Maaltijdvoorziening Sliedrecht

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Sliedrecht

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Sliedrecht is in het leven geroepen voor alle inwoners die door hun leeftijd of door iets anders niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Sliedrecht is er de keuze uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld de grote landelijke aanbieders als Maaltijdservice.nl, of kleinschalige restaurants die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Met deze bedrijven heeft men de beschikking over voedzame diners als Gehakt in kappertjessaus en/of Stoofpotje peer, rundvlees en puree. Via onze service vindt u eet-bedrijven en bruikbare details inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteSliedrecht
Regio-code0184 (+31184)
Postcode3361
Kosten (indicatie)v.a. €6,54
Geschikte maaltijdGehakt in roomsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Sliedrecht

Een speciaal voedingsvoorschrift is relevant voor de gezondheid. Een gezond diner bomvol mineralen mag men niet overslaan. Lukt boodschappen doen en het bereiden van een maaltijd niet meer zelf omwille van leeftijd en/of handicap? En is uw inkomen beperkt? Daarvoor zijn er belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Vaak komt dat neer op: korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of via de zorginstelling geleverd. Hoe kan ik dit regelen? U kunt aankloppen bij speciale wetten en regelingen (subsidie). Hieronder verwerken we de belangrijkste vormen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en lokale mantelzorg. Misschien zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Sliedrecht.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Sliedrecht. Te gebruiken door bejaarden die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor inwoners die 24/7 professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: mensen met dementie of ouderen met een lichamelijke beperking. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het avondeten (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is de huidige zorgvraag hoog? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Vaak gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. In sommige gevallen kan familie ondersteunen bij het doen van boodschappen of helpen met eten en drinken. In Sliedrecht zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Verdere info vindt u ook op Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Sliedrecht vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Sliedrecht? In de regio onderscheiden we een aantal maaltijdservices en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Varkensgehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, doperwten of Kipburger, bloemkool, groentesaus, gebakken aardappelen. Wij onderscheiden services met een ruim aanbod diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en services die de maaltijd warm aan huis leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u geen thuiszorg die hierbij een rol kan spelen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw avondmaal wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager CompeerEspenhof 103355 BMPapendrecht
Keurslager StekelenburgDe Biezen 153401 GDIJsselstein
Versplaza Jan NoorlandRembrandtlaan 59 A3362 ADSliedrecht
Rowdy’s CateringBeukmolen 713352 ABPapendrecht
Rivas – De MarktMarkt 243351 PBPapendrecht
Cateringservice De GelegenheidLelystraat 35 b3364 AHSliedrecht
Stichting WaardeburghBonkelaarplein 123363 ELSliedrecht
Stichting PulseBenschopperweg 3423401 BZIJsselstein
Maaltijdvoorziening De Lange WeiRembrandthof 853372 XVHardinxveld-Giessendam
Welzijnswerk – Het BonkelaarhuisBonkelaarplein 73363 ELSliedrecht
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact met ons op.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Sliedrecht

Een aantal buurthuizen in de omgeving Sliedrecht bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants hebben de lekkerste menu’s zoals Hamburger, uiensaus, appelmoes, gebakken aardappelen, voor lage prijzen. In het restaurant kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Zo nu en dan is het tevens mogelijk om het assortiment te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.sliedrecht.nl treft u details aangaande de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Wellicht relevant: Dieetmaaltijden.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Sliedrecht
 • (Regio) nummer: 0184 (+31184)
 • Centrale postcode: 3361
 • Populaire wijk: Sliedrecht-West

Potentiële maaltijden

 • Burpee Chicken
 • Stamppot Boerenkool met rookworst
 • Kippensoep met vermicelli
 • Aardappelrösti
 • Witte rijst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Betreft het eenvoudige ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of is er behoefte aan meer grondige zorg als hulp bij toedienen?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de zorgvraag is? Vergelijk welke manieren van (thuis)zorg een optie zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Sliedrecht verzorgt omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.sliedrecht.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Sliedrecht voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Controleer altijd de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Vind uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De maaltijden kunt u thuis verwachten, altijd door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan simpelweg in de magnetron, oven of in de pan. Maak wat gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor een opwarmtijd van zo’n 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

U heeft eigenlijk drie type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het handige van koelvers is 100% verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is ideaal in situaties waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort eten. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,40. Heerlijke koelverse maaltijden bestelt u vanaf €5,70. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Sliedrecht kunt u al aanvragen voor €7,10. Veelal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Voor een test bestelt men zo’n proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. De senioren-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en legt alles netjes uit.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u gedurende een paar weken/maanden magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men kiest wekelijks de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, online of telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Sliedrecht is sterk in opkomst. Voor mensen die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dit meer rust en routine. Voor cliënten die niet meer naar de winkel kunnen is het vrijwel onmisbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat bejaarden fit en vitaal blijven. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Bomvol verse groenten, goede voedingsstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze complete maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Sliedrecht: “bezorgen biedt goede ondersteuning in postcodegebied 3360, 3361, 3362, 3363, 3364, 3366”. Lees verder over Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uiteenlopende diëten. zoutarm, lactosevrij, natriumarm, gemalen en ook vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: maaltijden met niet meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!