Maaltijdvoorziening Giessenlanden

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Giessenlanden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Giessenlanden is er voor alle inwoners die door ouderdom of beperking niet zelf kunnen koken. In de gemeente Giessenlanden zijn er verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of zorghuizen en vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Dankzij deze organisaties kan iedereen rekenen op smaakvolle menu’s als Verse worst met jus, rodekool met appeltjes en aardappelpuree of Rookworst met stamppot boerenkool. Op dit portaal vergelijkt men eet-bedrijven en praktische voorlichting inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Regio-code0184 (+31184)
Postcode4223
Kosten (indicatie)v.a. €6,2
Recept tipSpaghetti, tonijn, kappertjes

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Giessenlanden

Een gebalanceerd eetpatroon is essentieel voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam diner bomvol mineralen mag men niet overslaan. Kan het doen van boodschappen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet eigenhandig wegens ouderdom? En moet u met weinig rondkomen? Dan zijn er een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe kan ik dit regelen? U dient rekening te houden met verscheidene zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In het volgende schema gaan we dieper in op de meest toegepaste wetten: WMO, ZVW en WLZ, en eigen mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Giessenlanden.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Giessenlanden. Bedoeld voor inwoners die problemen ondervinden bij het zelf invullen van de huishouding en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor ouderen die continu goede zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende senioren of bewoners met een fysiek ongemak. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Over het algemeen gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. In sommige gevallen kan een familielid of vriend ondersteunen bij het doen van boodschappen of helpen bij het eten. In Giessenlanden staan ook vrijwilligers klaar die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Raadpleeg ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Giessenlanden vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Giessenlanden? In de regio bestaan er vele organisaties en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Chili con carne, Rijst-groenteschotel en Rundersaucijs in jus. U kunt kiezen voor services die zich vooral richten op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en services die uw maal opgewarmd leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron zodra u het schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u geen thuiszorg die hierbij een rol kan spelen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het menu wordt warm geleverd, smullen maar!
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgMolenlaan 34214 EAVuren
BuurtzorgDaltenaer 9a4251 TXWerkendam
Keurslagerij MuilwijkPrinsengracht 344233 EWAmeide
SPAR van der BeekMildijk 1114214 DRVuren
Keurslager VisserDoctor H.B. Wiardi Beckmanplein 514207 NAGorinchem
Keurslager BartenDokter H. de Vriesplein 44241 BEArkel
Tafeltje-DekjeAaksterveld 1524233 GDAmeide
Keurslager BartenHoogstraat 83b4251 CJWerkendam
Stichting Tafeltje DekjeMiddelkoop 374245 TSLeerbroek
Tafeltje Dekje PresentPr. Marijkeweg 344233 HMAmeide
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact op via email.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Giessenlanden

Verscheidene woonzorgcentra in de omgeving van Giessenlanden bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants hebben de lekkerste maaltijden zoals Runderhachee, witte rijst, bloemkool, voor de kleine portemonnee. In zo’n omgeving is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. In sommige seniorenrestaurants is het tevens mogelijk om de menu’s aan huis te bezorgen. Aan de hand van www.giessenlanden.nl vindt u praktische info over de seniorenrestaurants die er zijn. Ga door naar: WMO.

Gegevens

Lekkere maaltijden

 • Tagliatelleschotel met kip
 • Slavink in uienjus
 • Spaghetti Napoli
 • Thaise curry
 • Asperge beenham schotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreekt met van tijdelijke zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of is er behoefte aan ingrijpendere zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Zoek uit welke zorgvormen een optie zijn. Kijk naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Ontdek ook wat uw gemeente Giessenlanden doet m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.giessenlanden.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Giessenlanden voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Bekijk grondig de beste- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. Bekijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, gebruikelijk door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd is gemakkelijk in de magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 6 – 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Het voordeel van koelvers is 100% verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter beperkt vers en meer zout. Tafeltje dekje is ideaal in het geval dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €4,80. Koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,70. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Giessenlanden vindt u al vanaf €8,00. Doorgaans wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Koop daarom snel een proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Zo’n maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en kan eventuele vragen behandelen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken een maaltijdleverancier? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U bepaald altijd zelf de gerechten (met de bestellijst, telefonisch of online). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder verplichtingen).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Giessenlanden kent vele pluspunten. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken geeft dit ongebondenheid en gemak. Voor senioren die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die geven dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Met name deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tevens zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Giessenlanden: “bezorgen resulteert in perfect service in postcodegebied 3380, 3381, 4209”. Mogelijk interessant: Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, glutenvrij, gemalen, natriumarm of misschien eiwitrijk, veganistisch, vloeibaar, vegetarisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente