Maaltijdvoorziening Landgraaf

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Landgraaf

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Landgraaf is zeer populair bij alle mensen die mede door leeftijd of een andere oorzaak niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Voor de gemeente Landgraaf zijn er professionele maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld de grote landelijke aanbieders als Vers aan Tafel, of zorghuizen en vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Met dergelijke services kan elke oudere weer genieten van de lekkerste menu’s zoals Runderhachee, witte rijst, bloemkool en Gehaktbal met kruidensaus, Witte kool met kerrie, Gebakken roty aardappelen. Hieronder treft men aanbieders en essentiële inlichtingen inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteLandgraaf
Regio-code045 (+3145)
Postcode6371
Kosten (indicatie)v.a. €6,18
Lekkere maaltijdGehakt in kappertjessaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Landgraaf

Een juist voedingspatroon is onmisbaar voor uw vitaliteit. Een gezond diner vol groenten is daarom ook de basis. Lukt het doen van boodschappen en koken niet meer zelf door leeftijd en/of handicap? En is uw inkomen beperkt? Als antwoord daarop kunt u eens kijken naar belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Dit houdt in: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Heeft u hulp nodig? Er zijn verscheidene maaltijdsubsidies en wetten. Hierna zoomen we in op de belangrijkste vormen: WMO, WLZ, en ZVW, en tijdelijke mantelzorg. Soms zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Landgraaf.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Landgraaf. Te gebruiken door ouderen die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuiswonen en voor mantelzorgers.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor ouderen die de hele dag zorg in de nabijheid of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan mensen met dementie en ouderen met een lichamelijke handicap. Er is ruimte voor ondersteuning bij de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is de huidige zorgvraag hoog? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Over het algemeen wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • ondersteuning bij toedienen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. In sommige gevallen kunnen vrienden helpen met boodschappen kopen of samen eten. In Landgraaf staan ook vrijwilligers klaar die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bekijk ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Landgraaf vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Landgraaf? In en rondom uw woonplaats kunt u kiezen uit een aantal partijen en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan Vegetarische balletjes arrabiatasaus, Bladspinazie, Tortelloni of Gebakken kibbeling met vegetarische jus, aardappelpuree, broccoli. U kunt kiezen voor bezorgdiensten met een ruim aanbod vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en aanbieders die de menu’s warm aanleveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan bent u goed af met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Binnen enkele minuten klaar, wanneer u dat uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u geen thuiszorg die u daarbij wil / kan ondersteunen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. De maaltijd wordt warm geleverd, smullen maar!
 • Onderstaand bieden wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
DinnerTime!Dr. Schaepmanstraat 186371 EJLandgraaf
Keurslager LochtmanBenzenraderweg 906417 STHeerlen
ZondagsvleesBuizerdweg 116374 BSLandgraaf
Durpswinkel Rode BeukKloosterstraat 576369 ABSimpelveld
Slagerij KuypersTenelenweg 26367 VVVoerendaal
BuurtzorgLokerstraat 286413 ENHeerlen
De Keuken BaronesKerkstraat 16A6374 HKLandgraaf
MeanderGroepKerkraderweg 766416 CKHeerlen
Smakelijk eten – warme maaltijdserviceAmmonieterf 576413 KPHeerlen
BuurtzorgMaastrichterlaan 806374 VSLandgraaf
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Landgraaf

Meerdere verzorgingstehuizen in de buurt van Landgraaf bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants verstrekken verantwoorde gerechten zoals Witlofschotel met ham, voor enkele euro’s. In het restaurant kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige restaurants is het mogelijk om het eten op te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.landgraaf.nl checkt u handige info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Lees verder over Maaltijdhulp.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Landgraaf
 • Netnummer: 045 (+3145)
 • Hoofdpostcode: 6371
 • Lokale wijk: Schaesberg

Maaltijd suggesties

 • Gepaneerde kipschnitzel
 • Penne pesto, kip, groene groenten
 • Stoofpotje peer, rundvlees en puree
 • Varkensprocureur in jus
 • Kip in zoetzure saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat is het precieze probleem? Spreekt met van beperkte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of is er behoefte aan meer intensieve ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Check welke manieren van (thuis)zorg beschikbaar zijn. Informeer over WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Landgraaf faciliteert omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.landgraaf.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Landgraaf voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Bekijk grondig de manier waarop u kunt bestellen en betalen en eventuele diëten. Kijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw maaltijden zullen thuis gebracht worden, steeds vaker door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gaat zonder slag of stoot in de magnetron of oven. Maak wat gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel de tijd in op zo’n 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In grote lijnen zijn er 3 alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Het handige van koelvers is 100% verse maaltijd, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter beperkt fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is zeer geschikt op het moment dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,50. Verse koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,00. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Landgraaf is er al voor €7,20. Gewoonlijk is dit inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice is dan ideaal. Voor een test bestelt men het proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere toelichting. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur levert de gerechten aan huis en geeft een toelichting.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u gedurende een paar weken/maanden magnetronmaaltijden laten bezorgen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men kiest altijd zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Landgraaf kent vele pluspunten. Voor senioren die zelf de boodschappen doen en koken geeft dit ongebondenheid en routine. Voor bejaarden die niet meer zelfstandig kunnen koken is het iets noodzakelijks. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat bejaarden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Tevens zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke voedingsstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Landgraaf: “bezorgen biedt veel vrijheid in postcodegebied 6370, 6371, 6372, 6373, 6374”. Bekijk ook info over Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eetpatroon. natriumarm, zoutarm, glutenvrij, gemalen en ook veganistisch, vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: eten met ruwweg < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!