Maaltijdvoorziening Eindhoven

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Eindhoven

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Eindhoven biedt uitkomst voor alle inwoners die door ouderdom of beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Eindhoven zien we verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn de bekende landelijke leveranciers als De Dievpriesman, of kleinschalige services die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Met dergelijke leveranciers kan elke oudere weer genieten van complete recepten zoals Varkensstooflap met jus, snijbonen en gekookte aardappelen en/of Rundvlees hoy sin, Thaise groentecurry, Nasi goreng. Op dit portaal vindt men organisaties en praktische details over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEindhoven
Regio-code040 (+3140)
Postcode5611
Kosten (indicatie)v.a. €6,59
Recept tipKreeftensoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Eindhoven

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is nodig voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam recept met voldoende vitaminen is daarom ook de basis. Gaat een bezoekje aan de winkel en gerechten klaarmaken niet eigenhandig ten gevolge van fysieke ongemakken? En is uw inkomen beperkt? Als antwoord daarop bestaan er verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt aankloppen bij diverse zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Hierna vertellen we wat meer over de meest toegepaste wetten: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, als ook mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Eindhoven.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Eindhoven. Bedoeld voor bewoners die tegen problemen aanlopen bij het zelf invullen van de huishouding en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor bejaarden die continu intensieve zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende bejaarden of mensen met beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor eten en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Vaak kan familie ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of helpen met eten en drinken. In Eindhoven zien we ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Voor meer info zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Eindhoven vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Eindhoven? In de buurt van uw postcode bestaat er de keuze uit diverse services en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Sukadelapje met jus, Bloemkool à la crème, Aardappelpuree met bieslook en Varkenssteak in jus. U kunt kiezen uit organisaties met expertise op het gebied van koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en services die het diner warm aan huis leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden wanneer u dat schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u niet iemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt opgewarmd geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder treft u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Lekker BikkenEindje 15611 BLEindhoven
ZuidzorgWenckebachstraat 405621 HBEindhoven
GoForit maaltijdserviceVictoriapark 4825611 BMEindhoven
ZuidZorg WijkzorgHofpad 25595 EPLeende
BuurtzorgKerkstraat 3 B5595 CXLeende
Gasterijen van ArchipelParklaan 975613 BCEindhoven
Slagerij BeerensKruisstraat 1125612 CLEindhoven
Vitalis – VonderhofBernhardplaats 15616 TGEindhoven
Keurslager van der HeijdenTongelresestraat 2585613 DVEindhoven
Keurslagerij MegensWoenselse Markt 155612 CPEindhoven
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Eindhoven

Sommige zorghuizen in en rondom Eindhoven bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants hebben een aanbod de lekkerste maaltijden zoals Rundvlees met gegrilde groente, tegen lage kosten. Hier kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Af en toe is het mogelijk om de specialiteiten thuis te laten bezorgen. Aan de hand van www.eindhoven.nl treft u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die er zijn. Wellicht relevant: Tafeltje dekje.

Stats & Facts

Geschikte maaltijden

 • Broccoli kaassaus
 • Gepaneerde varkensschnitzel
 • Visburger met groenten
 • Kiptajine
 • Zalmfilet in mosterdsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het eenvoudige ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om ingrijpendere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Vergelijk welke manieren van (thuis)zorg toepasbaar zijn. Zoek naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Informeer ook wat uw gemeente Eindhoven regelt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.eindhoven.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Ontdek de maaltijdservices in Eindhoven voor ouderen en start met bestellen. Bekijk grondig de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en beschikbare diëten. Probeer of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De gerechten kunnen thuisbezorgd worden, tegenwoordig door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat zonder slag of stoot in de magnetron, oven of in de pan. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet de magnetron op 500 watt en zet hem op ongeveer 6 – 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Standaard kunt u kiezen uit 3 type maaltijden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Koelvers biedt 100% verse maaltijd, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter minder fris en smaakvol. Tafeltje dekje is ideaal voor ouderen waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het type maaltijd. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €5,20. Koelverse gerechten zijn beschikbaar vanaf €5,60. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Eindhoven vindt u al vanaf €8,60. Gewoonlijk zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan de oplossing zijn. Kies daarom direct voor proef bestellingen (pakketten). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Uw maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om kennis te maken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de eigen bezorgservice bezorgt het proefpakket aan huis en legt alles netjes uit.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U bepaald altijd eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch en online). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Eindhoven is een ware uitkomst. Voor bewoners die het huishouden nog prima managen geeft dit meer tijd en structuur. Voor senioren die niet meer zelfstandig kunnen koken is het soms de enige oplossing. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat senioren voldoende voeding binnenkrijgen. Bovenal deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Bovendien zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Vaak met 250 gram + groente, bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Eindhoven: “bezorgen resulteert in goede ondersteuning in postcodegebied 5502, 5600, 5601, 5602, 5603, 5604, 5605, 5606, 5611, 5612, 5613, 5614, 5615, 5616, 5617, 5621, 5622, 5623, 5624, 5625, 5626, 5627, 5628, 5629, 5631, 5632, 5633, 5641, 5642, 5643, 5644, 5645, 5646, 5647, 5651, 5652, 5653, 5654, 5655, 5656, 5657, 5658”. Bekijk ook info over Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, natriumarm en ook eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!