Maaltijdvoorziening Marum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Marum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Marum is er voor alle bejaarden die mede door ouderdom of een handicap niet in de keuken kunnen staan. Voor de gemeente Marum zijn er verschillende maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan landelijke instellingen als Mealhero, of regionale instellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door dit soort diensten is iedereen verzekerd van complete gerechten zoals Tartaartje met uiensaus, snijbonen en gebakken aardappelblokjes en Kalkoenfilet in jus, spinazie a la crème en gekookte aardappelen. Op dit portaal vergelijkt u aanbieders en handige details betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Regio-code0594 (+31594)
Postcode9363
Kosten (indicatie)v.a. €5,95
Voorbeeld maaltijdKipstukjes in kerriesaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Marum

Een bepaald voedingsvoorschrift is aan te raden voor uw vitaliteit. Een gezond recept bomvol groenten is dan ook essentieel. Gaat het boodschappen inkopen en uw potje klaarmaken niet meer zelf omwille van problemen met de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Met dat in het achterhoofd onderscheiden we prima maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Wat moet ik hiervoor doen? We onderscheiden speciale subsidievormen en zorgwetten. Daarom vertellen we wat meer over de beste regelingen: WMO, WLZ, en ZVW, als ook mantelzorg. Misschien zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand via de gemeente Marum.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Marum. Te gebruiken door ouderen die problemen ervaren bij het zelfredzaam blijven en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor inwoners die permanent professionele zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: mensen met dementie en senioren met fysieke ongemakken. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het diner (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en ontvangt u al veel zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Over het algemeen gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Vaak kan een vriend of kennis helpen met naar de supermarkt gaan of het bereiden van een maaltijd. In Marum kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Marum vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Marum? In uw omgeving zijn er een aantal firma’s en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Wokgroenten of Rookworst met stamppot boerenkool. U kunt kiezen voor bedrijven die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en organisaties die de menu’s opgewarmd brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Binnen enkele minuten klaar, zodra het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niet iemand die u hierbij hulp kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het menu wordt warm aan huis geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand bekijkt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgDe Wending 679363 AZMarum
Kemkers Groente en FruitKleuvenstee 319403 LTAssen
TSN ThuiszorgMolenstraat 89363 BCMarum
Beijk CateringPotklei 89351 VSLeek
Lekkers van VerBurgemeester van waninglaan 179351 LRLeek
Slagerij MagerKoopmansplein 169401 ELAssen
Restaurant Zonnehuis de HoornNachtegaalstraat 29363 GBMarum
Zorggroep DrentheIndustrieweg 159402 NPAssen
Icare – BoshofBeilerstraat 389401 PMAssen
Mennega CateringGroningerstraat 2a9401 BKAssen
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Contact opnemen kan per mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Marum

Verscheidene zorgcentra in de streek Marum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants faciliteren verantwoorde maaltijden als Stamppot boerenkool met worst, tegen lage kosten. Hier is er ook ruimte voor ontmoeting. In sommige seniorenrestaurants is het ook mogelijk om de gerechten af te halen of te laten bezorgen. Via www.marum.nl checkt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Lees verder over Dieetmaaltijden.

Gegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Marum
 • Netnummer: 0594 (+31594)
 • Postcodegebied: 9363
 • Populaire wijk: Marum

Voorbeeld maaltijden

 • Heldere kippensoep
 • Bami goreng met rundvlees
 • Stamppot Andijvie met spekjes
 • Ertwensoep met rookworst
 • Ertwensoep met rookworst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Om wat voor zorg gaat het? Betreft het lichte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of is er behoefte aan meer grondige zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Check welke vormen van hulp geschikt zijn. Bekijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Marum verzorgt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.marum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Check de maaltijdservices in Marum voor ouderen en selecteer de relevantste. Analyseer punten als de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Zoek uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De maaltijden zullen thuis gebracht worden, tegenwoordig door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan doorgaans d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet de instellingen op 600 watt en stel de tijd in op circa 6 – 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Standaard kunt u kiezen uit drie alternatieven: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje komt van pas wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dat heeft te maken met het type eten. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,70. Gezonde koelverse maaltijden zijn er al vanaf €7,30. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Marum bieden sommige aanbieders aan voor €7,20. Normaliter zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice kan de oplossing zijn. De dienst zelf proberen kan met een proefpakket. Vul het formulier in. Een ouderen-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en legt alles netjes uit.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden magnetronmaaltijden laten bezorgen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U kiest wekelijks de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, online en met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Marum is sterk in opkomst. Voor senioren die zelf de boodschappen doen en koken levert dit extra tijd en autonomie. Voor mensen die daar meer problemen mee ondervinden is het meer een noodzaak. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die geven dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Tevens zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke mineralen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze de lekkerste maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Marum: “bezorgen verschaft veel voordelen in postcodegebied 9363”. Mogelijk interessant: Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw individuele wensen. natriumarm, gemalen, zoutarm, glutenvrij en ook vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch, eiwitrijk: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: specialiteiten met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente