Maaltijdvoorziening Leusden

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Leusden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Leusden is geschikt voor alle senioren die door hun leeftijd of een belemmering niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Leusden kunt u kiezen uit velerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over de bekende landelijke leveranciers als Vers aan Tafel, of gespecialiseerde services die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Met behulp van deze unieke aanbieders kan iedereen weer genieten van heerlijke diners als Donkey Kicks Chicken en/of Gebakken zalmfilet met citroen-botersaus, botergroenten en gekookte aardappelen. Via maaltijdvoorzieningen.nl treft men de verschillende services en belangrijke details betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteLeusden
Regio-code033 (+3133)
Postcode3831
Kosten (indicatie)v.a. €5,78
Voorbeeld maaltijdSpinaziestamppot, omelet

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Leusden

Een eigen voedingsvoorschrift is onmisbaar voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam gerecht met genoeg vitaminen moet dan ook het streven zijn. Lukt boodschappen kopen en gerechten klaarmaken niet meer op eigen houtje wegens problemen met de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Met dat in het achterhoofd kunt u eens kijken naar belangrijke subsidies en maaltijdregelingen. Denk dan aan: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of via de zorginstelling geleverd. Hoe maak ik hier aanspraak op? U dient rekening te houden met speciale wetten en subsidieregelingen. Hierna gaan we dieper in op een aantal van deze wetten: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en eigen mantelzorg. Mogelijk heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Leusden.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt geregeld door de gemeente Leusden. Bedoeld voor senioren die problemen ondervinden bij het op eigen benen thuis wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Een boodschappenhulp
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor hulpbehoevenden die de hele dag door zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: ouderen met dementie of senioren met beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de maaltijd (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Meer info via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Meestal gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. In sommige situaties kan iemand uit de sociale omgeving helpen met boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Leusden staan ook vrijwilligers klaar die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Raadpleeg ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Leusden vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Leusden? In de buurt van uw postcode kunt u kiezen uit een aantal organisaties en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan Rundercarré met kruidenjus, gekookte aardappelen, kapucijners en Pastaschotel: kip met broccoli. U kunt kiezen voor organisaties die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en maaltijdservices die het diner opgewarmd leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken zodra het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u niet iemand die hierbij een rol kan spelen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw diner wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand tonen wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij TimmerDe Biezenkamp 213831 JALeusden
Peacocks @ HomeStationsstraat 1433851 NGErmelo
Cater & CaringFokkerstraat 123833 LDLeusden
Brasserie De GastelingWervershoofstraat 1573826 EMAmersfoort
Aan tafel – VathorstAngelinapolde 33825 LXAmersfoort
YoolzDaltonstraat 173846 BXHarderwijk
Zorggroep Noordwest-VeluwePostbus 3923840 AJHarderwijk
AanTafel.todaySteynlaan 933851 BPErmelo
SPAR van DrieZuiderzeestraatweg 1433849 ADHierden
KokkerellaMeerkoetmeen 73844 XLHarderwijk
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Leusden

Een aantal zorginstellingen in en rondom Leusden bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een laagdrempelig buurtrestaurant. Plaatselijke wijkrestaurants verstrekken ambachtelijke gerechten zoals Gegrilde kippenbout, groentemix, aardappelpuree, voor de kleine portemonnee. In zo’n omgeving is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige eetpunten bestaat er de mogelijkheid om de gerechten thuis te laten bezorgen. Aan de hand van www.leusden.nl treft u aanvullende info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Ga door naar: WLZ.

Belangrijke info

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Leusden
 • (Net) nummer: 033 (+3133)
 • Postcode: 3831
 • Wijk: Leusden-Centrum

Potentiële maaltijden

 • Stamppot Hete bliksem met stroop
 • Eieromelet in kaassaus
 • Nasi Indisch rundvlees
 • Andijvie stamppot met een gehaktbal
 • Stamppot boerenkool met worst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Kiest men voor beperkte zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of spreken we over meer intensieve zorg als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Check welke vormen van hulp toepasbaar zijn. Informeer over WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Achterhaal ook wat de gemeente Leusden te bieden heeft ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.leusden.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger bepalen

  Bekijk de maaltijdservices in Leusden voor ouderen en start met bestellen. Controleer altijd bestelopties, betaalopties, klantenservice en het wisselende aanbod. Vraag of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De menu’s zullen thuis gebracht worden, gebruikelijk door een vaste bezorger. Het eten opwarmen kan simpelweg in de magnetron, oven of in de pan. Prik gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel ‘m in op ongeveer 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In de basis zijn er drie smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Koelvers biedt 100% verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter verminderd fris en smaakvol. Tafeltje dekje biedt uitkomst op momenten wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het type maaltijd. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €4,80. Koelverse/dagverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,60. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Leusden is er al vanaf €7,40. Doorgaans zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan de oplossing zijn. Proberen? Kies eens zo’n proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. Een maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale chauffeur brengt het eten bij hen thuis en verstrekt benodigde info.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, online & met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Leusden is zeer populair. Voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen koken biedt dit meer vrije tijd en voordeel. Voor ouderen die niet meer naar de winkel kunnen is het bijna een vereiste. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat bejaarden kwiek en energiek blijven. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Verder zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Altijd met voldoende groente, goede bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het verwarmen van deze smaakvolle maaltijden doet u snel via magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Leusden: “bezorgen faciliteert veel vrijheid in postcodegebied 3830, 3831, 3832, 3833, 3834”. Klik verder naar Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uiteenlopende diëten. gemalen, natriumarm, glutenvrij, zoutarm en niet te vergeten vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: menu’s met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente