Maaltijdvoorziening Barneveld

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Barneveld

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Barneveld wordt veel gebruikt door alle inwoners die i.v.m leeftijd of door een lichamelijke beperking niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Barneveld kunt u kiezen uit meer en meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn landelijk actieve bedrijven zoals Uitgekookt, of kleinschalige tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door gebruik te maken van dergelijke organisaties kan men zeker zijn van voedzame gerechten zoals Varkensreepjes in champignonsaus, broccoli, bloemkool, wortelmix en aardappelpuree en/of Alaska Pollak filet, waterkerssaus, Parijse wortelen, krieltjes. Op dit portaal vindt u maaltijdservices en waardevolle info over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Regio-code0342 (+31342)
Postcode3771
Kosten (indicatie)v.a. €5,36
Recept tipKipstukjes in mosterdsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Barneveld

Een uitgekiend eetpatroon is essentieel voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam diner met genoeg voedingsstoffen mag men niet overslaan. Lukt een supermarkt bezoeken en koken niet zelfstandig omwille van leeftijd en/of handicap? En beschikt u over onvoldoende geld? Daarvoor bestaan er prima subsidies / maaltijd regelingen. Dat kan betekenen: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp bij u thuis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Er zijn verscheidene subsidievormen en zorgwetten. In het volgende schema vertellen we wat meer over een aantal van deze wetten: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en lokale mantelzorg. Mogelijk kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Barneveld.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Barneveld. Te gebruiken door senioren die tegen problemen aanlopen bij het zelf invullen van de huishouding en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor senioren die permanent goede zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende senioren en senioren met een lichamelijke beperking. De wet biedt ook hulp bij eten en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is er reeds een hoge zorgvraag? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Dikwijls gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • toezicht bij eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. In sommige gevallen kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij boodschappen kopen of het bereiden van een maaltijd. In Barneveld zien we ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Extra handjes in huis
 • Meer info op o.a. RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Barneveld vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Barneveld? In uw omgeving vinden we relatief veel firma’s en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan gerechten als Gehaktbal, witlof, gekookte aardappelen, bieslook of Zalmfilet, dillesaus, spinazie/erwten mix, aardappelpuree peterselie-bieslook. Er zijn services met expertise op het gebied van vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die uw maal al opgewarmd leveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Welzijn BarneveldWilhelminastraat 123771 ARBarneveld
SPAR BakkerWolweg 243776 LPStroe
Keurslager JoostenLangstraat 463771 BGBarneveld
Slagerij PouwSoesterbergsestraat 553768 EBSoest
Stichting Welzijn Ouderen SoestMolenstraat 8c3764 TGSoest
SPAR KennisKorenbloemstraat 103772 GKBarneveld
Welzijn BarneveldNieuwe Markt 63771 CBBarneveld
BuurtzorgEssenerweg 323774 CCKootwijkerbroek
Zorggroep Ena – RuimzichtRozenhof 13772 JNBarneveld
Restaurant de MeentJohan de Wittlaan 123771 HPBarneveld
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Barneveld

Verschillende woonzorgcentra in en rondom Barneveld bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants voeren een assortiment uitstekende maaltijden zoals Vissoep, met weinig winstmarge. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige eetpunten is het mogelijk om de specialiteiten op te halen of te laten bezorgen. Op www.barneveld.nl bekijkt u zaken als adresgegevens van de aanwezige seniorenrestaurants. Lees verder over Vers aan Tafel.

Stats & Facts

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Barneveld
 • Regionummer: 0342 (+31342)
 • Postcodegebied: 3771
 • Veel gezochte wijk: Barneveld

Lekkere maaltijden

 • Koolvisfilet in mosterdsaus
 • Bami goreng met kipsaté
 • Kippenbout à la bonne femme
 • Nasi babi ketjap
 • Vier-groentenstamppot

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Doelen we op eenvoudige zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of spreken we over zwaardere ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Vergelijk welke vormen van hulp een optie zijn. Informeer over WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat de gemeente Barneveld verzorgt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.barneveld.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Onderzoek de maaltijdservices in Barneveld voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let vooral op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Vraag of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, gebruikelijk door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de maaltijden kan moeiteloos door middel van oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer een kleine 6 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In beginsel spreken we over 3 smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het handige van koelvers is de meest verse maaltijden, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is makkelijk in het geval dat een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type maaltijd. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €5,20. Koelverse gerechten zijn er al vanaf €7,10. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Barneveld bestelt u vanaf €8,10. Niet zelden is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice is dan ideaal. Bestel veilig en snel het proefpakket. Vul het formulier in. Een maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en legt alles netjes uit.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U bestelt altijd zelf de gerechten (met de bestellijst, online en telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Barneveld is een ware uitkomst. Voor senioren die zichzelf kunnen redden geeft dat meer rust en gemak. Voor cliënten die daar meer problemen mee ondervinden is het bijna een vereiste. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat hulpbehoevenden niet ondervoed raken. Vooral deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Bovendien zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds beter. Vol met groenten, belangrijke mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Barneveld: “bezorgen houdt in: goede ondersteuning in postcodegebied 3770, 3771, 3772, 3773”. Wellicht relevant: Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw individuele wensen. zoutarm, lactosevrij, gemalen, natriumarm of vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch, vloeibaar: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente