Maaltijdvoorziening Geldrop-Mierlo

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Geldrop-Mierlo

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Geldrop-Mierlo wordt veel gebruikt door alle hulpbehoevenden die vanwege leeftijd of een handicap tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Geldrop-Mierlo kunt u kiezen uit professionele maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere landelijke instellingen als Uitgekookt, of kleinschalige vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door zulk soort faciliteiten kan iedereen rekenen op ambachtelijke diners zoals Kip tikka masala, kruidenrijst met doperwten en/of Kip gehakt cordon bleu met vleesjus, gekookte aardappelen, spinazie. Via maaltijdvoorzieningen.nl vindt u beschikbare bedrijven en essentiële kennis over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
Regio-code040 (+3140)
Postcode5664
Kosten (indicatie)v.a. €6,62
Lekkere maaltijdKaaskroketjes

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Geldrop-Mierlo

Een juist voedingsvoorschrift is belangrijk voor voldoende energie en levenslust. Een gezond gerecht bomvol mineralen draagt hier zeker aan bij. Kan het boodschappen inkopen en lekker kokkerellen niet 100% veilig meer vanwege complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u weinig financiële middelen? Daarvoor onderscheiden we bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Waar heb ik recht op? Hiervoor zijn er velerlei zorgwetten en maaltijdsubsidies. In deze paragraaf zoomen we in op de beste regelingen: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en persoonlijke mantelzorg. Soms zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Geldrop-Mierlo.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Geldrop-Mierlo. Uniek voor ouderen die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuiswonen en hulp bij mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor mensen die doorlopend zorg in de nabijheid of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: senioren met dementie en mensen met lichamelijke handicaps. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de avondmaaltijd (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en ontvangt u al veel zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Vaak wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Gelukkigkunnen bekenden helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd brengen. In Geldrop-Mierlo kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Meer info op o.a. mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Geldrop-Mierlo vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Geldrop-Mierlo? In de regio bestaat er de keuze uit vele tafeltje dekjes en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Rundersaucijsje met vleesjus, aardappelpuree, rode bieten of Linzensoep met bleekselderij. U kunt kiezen voor services met expertise op het gebied van koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en services die het eten warm brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Bestel eens een (proefpakket) met diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op ieder gewenst moment. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw eten wordt opgewarmd geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hierna bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
ZuidZorg WijkzorgVincentiusstraat 15664 GJGeldrop
De Keuken van EliseKerkstraat 485671 GPNuenen
Slagerij ReefHeuvel 315664 HMGeldrop
BuurtzorgEmopad 37 B5663 PAGeldrop
Gasterijen van ArchipelGagelboschplein 2005654 KPEindhoven
Gasterijen van ArchipelMargot Begemannstraat 95671 CWNuenen
Keurslager SeelenWinkelcentrum Coevering 125665 GAGeldrop
BuurtzorgParkstraat 545671 GHNuenen
Keurslager TebakParkstraat 12B5671 GGNuenen
ZuidZorg WijkzorgKloosterstraat 155671 BGNuenen
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Geldrop-Mierlo

Een deel van de verzorgingstehuizen in de streek Geldrop-Mierlo bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben een aanbod verse maaltijden zoals Aardappelgratin, voor de kleine portemonnee. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige restaurants bieden ze ook de optie de maaltijden op te halen of te laten bezorgen. Via www.geldrop-mierlo.nl spot u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Wellicht relevant: Maaltijdhulp.

Belangrijke info

Lekkere maaltijden

 • Doperwtje wortel kippenpoot schotel
 • Boerengehaktschotel
 • Varkenssaucijs in jus
 • Bami, quorn, satésaus
 • Kip Andorra

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Om wat voor zorg gaat het? Kiest men voor eenvoudige zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om ingrijpendere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Bekijk welke manieren van (thuis)zorg te kiezen zijn. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Informeer ook wat de gemeente Geldrop-Mierlo aanbiedt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.geldrop-mierlo.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Bekijk de maaltijdservices in Geldrop-Mierlo voor ouderen en zoek de beste uit. Analyseer punten als bezorg- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. U kunt uitzoeken of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De bestellingen kunt u thuis verwachten, in de regel door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat zonder slag of stoot in de magnetron of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en zet hem op ongeveer 5 – 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

U heeft eigenlijk drie opties: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is de meest verse maaltijden, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter minder fris en lekker. Tafeltje dekje is makkelijk voor senioren waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het soort gerecht. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €3,70. Verse koelverse maaltijden vindt u al vanaf €7,30. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Geldrop-Mierlo is er al vanaf €8,00. Gewoonlijk is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Bestel veilig en snel een proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. Een maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste chauffeur levert alles netjes af en geeft antwoord op vragen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een service voor thuismaaltijden? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U selecteert wekelijks persoonlijk uw maaltijden (online, met de bestellijst of telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Geldrop-Mierlo is een ware uitkomst. Voor bejaarden die zelfstandig kunnen koken faciliteert dit meer vrije tijd en voordeel. Voor cliënten die niet meer zelfstandig kunnen koken is het soms de enige oplossing. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat mensen genoeg vitaminen tot zich nemen. Vooral deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Bovendien zijn de diepvries- en koelverse maaltijden met sprongen vooruit gegaan. Altijd met voldoende groente, belangrijke mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze heerlijke maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Geldrop-Mierlo: “bezorgen geeft veel gemak in postcodegebied 5563, 5660, 5661, 5662, 5663, 5664, 5665, 5666, 5667”. Wellicht relevant: Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw diëten en allergieën. natriumarm, gemalen, glutenvrij, zoutarm en ook koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch, vegetarisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente