Maaltijdvoorziening Heeze-Leende

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Heeze-Leende

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Heeze-Leende is ideaal voor alle hulpbehoevenden die mede door ouderdom of een handicap niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Voor de gemeente Heeze-Leende zien we verschillende maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan de bekende landelijke leveranciers als Uitgekookt, of lokale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Middels soortgelijke faciliteiten zit er niemand zonder vitale menu’s als Gebakken kibbeling met vegetarische jus, aardappelpuree, broccoli of Kip Cordon Bleu, bloemkool, broccoli, aardappelen. Onderstaand vergelijkt u organisaties en waardevolle details aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Regio-code040 (+3140)
Postcode5591
Kosten (indicatie)v.a. €6,69
Maaltijd tipChampignonsoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Heeze-Leende

Een eigen eetpatroon is aan te raden voor een vitaal lichaam. Een gezond diner bomvol groenten mag men niet overslaan. Wil boodschappen doen en gerechten klaarmaken niet eigenhandig wegens ouderdom? En is uw budget niet toereikend? Gelukkig kunt u eens kijken naar verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of thuiszorg. Hoe werkt dit? Hiervoor zijn er een aantal zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Hieronder bespreken we deze zorgwetten; WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en tijdelijke mantelzorg. Misschien zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Heeze-Leende.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Heeze-Leende. Te gebruiken door inwoners die hulpvragen hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op senioren die doorlopend speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende bejaarden of bewoners met handicaps. De wet biedt ook hulp bij voeding (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Meestal loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • hulp bij toediening
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. In sommige situaties kunnen bekenden ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd koken. In Heeze-Leende kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Raadpleeg ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Heeze-Leende vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Heeze-Leende? In en rondom uw woonplaats bestaan er een aantal firma’s en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt denken aan Varkens-groenteschotel en Foe yong hai. U kunt kiezen uit aanbieders met een ruim aanbod vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bezorgdiensten die de gerechten al opgewarmd leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. U zet het in de magnetron als het u gelegen komt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die kan helpen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Hierna bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Catering van GrunsvenKapelstraat 265591 HEHeerde
Keurslagerij MegensWoenselse Markt 155612 CPEindhoven
ZuidZorg WijkzorgJan Deckersstraat 65591 HSHeeze
ZuidZorg WijkzorgAnna Paulownalaan 25583 BEWaalre
Trees voor ThuisValkenswaardseweg 145582 VBWaalre
Lekker BikkenEindje 15611 BLEindhoven
BuurtzorgKerkstraat 3 B5595 CXLeende
Slagerij BeerensKruisstraat 1125612 CLEindhoven
GoForit maaltijdserviceVictoriapark 4825611 BMEindhoven
ZuidZorg WijkzorgHofpad 25595 EPLeende
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Heeze-Leende

Meerdere bejaardentehuizen in en rondom Heeze-Leende bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants serveren de lekkerste maaltijden zoals Omelet champignon met groene kruidensaus, sperziebonen en gekookte aardappelen, voor de kleine portemonnee. Hier kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Af en toe bestaat er de mogelijkheid om het aanbod bij u thuis te brengen. Aan de hand van www.heeze-leende.nl vindt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die er zijn. Ga door naar: Boodschappenhulp.

Feiten

Voorbeeld maaltijden

 • Stamppot andijvie
 • Varkenssaucijs in jus
 • Gepaneerde kipstukjes
 • Sukadelapje in jus
 • Aardappelrösti

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat u voor eenvoudige zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om ingrijpendere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Kijk naar de verschillende soorten zorg die een optie zijn. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Informeer ook wat uw gemeente Heeze-Leende te bieden heeft betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.heeze-leende.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst bepalen

  Analyseer de maaltijdservices in Heeze-Leende voor ouderen en maak een keuze. Let goed op bezorg- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Zoek uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, doorgaans op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan moeiteloos in uw eigen magnetron of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, draai uw magnetron op 500 watt en zet hem op circa 6 – 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit 3 smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, maar verminderd vers en gezond. Tafeltje dekje is zeer geschikt in het geval dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De kosten zijn afhankelijk van het type eten. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €3,80. Verse koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,60. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Heeze-Leende vindt u al vanaf €7,80. Normaliter is dit inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice kan de oplossing zijn. Bestel veilig en snel het proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men kiest steeds persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen contract).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Heeze-Leende is een ware uitkomst. Voor ouderen die nog op eigen benen staan verschaft dit meer vrijheid en regelmaat. Voor bejaarden die niet meer op eigen benen staan is het soms de enige oplossing. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat senioren niet ondervoed raken. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Verder zijn ook de diepvries + koelverse menu’s met sprongen vooruit gegaan. Altijd met voldoende groente, goede mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Heeze-Leende: “bezorgen geeft veel zelfstandigheid in postcodegebied 5590, 5591”. Klik verder naar Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. natriumarm, gemalen, glutenvrij, zoutarm of eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch, vloeibaar: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: specialiteiten met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente