechten aan huis en legt alles netjes uit.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U selecteert steeds de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, online en met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Alphen-Chaam is zeer populair. Voor cliënten die zelf de boodschappen doen en koken resulteert dit in ongebondenheid en voordeel. Voor cliënten die hier meer moeite mee hebben is het haast onvermijdbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat mensen niet ondervoed raken. In het bijzonder de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Ook zijn de koelverse- en diepvriesgerechten enorm vooruitgegaan. Bomvol verse groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het verwarmen van deze uitstekende maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Alphen-Chaam: “bezorgen geeft veel zelfstandigheid in postcodegebied 4860, 4861”. Bezoek de pagina: Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw individuele wensen. gemalen, lactosevrij, glutenvrij, natriumarm en niet te vergeten vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: voedsel met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente