Maaltijdvoorziening Bergeijk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Bergeijk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Bergeijk is in het leven geroepen voor alle senioren die mede door ouderdom of door een lichamelijke beperking geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Bergeijk zien we verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over de grote landelijke aanbieders als De Dievpriesman, of zorghuizen en maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door gebruik te maken van zulke leveranciers is iedereen verzekerd van voedzame maaltijden zoals Hutspot, rundvlees of Schnitzel, sperziebonen, gebakken aardappelen. Op deze website doorzoekt u maaltijddiensten en waardevolle inlichtingen omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Regio-code0497 (+31497)
Postcode5571
Kosten (indicatie)v.a. €6,44
Maaltijd ideeAspergesoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Bergeijk

Een eigen voedingsvoorschrift is relevant voor uw algehele gesteldheid. Een voedzame maaltijd bomvol groenten is daarom ook de basis. Gaat het boodschappen inkopen en koken niet eigenhandig ter wille van ouderdom? En is uw inkomen beperkt? In die situatie zijn er bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp via zorghuizen. Wat moet ik hiervoor doen? Hiervoor zijn er diverse (lokale) regelingen en subsidies. Daarom behandelen we de belangrijkste vormen: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en lokale mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Bergeijk.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Bergeijk. Speciaal voor bewoners die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuiswonen en voor mantelzorgers.

 • Boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bejaarden die 24/7 zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan ouderen met dementie of senioren met een handicap. Tevens is er financiële ruimte voor eten en drinken (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. In de regel wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • Samen eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Vaak kan familie ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of het bereiden van een maaltijd. In Bergeijk zien we ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Bekijk ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Bergeijk vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Bergeijk? In deze streek bestaan er verscheidene bezorgservices en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Kalkoen in pangangsaus, Sajour lodeh en nasi goreng of Slavink in jus. Wij onderscheiden maaltijdservices die zich focussen op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en keukens die het eten al opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen als het u treft. U geniet van maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u geen thuiszorg die voor u klaar staat? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw diner wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand treft u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij HoppenbrouwersHof 475571 CBBergeijk
Trees voor ThuisValkenswaardseweg 145582 VBWaalre
Stichting Maaltijdservice De KempenHof 105571 CCBergeijk
Catering ContentLeemskuilen 25563 CKWesterhoven
Keurslager AdriaansDommelseweg 36A5554 NSValkenswaard
Keurslager VosBlokvenlaan 25581 GNWaalre
ZuidZorg WijkzorgKlaproosstraat 605571 JHBergeijk
Keurslager van TongerlooDen Hof 1385582 JZWaalre
Chef GJEindhovenseweg 46a5582 HTWaalre
RobertZ afhaalrestaurantFrater Romboutsstraat 165571 KZBergeijk
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Bergeijk

Diverse zorgcentra rondom Bergeijk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants voeren een assortiment voedzame maaltijden zoals Zalmblokjes in Hollandaisesaus met gestoofde prei en aardappeltjes met rozemarijn, voor scherpe prijzen. Bij dit ontmoetingspunt is er ook ruimte voor ontmoeting. Zo nu en dan bestaat er de mogelijkheid om de gerechten aan huis te bezorgen. Op www.bergeijk.nl spot u praktische info over de aanwezige seniorenrestaurants. Klik verder naar Mealhero.

Informatie

Maaltijd ideën

 • Heldere uiensoep
 • Stamppot prei met roomkaas
 • Groenteburger, prei, aardappelen
 • Champignonsoep
 • Kipragout met Parijse wortelen

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Kiest men voor tijdelijke ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of spreken we over meer intensieve ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Zoek uit de verschillende soorten zorg die toepasbaar zijn. Bekijk WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Bergeijk te bieden heeft ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.bergeijk.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitkiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Bergeijk voor ouderen en maak een keuze. Let op belangrijk dingen zoals: de beste- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Vraag of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw maaltijden kunt u thuis verwachten, steeds vaker door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan doorgaans d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor een opwarmtijd van een kleine 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In de basis zijn er drie keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is super verse leveringen, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter beperkt fris en meer zout. Tafeltje dekje is perfect zodra een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het type maaltijd. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €3,50. Koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,90. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Bergeijk kan u al bestellen vanaf €9,00. In de regel wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Probeer het uit met een proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. Een (online) maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u voor een paar weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U selecteert steeds zelf de gerechten (telefonisch, met de bestellijst of online). U hebt dus geen verplichtingen (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Bergeijk is sterk in opkomst. Voor inwoners die het huishouden nog prima managen levert dit ongebondenheid en structuur. Voor bewoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast onvermijdbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat mensen kwiek en energiek blijven. Bovenal de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Ook zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze voedzame maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Bergeijk: “bezorgen biedt veel voordelen in postcodegebied 5570, 5571”. Lees verder over Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, glutenvrij, natriumarm, zoutarm en niet te vergeten koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente