Maaltijdvoorziening Noordenveld

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Noordenveld

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Noordenveld biedt uitkomst voor alle hulpbehoevenden die vanwege ouderdom of door iets anders tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Noordenveld kan men kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over landelijke maaltijdservices als De Dievpriesman, of zorghuizen en tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Via zulke leveranciers zit er niemand zonder voedzame maaltijden als Zalmfilet, dillesaus, Parijse worteltjes, aardappelpuree en/of Bami babi ketjap. Onderstaand bekijkt men eet-bedrijven en waardevolle voorlichting omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Regio-code0592 (+31592)
Postcode9301
Kosten (indicatie)v.a. €5,04
Recept tipPrei-gehaktschotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Noordenveld

Een speciaal eetpatroon is nodig voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam gerecht met voldoende mineralen mag men niet overslaan. Gaat een supermarkt bezoeken en het bereiden van een maaltijd niet zelfstandig vanwege ouderdom? En is uw budget niet toereikend? In dat geval bestaan er bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt zich beroepen op meerdere wetten en subsidieregelingen. In het volgende schema zoomen we in op een aantal van deze wetten: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en lokale mantelzorg. Wellicht kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand binnen de gemeente Noordenveld.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Noordenveld. Uniek voor ouderen die hulp nodig hebben bij het op eigen benen thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor bewoners die doorlopend intensieve zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende bejaarden en mensen met beperkingen. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Vaak gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. In sommige situaties kan een partner ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd brengen. In Noordenveld zien we ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Raadpleeg ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Noordenveld vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Noordenveld? In uw omgeving vinden we een aantal aanbieders en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Kibbeling met kruidendip of Vegetarische grillstukjes met pomodorisaus en een Italiaanse rijstschotel. U kunt kiezen voor leveranciers die gericht zijn op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en services die het diner warm aan huis brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan adviseren wij koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, wanneer u dat uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het menu wordt warm geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager BeetsHeerestraat 599301 AERoden
Beijk CateringPotklei 89351 VSLeek
Restaurants: Eten ‘Bij de buren’Noorderkroon 1009301 JVRoden
SPAR MaaltijdserviceFoarwei 819298 JDKollumerzwaag
BuurtzorgVoorstraat 549291 CLKollum
Tafeltje Dekje VredevoldPulvertorenstraat 19351 BPLeek
BuurtzorgRoderweg 869311 PBNieuw-Roden
Lekkers van VerBurgemeester van waninglaan 179351 LRLeek
TSN ThuiszorgLindensteinlaan 449351 KGLeek
Dignis – De WiekslagGrootveenweg 599331 KBNorg
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Noordenveld

Sommige zorginstellingen in de omgeving Noordenveld bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants serveren gezonde menu’s als Pittige Thaise soep, voor lage prijzen. Bij dit ontmoetingspunt is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige restaurants bestaat er de mogelijkheid om de menu’s thuis te laten bezorgen. Op www.gemeentenoordenveld.nl treft u praktische info over de seniorenrestaurants die er zijn. Mogelijk interessant: Diepvriesmaaltijden.

Gegevens

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Noordenveld
 • Netnummer: 0592 (+31592)
 • Hoofdpostcode: 9301
 • Wijk: Roden

Geschikte maaltijden

 • Gepofte aardappels
 • Snijbonen met een kipfilet
 • Bami babi pangang
 • Erwtensoep
 • Champignonsoep met rundvlees

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Kiest men voor lichte ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of betreft het ingrijpendere ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Check welke types zorg beschikbaar zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Check ook wat de gemeente Noordenveld kan betekenen rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeentenoordenveld.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Noordenveld voor ouderen en kies een geschikte. Let goed op bestelopties, betaalopties, klantenservice en het wisselende aanbod. Zoek uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, tegenwoordig door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan moeiteloos in de magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel de tijd in op circa 5 – 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In beginsel spreken we over 3 mogelijkheden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse maaltijd, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, echter minder fris en verantwoord. Tafeltje dekje komt van pas in het geval dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type eten. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €4,70. Gezonde koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,50. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Noordenveld is verkrijgbaar vanaf €8,20. Niet zelden betaalt u geen extra bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Kies daarom direct voor zo’n proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. De maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en neemt de laatste zaken door.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u voor 1 of 2 weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men selecteert altijd de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online & telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Noordenveld is zeer populair. Voor cliënten die zichzelf kunnen redden geeft dit ongebondenheid en routine. Voor cliënten die niet meer zelfstandig kunnen koken is het meer een noodzaak. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die geven dat ouderen fit en vitaal blijven. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse- en diepvriesgerechten steeds gezonder. Tegenwoordig met veel groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het verwarmen van deze smaakvolle maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Noordenveld: “bezorgen faciliteert veel voordelen in postcodegebied 9335”. Bekijk ook info over Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uiteenlopende diëten. glutenvrij, gemalen, zoutarm, lactosevrij en niet te vergeten vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk, veganistisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: gerechten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente