Maaltijdvoorziening Molenwaard

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Molenwaard

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Molenwaard is men name interessant voor alle bewoners die mede door ouderdom of ernstige beperkingen niet zelf kunnen koken. In de gemeente Molenwaard zijn er professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijk actieve bedrijven zoals Vers aan Tafel, of kleinschalige instanties die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door dit soort bedrijven is iedereen verzekerd van smaakvolle recepten als Wisselmenu Aspergesoep met zalm en Rundergehaktballetjes satésaus, taugé-kool-paprikamix en nasi goreng. Via onze service treft men beschikbare bedrijven en praktische kennis over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Regio-code0184 (+31184)
Postcode2954
Kosten (indicatie)v.a. €6,41
Voorbeeld maaltijdKoolvis, broccoli, kruidenpuree

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Molenwaard

Een speciaal eetpatroon is noodzakelijk voor de gezondheid. Een voedzaam recept met voldoende mineralen staat hierbij centraal. Wil het boodschappen inkopen en het bereiden van een maaltijd niet meer zelf gezien uw ouderdom? En heeft u laag inkomen? In dat geval onderscheiden we verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: een vaste korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of wijkverpleging. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt een beroep doen op diverse zorgwetten en maaltijdsubsidies. Op deze pagina bespreken we deze vormen van zorg: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, als ook mantelzorg. Eventueel is er ook ruimte voor bijzondere bijstand via de gemeente Molenwaard.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Molenwaard. Te gebruiken door senioren die hulp nodig hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor mensen die continu extra zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende mensen en bewoners met een beperking. Er zijn ook maatregelen te nemen voor eten en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Moment voor samen eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en ontvangt u al veel zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Vaak kan een familielid of vriend ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd brengen. In Molenwaard staan ook vrijwilligers klaar die hier een rol in kunnen spelen.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Voor meer info zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Molenwaard vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Molenwaard? In en rondom uw woonplaats bestaat er de keuze uit flink wat partijen en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt hierbij denken aan onder andere Nasi babi pangang of Stroganoff du chef. U kunt kiezen uit bezorgdiensten die gericht zijn op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en keukens die het diner warm aan huis brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u treft. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er niet iemand die daarbij ondersteuning biedt? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw maaltijd wordt warm afgeleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hierna bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
CrimpenersteynZandrak 662924 BCKrimpen aan den IJssel
RiederborghBoksdoornstraat 22982 BCRidderkerk
SPAR WillemsteinKerkstraat 8-102959 BSStreefkerk
Hoogerbrug CuisineVan der Hoopstraat 24-262921 LRKrimpen aan den IJssel
Verkade maaltijdserviceMaalderij 272913 LZNieuwerkerk aan den IJssel
Vrijwillige Hulpdienst GraafstreekBurgemeester Dekkingstraat 12971 ACBleskensgraaf
Keurslager BartenMargrietstraat 52964 CEGroot-Ammers
Slagerij BartenJan Steenstraat 92981 EGRidderkerk
SPAR MaaltijdserviceLindenstraat 42971 ARBleskensgraaf
SPAR MaaltijdserviceWaterlinie 622965 CCNieuwpoort
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact met ons op.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Molenwaard

Een aantal zorginstellingen in de buurt van Molenwaard bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants faciliteren heerlijke maaltijden zoals Sukadelapje met jus, Bloemkool à la crème, Aardappelpuree met bieslook, voor enkele euro’s. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Zo nu en dan bestaat er de optie om de maaltijden thuis af te leveren. Middels www.gemeentemolenwaard.nl treft u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die er zijn. Mogelijk interessant: Subsidie.

Belangrijke info

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Molenwaard
 • Netnummer: 0184 (+31184)
 • Postcodegebied: 2954
 • Veel gezochte wijk: Nieuw-Lekkerland

Maaltijd suggesties

 • Bami babi ketjap
 • Thaise curry
 • Broccoli rollade schotel
 • Ertwensoep met rookworst
 • Pastaschotel: kip met broccoli

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Waar heeft men behoefte aan? Spreekt met van lichte zorg zoals boodschappen doen of koken? Of is er behoefte aan meer intensieve zorg als hulp bij toedienen?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is de zorgvraag bekend? Check welke vormen van hulp tot de opties behoren. Informeer over WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Achterhaal ook wat uw gemeente Molenwaard faciliteert aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeentemolenwaard.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Molenwaard voor ouderen en selecteer de relevantste. Controleer altijd de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het assortiment. Probeer of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De gerechten kunnen thuisbezorgd worden, gebruikelijk door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan doorgaans in de magnetron, oven of in de pan. Maak wat gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en zet hem op ongeveer 6 – 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

U heeft eigenlijk 3 smaken: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is 100% verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter minder fris en meer zout. Tafeltje dekje is handig in situaties waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het soort eten. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €3,70. Voedzame koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,90. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Molenwaard vindt u al vanaf €7,60. In algemene zin is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice is dan ideaal. Probeer het uit met het proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Uw maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om kennis te maken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de regionale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en legt alles netjes uit.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en zoekt u voor beperkte tijd een bezorgservice voor maaltijden? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men bepaald altijd zelfstandig de maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Molenwaard heeft veel voordelen. Voor bewoners die nog wel zelf hun potje kunnen koken faciliteert dit meer tijd en routine. Voor cliënten die hier meer moeite mee hebben is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat senioren voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Vooral de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarbij zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Bomvol verse groenten, goede vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het verwarmen van deze smaakvolle maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Molenwaard: “bezorgen levert veel voordelen in postcodegebied 3366”. Bekijk ook info over Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uiteenlopende diëten. lactosevrij, gemalen, zoutarm, glutenvrij en ook vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: maaltijden met zo’n 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente