Maaltijdvoorziening Den Haag

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Den Haag

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Den Haag is aantrekkelijk voor alle mensen die mede door ouderdom of een handicap niet zelf kunnen koken. Binnen de gemeente Den Haag is er de keuze uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of kleinschalige restaurants die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Met deze unieke instellingen heeft men de beschikking over verse recepten zoals Ajam pangang, nasi goreng en Vissticks met groenten. Via maaltijdvoorzieningen.nl doorzoekt men aanbieders en essentiële info aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteDen Haag
Regio-code070 (+3170)
Postcode2511
Kosten (indicatie)v.a. €6,18
Lekkere maaltijdHamburger, ui en champignons

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Den Haag

Een speciaal voedingspatroon is essentieel voor een vitaal lichaam. Een gezond recept met genoeg groenten staat hierbij centraal. Kan naar de supermarkt gaan en uw potje klaarmaken niet zelfstandig door problemen met de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Daarvoor kunt u aanspraak doen op handige subsidies / maaltijd regelingen. Dat kan betekenen: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt een beroep doen op speciale zorgwetten en maaltijdsubsidies. Daarom verwerken we deze vormen van zorg: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en lokale mantelzorg. Mogelijk kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Den Haag.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Den Haag. In het leven geroepen voor senioren die moeite hebben met het zelfstandig thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Korting op een maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor hulpbehoevenden die permanent zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: senioren met dementie en bejaarden met een fysiek ongemak. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Gewoonlijk ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. In sommige situaties kunnen vrienden ondersteunen bij boodschappen kopen of een maaltijd brengen. In Den Haag zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Verdere info vindt u ook op RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Den Haag vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Den Haag? In de buurt van uw postcode vinden we verscheidene tafeltje dekjes en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en gehandicapten. Denk dan aan Hamburger, currysaus, baby wortelen, krieltjes en Verse rauwkostsalade. U kunt kiezen uit services die zich vooral richten op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en bedrijven die de maaltijd al opgewarmd leveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen als het u treft. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hiermee kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij BartenOude Kustlijn 972496 SKDen Haag
De Maaltijd ExpressHildo Kroplaan 382552 XTDen Haag
H.V.P. ZorgMelis Stokelaan 2496 W2541 GSDen Haag
Saur CateringWestvlietweg 68a2495 AADen Haag
Sm@ecktheater PaulSimon Carmiggelthof 472492 JNDen Haag
A.G.Z. ThuiszorgTer Nieuwburgstraat 82548 SCDen Haag
Verpleeghuis Gulden HuisSteenhouwersgaarde 12542 AADen Haag
Woonzorgcentrum HouthagheToon Dupuisstraat 102552 SBDen Haag
Woonzorgcentrum WijndaelercentrumCatharina van Rennesstraat 82551 GMDen Haag
EphrosFluitenbergstraat 772545 NKDen Haag
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur dan een bericht.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Den Haag

Een deel van de zorghuizen in de buurt van Den Haag bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants faciliteren lekkere gerechten als Runderlapje met vleesjus, gekookte aardappelen, snijbonen, tegen een aantrekkelijke prijs. Op deze plek kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige eetpunten is het bovendien mogelijk om de menu’s thuis te laten bezorgen. Via www.denhaag.nl spot u meer informatie overde seniorenrestaurants die er zijn. Bekijk ook info over Boodschappenhulp.

Informatie

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Den Haag
 • (Net) nummer: 070 (+3170)
 • Postcode: 2511
 • Veel gezochte wijk: Oostduinen

Smaakvolle maaltijden

 • Pasta kip madras
 • Gegrilde kippenpoot
 • Kiptajine
 • Gehakt in roomsaus
 • Stamppot boerenkool met worst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreken we over lichte zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of betreft het zwaardere zorg als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Bekijk welke types zorg een optie zijn. Check WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat de gemeente Den Haag faciliteert rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.denhaag.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice bepalen

  Analyseer de maaltijdservices in Den Haag voor ouderen en kies een geschikte. Let goed op bezorg- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Vind uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De maaltijden worden aan huis bezorgd, vaak door uw eigen bezorger. De bereiding van het gerecht gaat eenvoudig in uw eigen magnetron of oven. Maak wat gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en verwarm het gerecht ongeveer 5 – 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit 3 smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. De meerwaarde van koelvers is dagverse bereiding, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar minder vers en smaakvol. Tafeltje dekje is handig in het geval dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type eten. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €3,90. Voedzame koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,90. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Den Haag is er al vanaf €8,50. Normaal is dit inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Bestel veilig en snel proefpakketten. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De senioren-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de regionale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en legt alles netjes uit.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een service voor thuismaaltijden? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U selecteert wekelijks de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, telefonisch of online). U bent dus volledig flexibel (geen abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Den Haag kent vele pluspunten. Voor senioren die zelf de boodschappen doen en koken resulteert dit in meer vrije tijd en structuur. Voor bejaarden die niet meer naar de winkel kunnen is het meer een noodzaak. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die geven dat hulpbehoevenden niet ondervoed raken. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Ook zijn de diepvries- en koelverse maaltijden met sprongen vooruit gegaan. Vol met groenten, belangrijke vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze ambachtelijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Den Haag: “bezorgen geeft veel gemak in postcodegebied 2244, 2490, 2491, 2492, 2493, 2495, 2496, 2497, 2498, 2500, 2501, 2502, 2503, 2504, 2505, 2506, 2507, 2508, 2509, 2511, 2512, 2513, 2514, 2515, 2516, 2517, 2518, 2521, 2522, 2523, 2524, 2525, 2526, 2531, 2532, 2533, 2541, 2542, 2543, 2544, 2545, 2546, 2547, 2548, 2551, 2552, 2553, 2554, 2555, 2561, 2562, 2563, 2564, 2565, 2566, 2571, 2572, 2573, 2574, 2581, 2582, 2583, 2584, 2585, 2586, 2587, 2591, 2592, 2593, 2594, 2595, 2596, 2597”. Lees verder over Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen voedingspatroon. natriumarm, gemalen, zoutarm, glutenvrij of wellicht vloeibaar, vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!