Maaltijdvoorziening Ommen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Ommen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Ommen is geschikt voor alle bejaarden die mede door ouderdom of door een lichamelijke beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Ommen onderscheiden we diverse maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of zorghuizen en maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Met deze betrouwbare leveranciers beschikt men altijd over heerlijke menu’s als Hamlapje in jus en Rundervink in jus met stamppot broccoli. Op dit portaal doorzoekt men leveranciers en handige info ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Regio-code0529 (+31529)
Postcode7731
Kosten (indicatie)v.a. €5,59
Geschikte maaltijdGepaneerde kipstukjes

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Ommen

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is cruciaal voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam gerecht vol groenten draagt hier zeker aan bij. Wil boodschappen kopen en het bereiden van een maaltijd niet langer zelfstandig wegens het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw inkomen beperkt? Met dat in het achterhoofd kunt u gebruik maken van handige subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Heeft u hulp nodig? Hiervoor zijn er verscheidene zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hierna vertellen we wat meer over de belangrijkste vormen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en de mantelzorg. Soms is er ook ruimte voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Ommen.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Ommen. In het leven geroepen voor bewoners die hulp nodig hebben bij het zelf runnen van een huishouden en mantelzorgondersteuning.

 • Een boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor bejaarden die doorlopend zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: mensen met dementie of inwoners met een handicap. Er is ruimte voor ondersteuning bij eten en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Vaak gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. In sommige situaties kan een vriend of kennis helpen met een supermarkt bezoeken of het bereiden van een maaltijd. In Ommen kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Extra handjes in huis
 • Bezoek ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Ommen vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Ommen? In deze gemeente kunt u kiezen uit vele partijen en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt denken aan gerechten als Rundvlees met gegrilde groente en Kipfilet in roomsaus. U kunt kiezen voor instellingen met een ruim aanbod vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en bedrijven die de gerechten warm aan huis brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron als het u gelegen komt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en is er niet iemand die hierbij een rol kan spelen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm gebracht, u kunt direct eten.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Saxenburgh – OldenhaghenHessel Mulertstraat 227731 CLOmmen
BuurtzorgEuropaweg 143a7766 AENieuw-Schoonebeek
Resto OCOBrugstraat 167731 CTOmmen
Hof van DalfsenHaersolteweg 37722 SEDalfsen
Rosengaerde – De Blaue BogenPastoriestraat 17721 CTDalfsen
Maaltijdspecialist Auke en Gerda KielData 24-267741 MGCoevorden
BuurtzorgMarkt 32 A7731 DBOmmen
BuurtzorgEuropaweg 1057761 ABSchoonebeek
Maaltijdservice.nuMarshovenlaan 27742 TVCoevorden
Keurslager VeltmaatVarsenerstraat 3A7731 DCOmmen
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Ommen

Verscheidene woonzorgcentra in de omgeving van Ommen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants faciliteren uitstekende gerechten als Omelet, kaassaus, worteltjes, gebakken aardappelen, tegen lage kosten. In het restaurant is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige eetpunten is het ook mogelijk om het eten thuis te laten bezorgen. Aan de hand van www.ommen.nl treft u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw gemeente. Lees verder over Bijzondere bijstand.

Stats & Facts

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Ommen
 • (Regio) nummer: 0529 (+31529)
 • Postcode: 7731
 • Veel gezochte wijk: Ommen

Geschikte maaltijden

 • Runderhachee, stamppot hutspot
 • Aspergesoep vg
 • Pittige Thaise soep
 • Pasta kip madras
 • Gegrilde paprika

Plaatsen in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Betreft het eenvoudige zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Een subsidie regelen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Bekijk welke soorten zorg tot de opties behoren. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Informeer ook wat de gemeente Ommen doet m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.ommen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier kiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Ommen voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Controleer altijd beschikbare bezorgdagen en beschikbare diëten. Bekijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, tegenwoordig door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht gaat zonder slag of stoot via oven of magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel ‘m in op ongeveer 6 – 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit drie smaken: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt fris en gezond. Tafeltje dekje biedt uitkomst in situaties waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het soort eten. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,40. Voedzame koelverse maaltijden zijn er al voor €5,70. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Ommen koopt u voor circa €7,70. In algemene zin zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Kies daarom direct voor het proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en geeft verdere uitleg.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode magnetronmaaltijden laten bezorgen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men kiest altijd zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, online & met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Ommen is een ware uitkomst. Voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen koken verschaft dit meer rust en routine. Voor senioren die hier meer moeite mee hebben is het iets noodzakelijks. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarbij zijn de koelverse- en diepvriesgerechten steeds beter. Bomvol verse groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze gezonde maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Ommen: “bezorgen resulteert in veel autonomie in postcodegebied 7730, 7731, 7732”. Bezoek de pagina: WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw dieet, allergie of voorkeuren. zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, natriumarm en niet te vergeten veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: voedsel met nooit meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente