Maaltijdvoorziening Brunssum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Brunssum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Brunssum wordt veel gebruikt door alle ouderen die door hun leeftijd of ernstige beperkingen niet in de keuken kunnen staan. Binnen de gemeente Brunssum zien we veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan landelijke bezorgservices zoals De Dievpriesman, of provinciale instellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Met behulp van zulke instellingen heeft men de beschikking over ambachtelijke recepten zoals Drumsticks met vleesjus, witte rijst, sperziebonen of Vis in hollandaisesaus, tuttifrutti en babyworteltjes en gebakken krieltjes. Via maaltijdvoorzieningen.nl doorzoekt u beschikbare bedrijven en essentiële kennis betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteBrunssum
Regio-code045 (+3145)
Postcode6444
Kosten (indicatie)v.a. €6,1
Maaltijd tipMacaroni met kaas

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Brunssum

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is aan te raden voor uw gezonde leefstijl. Een gezonde maaltijd met genoeg voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Gaat het doen van boodschappen en lekker kokkerellen niet langer zelfstandig vanwege complicaties rondom de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Dan bestaan er belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Samengevat: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of via de zorginstelling geleverd. Heeft u hulp nodig? U dient rekening te houden met een aantal zorgwetten en maaltijdsubsidies. In dit hoofdstuk benaderen we de meest toegepaste wetten: WMO, WLZ, en ZVW, en tijdelijke mantelzorg. Mogelijk is er ook ruimte voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Brunssum.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Brunssum. Bedoeld voor senioren die problemen ervaren bij het zelf runnen van een huishouden en hulp bij mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor ouderen die de hele dag door goede zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: senioren met dementie en hulpbehoevenden met lichamelijke beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor eten en drinken (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Dikwijls wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Soms kunnen bekenden ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of samen eten. In Brunssum zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Verdere info vindt u ook op NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Brunssum vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Brunssum? In uw omgeving zien we een aantal services en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Eten zoals Lekkerbekje, doperwten,wortelen, gebakken aardappelen of Kalkoenfilet met satésaus, gado gado en witte rijst. U kunt kiezen uit leveranciers die gericht zijn op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en organisaties die de menu’s opgewarmd bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken op een moment dat het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er niemand die daarbij ondersteuning biedt? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw eten wordt warm aan huis geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
MeanderGroepRumpenerstraat 4 a6443 CDBrunssum
Slagerij VanthoorLaurastraat 96471 JGEygelshoven
Uw Slager KeldermannWijenweg 1836446 ALBrunssum
Cicero – Huize LouiseVijverlaan 56443 BABrunssum
Cicero ZorghuisSt. Brigidastraat 36441 CRBrunssum
MeanderGroepMarkt 526461 EDKerkrade
Zorgcentrum EmmastaeteAkerstraat Noord 63 hs036446 XCBrunssum
BuurtzorgVeldhofstraat 496471 CDEygelshoven
Slagerij LochtmanHolzstraat 286461 HNKerkrade
BuurtzorgKerkstraat 7 A6447 BGMerkelbeek
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Brunssum

Sommige zorginstellingen in de omgeving Brunssum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een apart buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants voeren een assortiment heerlijke maaltijden als Rundersukade met vleesjus, aardappelpuree met persillade, sperziebonen, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Doorgaans bestaat er de mogelijkheid om de specialiteiten aan huis te bezorgen. Op de URL www.brunssum.nl spot u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw gemeente. Bekijk ook info over Bijzondere bijstand.

Informatie

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Brunssum
 • Regionummer: 045 (+3145)
 • Centrale postcode: 6444
 • Veel gezochte wijk: Brunssum-West

Maaltijd suggesties

 • Appelpannenkoek
 • Erwtensoep met rookworst
 • Groenteschotel
 • Zalm in dillesaus
 • Andijviestamppot, speklapje

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Betreft het beperkte ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we het over permanente ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Een subsidie regelen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Vergelijk welke vormen van zorg tot de opties behoren. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Lees u ook in over wat de gemeente Brunssum doet omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.brunssum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Check de maaltijdservices in Brunssum voor ouderen en zoek de beste uit. Houd met name rekening met beschikbare bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Vraag of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw bestellingen kunt u thuis verwachten, vaak door een persoonlijke bezorger. De bereiding van het gerecht kan simpelweg in de magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de magnetron op 500 watt en stel de tijd in op zo’n 5 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. De meerwaarde van koelvers is super verse leveringen, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, echter verminderd fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is ideaal in situaties waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dit hangt sterk af van het soort eten. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,10. Voedzame koelverse maaltijden vindt u al vanaf €7,60. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Brunssum kunt u al aanvragen voor €7,50. In algemene zin wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. De dienst zelf proberen kan met het proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een ouderen-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de regionale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U kiest steeds persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, telefonisch & online). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen afname verplichting).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Brunssum is ontzettend handig. Voor inwoners die nog op eigen benen staan biedt dit meer vrije tijd en voordeel. Voor inwoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het soms de enige oplossing. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat senioren voldoende voeding binnenkrijgen. Met name de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Tevens zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, goede bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze verse maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Brunssum: “bezorgen geeft veel vrijheid in postcodegebied 6440, 6441, 6442, 6443, 6444, 6445, 6446”. Lees verder over WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, gemalen, lactosevrij, glutenvrij of vloeibaar, koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: eten met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!