Maaltijdvoorziening Papendrecht

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Papendrecht

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Papendrecht is in het leven geroepen voor alle inwoners die mede door ouderdom of een belemmering niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Papendrecht zien we veel interessante maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn de grote landelijke aanbieders als Mealhero, of kleinschalige vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door dit soort organisaties heeft iedereen toegang tot complete diners zoals Broccoli rollade schotel en Slavink met champignonroomsaus, sperziebonen en gele rijst. Op dit portaal doorzoekt men maaltijddiensten en belangrijke kennis omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeentePapendrecht
Regio-code078 (+3178)
Postcode3351
Kosten (indicatie)v.a. €6,48
Smaakvolle maaltijdKipvink in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Papendrecht

Een eigen voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor uw vitaliteit. Een gezond diner vol mineralen moet dan ook het streven zijn. Kan het boodschappen inkopen en lekker kokkerellen niet meer op eigen houtje ten gevolge van ouderdom? En beschikt u over onvoldoende geld? Gelukkig onderscheiden we prima maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Waar heb ik recht op? U dient rekening te houden met velerlei maaltijdsubsidies en wetten. Hierna verwerken we deze vormen van zorg: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand via de gemeente Papendrecht.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Papendrecht. Speciaal voor senioren die problemen ondervinden bij het zelfredzaam blijven en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op senioren die 24 uur per dag intensieve zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: ouderen met dementie en bejaarden met een beperking. Ook is er budget beschikbaar voor voeding (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toezicht bij het eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Dikwijls gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • ondersteuning bij toedienen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. In sommige situaties kan een partner ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Papendrecht staan ook vrijwilligers klaar die mogelijk kunnen helpen.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Verdere info vindt u ook op NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Papendrecht vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Papendrecht? In de buurt van uw postcode bestaat er de keuze uit meerdere firma’s en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Witte rijst of Tortellini gevuld met kaas. U kunt kiezen uit leveranciers die gericht zijn op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en keukens die de menu’s warm aan huis leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u niet iemand die daarbij ondersteuning biedt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw eten wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand tonen wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Rivas – De MarktMarkt 243351 PBPapendrecht
Maaltijdvoorziening De Lange WeiRembrandthof 853372 XVHardinxveld-Giessendam
Rowdy’s CateringBeukmolen 713352 ABPapendrecht
Keurslager VlotLouwersplein 133343 RCHendrik-Ido-Ambacht
De Blije BorghGerard Alewijnsstraat 183341 GDHendrik-Ido-Ambacht
Stichting WaardeburghBonkelaarplein 123363 ELSliedrecht
Keurslager CompeerEspenhof 103355 BMPapendrecht
Cateringservice De GelegenheidLelystraat 35 b3364 AHSliedrecht
Welzijnswerk – Het BonkelaarhuisBonkelaarplein 73363 ELSliedrecht
Versplaza Jan NoorlandRembrandtlaan 59 A3362 ADSliedrecht
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Papendrecht

Een deel van de zorginstellingen in de omgeving Papendrecht bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants hebben smaakvolle menu’s zoals Kipfiletstukjes in pestosaus, Toscaanse groentemix, Cannelloni, voor scherpe prijzen. Bij dit ontmoetingspunt kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Af en toe is het ook mogelijk om de specialiteiten thuis af te leveren. Op de URL www.papendrecht.nl checkt u praktische info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Ga door naar: Proefpakket.

Feiten

Potentiële maaltijden

 • Chili con carne, gehakt, rijst
 • Bloemkool met rundvlees schotel
 • Bami goreng met rundvlees
 • Spinaziestamppot, omelet
 • Gebonden goulashsoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat is het precieze probleem? Betreft het tijdelijke zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of spreken we over ingrijpendere zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de zorgvraag is? Bekijk welke zorgvormen te kiezen zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Achterhaal ook wat uw gemeente Papendrecht aanbiedt ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.papendrecht.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Papendrecht voor ouderen en kies een geschikte. Houd met name rekening met beschikbare bezorgdagen en eventuele diëten. U kunt uitzoeken of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw bestellingen worden aan huis bezorgd, in de regel door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan moeiteloos door middel van oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verwarm het gerecht ongeveer 5 – 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Standaard kunt u kiezen uit drie smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om dagverse bereiding, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje is praktisch voor ouderen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,40. Koelverse/dagverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €7,50. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Papendrecht vindt u al vanaf €7,20. Normaliter is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Probeer het uit met het proefpakket. Vul het formulier in. De senioren-maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de persoonlijke bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft verdere uitleg.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Heeft u een operatie achter de rug, en zoekt u voor een korte periode bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U bepaald steeds persoonlijk uw maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Papendrecht heeft veel voordelen. Voor bewoners die het huishouden nog prima managen geeft dit meer zelfstandigheid en routine. Voor bewoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het iets noodzakelijks. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Met name deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Evenzeer zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Bomvol verse groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Papendrecht: “bezorgen resulteert in veel gemak in postcodegebied 3350, 3351, 3352, 3353, 3354, 3355, 3356”. Klik verder naar Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw diëten en allergieën. natriumarm, zoutarm, glutenvrij, gemalen of misschien vegetarisch, vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: specialiteiten met niet meer dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!