Maaltijdvoorziening Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Nuenen, Gerwen en Nederwetten

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Nuenen, Gerwen en Nederwetten is ideaal voor alle mensen die i.v.m leeftijd of door een lichamelijke beperking niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten zien we tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere landelijke instellingen als Mealhero, of zorghuizen en instanties die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door gebruik te maken van zulk soort bedrijven heeft men de beschikking over uitstekende maaltijden als Varkenslapje in champignonsaus of Twentse gehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, snijbonen. Via maaltijdvoorzieningen.nl bekijkt u eet-bedrijven en praktische info omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteNuenen, Gerwen en Nederwetten
Regio-code040 (+3140)
Postcode5671
Kosten (indicatie)v.a. €6,79
Recept tipGestoofde prei

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is nodig voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam diner met voldoende mineralen is dan ook een belangrijke factor. Kan een bezoekje aan de winkel en in de keuken staan niet meer zelf vanwege problemen met de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Met dat in het achterhoofd zijn er verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren goedkope maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe maak ik hier aanspraak op? U dient rekening te houden met verscheidene (lokale) regelingen en subsidies. In dit hoofdstuk vertellen we wat meer over de populairste vormen: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en eigen mantelzorg. In sommige gevallen is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten. In het leven geroepen voor bejaarden die tegen problemen aanlopen bij het zelfredzaam blijven en hulp bij mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op bejaarden die de hele dag goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere ouderen met dementie of mensen met een beperking. Ook is er budget beschikbaar voor eten en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Het eten in de mond stoppen
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. In de regel wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. In sommige gevallen kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij het doen van boodschappen of helpen bij het eten. In Nuenen, Gerwen en Nederwetten kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Extra handjes in huis
 • Bezoek ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Nuenen, Gerwen en Nederwetten vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Nuenen, Gerwen en Nederwetten? In deze plaats onderscheiden we verscheidene services en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Boeuf bourguignon, gemengde groenten en aardappelpuree en Gele rijst. Er zijn keukens gespecialiseerd in koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en organisaties die de maaltijd opgewarmd leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan adviseren wij koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op een moment dat het u uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er niemand die hierbij een rol kan spelen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. De maaltijd wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Onderstaand vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
ZuidZorg WijkzorgKloosterstraat 155671 BGNuenen
Slagerij MennenBoterhoek 265683 AVBest
Gasterijen van ArchipelMargot Begemannstraat 95671 CWNuenen
Keurslager SeelenWinkelcentrum Coevering 125665 GAGeldrop
Slagerij ReefHeuvel 315664 HMGeldrop
De Keuken van EliseKerkstraat 485671 GPNuenen
Keurslager TebakParkstraat 12B5671 GGNuenen
Van Den Beuken CateringDe Tienden 26a5674 TBNuenen
Keurslagerij VogelsHoge Brake 465672 GMNuenen
BuurtzorgParkstraat 545671 GHNuenen
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact op via email.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Meerdere woonzorgcentra in de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Regionale wijkrestaurants verstrekken gezonde gerechten als Indisch gehaktbrood, voor lage prijzen. Hier is ook voldoende gelegenheid om te praten. Zo nu en dan is het mogelijk om het assortiment aan huis te bezorgen. Op de URL www.nuenen.nl treft u details aangaande de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bekijk ook info over Koelverse maaltijden.

Cijfers en feiten

Potentiële maaltijden

 • Push Up Meatballs
 • Reepjes varkensvlees in jus
 • Champignonsoep met rundvlees
 • Bloemkoolsoep
 • Kipschnitzel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat het om eenvoudige ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om permanente ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Bekijk welke manieren van (thuis)zorg beschikbaar zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Check ook wat uw gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten aanbiedt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.nuenen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Nuenen, Gerwen en Nederwetten voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Controleer altijd bezorg- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Bekijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, tegenwoordig door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de maaltijd kan moeiteloos door middel van oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verhit de maaltijd in circa 6 – 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Standaard kunt u kiezen uit 3 opties: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. De meerwaarde van koelvers is maximale versheid, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje is makkelijk op het moment dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €4,00. Dagverse/koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €7,50. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten kunt u al aanvragen voor €8,40. Normaal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan de oplossing zijn. Voor een test bestelt men proef bestellingen (pakketten). Vul het formulier in. Een ouderen-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger levert de gerechten aan huis en geeft een toelichting.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode een bezorgdienst voor eten? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men kiest altijd zelf de gerechten (met de bestellijst, telefonisch & online). Zelf de touwtjes in handen houden (geen contract).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten is sterk in opkomst. Voor inwoners die zichzelf kunnen redden resulteert dit in meer rust en routine. Voor senioren die niet meer zelfstandig kunnen koken is het bijna een vereiste. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Bovendien zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds beter. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze complete maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Nuenen, Gerwen en Nederwetten: “bezorgen verschaft perfect service in postcodegebied 5670, 5671, 5672, 5673, 5674”. Lees verder over Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen voedingspatroon. natriumarm, glutenvrij, zoutarm, lactosevrij en ook vloeibaar, koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: eten met plusminus < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente