Maaltijdvoorziening Hendrik-Ido-Ambacht

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hendrik-Ido-Ambacht

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hendrik-Ido-Ambacht biedt uitkomst voor alle bewoners die i.v.m ouderdom of een lichamelijke beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht zien we velerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over de grote landelijke aanbieders als Vers aan Tafel, of kleinschalige services die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door middel van deze betrouwbare oplossingen is iedereen verzekerd van de lekkerste menu’s als Rode bieten met gekookte aardappel en een speklap en Kip op Brabantse wijze, Parijse worteltjes, Aardappelpuree. Via onze service doorzoekt u eetpunten en bruikbare gegevens omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteHendrik-Ido-Ambacht
Regio-code078 (+3178)
Postcode3342
Kosten (indicatie)v.a. €6,26
Smaakvolle maaltijdKip kerrie ananas met risotto

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Hendrik-Ido-Ambacht

Een bepaald maaltijdplan is belangrijk voor uw algehele gesteldheid. Een voedzame maaltijd bomvol vitaminen is daarom ook de basis. Lukt een supermarkt bezoeken en het bereiden van een maaltijd niet langer zelfstandig gezien uw fysieke ongemakken? En is uw budget niet toereikend? Als antwoord daarop kunt u eens kijken naar prima maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of hulp via zorghuizen. Waar heb ik recht op? Hiervoor zijn er meerdere (lokale) regelingen en subsidies. Op deze pagina gaan we dieper in op deze zorgwetten; WMO, WLZ, en ZVW, en persoonlijke mantelzorg. In sommige gevallen kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Bedoeld voor senioren die problemen ondervinden bij het op eigen benen thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor hulpbehoevenden die continu intensieve zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: ouderen met dementie of ouderen met handicaps. Tevens is er financiële ruimte voor de maaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Doorgaans wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • ondersteuning bij toedienen
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Gelukkigkan een familielid of vriend ondersteunen bij boodschappen kopen of samen eten. In Hendrik-Ido-Ambacht zijn er ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Persoonlijke zorg
 • Bezoek ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hendrik-Ido-Ambacht vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Hendrik-Ido-Ambacht? In deze streek bestaan er relatief veel tafeltje dekjes en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan gerechten als Babi pangang, rijstfantasie of Biogarde. Wij onderscheiden organisaties die zich focussen op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en bedrijven die uw maal warm brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron wanneer u dat schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u geen thuiszorg die kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het menu wordt warm geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
De Blije BorghGerard Alewijnsstraat 183341 GDHendrik-Ido-Ambacht
Welzijnswerk – Het BonkelaarhuisBonkelaarplein 73363 ELSliedrecht
Keurslager VlotLouwersplein 133343 RCHendrik-Ido-Ambacht
Ambacht aan tafelZomertaling 73341 DBHendrik Ido Ambacht
Slagerij BartenKort Ambachtlaan 1053333 EKZwijndrecht
Keurslager CompeerEspenhof 103355 BMPapendrecht
Rivas – De MarktMarkt 243351 PBPapendrecht
Stichting WaardeburghBonkelaarplein 123363 ELSliedrecht
Versplaza Jan NoorlandRembrandtlaan 59 A3362 ADSliedrecht
Rowdy’s CateringBeukmolen 713352 ABPapendrecht
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Hendrik-Ido-Ambacht

Een deel van de zorgcentra in de omgeving van Hendrik-Ido-Ambacht bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants serveren gezonde gerechten zoals Kip stroganoff, Doperwten, Noten-zilvervliesrijst, voor scherpe prijzen. Bij dit ontmoetingspunt is ook voldoende gelegenheid om te praten. Zo nu en dan is het mogelijk om het assortiment te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.h-i-ambacht.nl checkt u meer informatie overde seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bekijk ook info over Proefpakket.

Gegevens

Maaltijd suggesties

 • Kaaskroketjes
 • Gegrilde paprika
 • Kippenbout in jus
 • Pittige sperzieboontjes
 • Kruudmoes met gortepap

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat het om kortstondige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om ingrijpendere zorg als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Zoek uit de verschillende soorten zorg die mogelijk zijn. Bekijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Zoek ook uit wat uw gemeente Hendrik-Ido-Ambacht kan betekenen betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.h-i-ambacht.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Hendrik-Ido-Ambacht voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let vooral op bestelopties, betaalopties, klantenservice en het assortiment. Vraag of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De maaltijden zullen thuis geleverd worden, steeds vaker op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gebeurt zonder problemen in uw eigen magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor ongeveer circa 6 – 8 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit 3 mogelijkheden: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is de meest verse maaltijden, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter minder fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is makkelijk zodra een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Deze kosten hebben met name te maken met het soort eten. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,00. Verse koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €7,60. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hendrik-Ido-Ambacht is er al vanaf €8,00. Vaak betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice kan de oplossing zijn. Proberen? Kies eens een proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De senioren-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u slechts tijdelijk bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bepaald steeds zelf de gerechten (online, met de bestellijst & telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Hendrik-Ido-Ambacht is een ware uitkomst. Voor cliënten die nog wel zelfstandig kunnen koken verschaft dit meer vrije tijd en regelmaat. Voor mensen die niet meer naar de winkel kunnen is het bijna een vereiste. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarnaast zijn ook diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds gezonder. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze gezonde maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Hendrik-Ido-Ambacht: “bezorgen verschaft veel autonomie in postcodegebied 3340, 3341, 3342, 3343, 3344”. Mogelijk interessant: Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw diëten en allergieën. gemalen, lactosevrij, natriumarm, zoutarm en ook eiwitrijk, vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!