Maaltijdvoorziening Dalfsen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Dalfsen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Dalfsen is bedoeld voor alle bewoners die mede door leeftijd of door iets anders geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Dalfsen zijn er meer en meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn landelijk opererende diensten als Mealhero, of zorghuizen en instellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door gebruik te maken van deze faciliteiten zit er niemand zonder voedzame maaltijden als Vegetarische grillstukjes met pomodorisaus en een Italiaanse rijstschotel en/of Reepjes kippenvlees in jus. Op deze website treft u beschikbare bedrijven en waardevolle inlichtingen omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Regio-code0529 (+31529)
Postcode7721
Kosten (indicatie)v.a. €5,47
Lekkere maaltijdVenkelsoep met dille

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Dalfsen

Een eigen eetpatroon is relevant voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam gerecht met belangrijke voedingswaarden is dan ook essentieel. Gaat het doen van boodschappen en lekker kokkerellen niet meer omwille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u een relatief laag inkomen? In die situatie kunt u eens kijken naar interessante subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: een vaste korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Heeft u hulp nodig? We onderscheiden een aantal maaltijdsubsidies en wetten. Daarom behandelen we een aantal van deze wetten: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en eigen mantelzorg. Mogelijk kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Dalfsen.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Dalfsen. Relevant voor bejaarden die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuiswonen en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor hulpbehoevenden die permanent zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: mensen met dementie of bewoners met een beperking. Tevens is er financiële ruimte voor de maaltijd (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Dikwijls kan een familielid of vriend helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of helpen met eten en drinken. In Dalfsen zijn er ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bekijk ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Dalfsen vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Dalfsen? In deze gemeente zien we een hoop bedrijven en instanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. Eten zoals Wrap kip madras of Groenteschotel. U kunt kiezen voor maaltijdservices die zich vooral richten op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf moet opwarmen, en services die het eten warm bezorgen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan adviseren wij vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen wanneer u dat uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Dan raden wij tafeltje dekje aan. De maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Hieronder vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Rosengaerde – De Blaue BogenPastoriestraat 17721 CTDalfsen
Maaltijdservice.nuMarshovenlaan 27742 TVCoevorden
Hof van DalfsenHaersolteweg 37722 SEDalfsen
Baalderborg GroepDe Tjalk 497701 LRDedemsvaart
BuurtzorgJulianastraat 547701 GMDedemsvaart
BuurtzorgMarkt 32 A7731 DBOmmen
Saxenburgh – OldenhaghenHessel Mulertstraat 227731 CLOmmen
Maaltijdspecialist Auke en Gerda KielData 24-267741 MGCoevorden
Keurslager VeltmaatVarsenerstraat 3A7731 DCOmmen
Resto OCOBrugstraat 167731 CTOmmen
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Dalfsen

Sommige bejaardentehuizen in de omgeving Dalfsen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants serveren ambachtelijke gerechten als Runderstoofpotje, tegen lage kosten. Bij dit ontmoetingspunt is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Doorgaans is het ook mogelijk om de menu’s bij u thuis te brengen. Op uw gemeente website www.dalfsen.nl treft u praktische info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Wellicht relevant: Apetito.

Informatie

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Dalfsen
 • (Regio) nummer: 0529 (+31529)
 • Postcode: 7721
 • Lokale wijk: Dalfsen

Geschikte maaltijden

 • Bami babi ketjap
 • Jumping Jack Salmon
 • Spaghetti Bolognese, kaas
 • Stamppot boerenkool met worst
 • Runderhachee met rode kool

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Spreken we over tijdelijke ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of is er behoefte aan permanente ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Check welke zorgvormen mogelijk zijn. Kijk naar WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Dalfsen aanbiedt omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.dalfsen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Dalfsen voor ouderen en maak een keuze. Houd met name rekening met de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. U kunt uitzoeken of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De maaltijden zullen thuis geleverd worden, gebruikelijk door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de maaltijden kan doorgaans in vrijwel elke magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en stel de tijd in op ongeveer 6 – 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Standaard kunt u kiezen uit drie type maaltijden: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is 100% verse maaltijd, echter de houdbaarheid is beperkt. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt fris en lekker. Tafeltje dekje is handig zodra een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het type maaltijd. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,30. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al vanaf €6,70. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Dalfsen kunt u al aanvragen voor €8,20. Dikwijls zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is mogelijk de oplossing. Koop daarom snel een proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om de aanvraag te bespreken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de eigen bezorgservice brengt het eten bij hen thuis en geeft een toelichting.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u gedurende een paar weken/maanden bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U bepaald wekelijks eigenhandig de maaltijden (telefonisch, met de bestellijst en online). Altijd geheel vrijblijvend (zonder contract).


Dieetmaaltijden aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Dalfsen heeft veel voordelen. Voor inwoners die zelfstandig kunnen koken geeft dit meer zelfstandigheid en voordeel. Voor senioren die niet meer naar de winkel kunnen is het iets noodzakelijks. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat ouderen kwiek en energiek blijven. Bovenal de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Ook zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm verbeterd. Bomvol verse groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Dalfsen: “bezorgen verschaft perfect service in postcodegebied 7711, 7720, 7721, 7722”. Mogelijk interessant: Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eetpatroon. natriumarm, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm of wellicht vegetarisch, koolhydraatarm, veganistisch, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: menu’s met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente