Maaltijdvoorziening Kaag en Braassem

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Kaag en Braassem

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Kaag en Braassem is zeer populair bij alle bewoners die vanwege leeftijd of beperking niet zelfstandig kunnen koken. Binnen de gemeente Kaag en Braassem kan men kiezen uit velerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld bedrijven met landelijke dekking als De Dievpriesman, of regionale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door gebruik te maken van dergelijke diensten beschikt men altijd over lekkere gerechten als Rundersukade met vleesjus, gekookte aardappelen, stoofpeertjes en/of Kipfilet met jus, rodekool en aardappelpuree. Op dit portaal vindt men beschikbare bedrijven en waardevolle voorlichting omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Regio-code0172 (+31172)
Postcode2371
Kosten (indicatie)v.a. €6,28
Voorbeeld maaltijdTagliatelle, kip, paddestoelen

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Kaag en Braassem

Een speciaal voedingsvoorschrift is essentieel voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam diner bomvol voedingsstoffen is daarom ook de basis. Kan een supermarkt bezoeken en in de keuken staan niet eigenhandig gezien uw het feit dat u een jaartje ouder wordt? En heeft u laag inkomen? In die situatie kunt u gebruik maken van interessante subsidies / maaltijd regelingen. Die faciliteren maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt zich beroepen op meerdere maaltijdsubsidies en wetten. Hierna gaan we dieper in op een aantal van deze wetten: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en tijdelijke mantelzorg. In sommige gevallen kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand binnen de gemeente Kaag en Braassem.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Kaag en Braassem. Te gebruiken door bewoners die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op bewoners die de hele dag goede zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende mensen en bejaarden met fysieke ongemakken. Tevens is er financiële ruimte voor de maaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Over het algemeen wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. In sommige situaties kunnen bekenden ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd koken. In Kaag en Braassem staan ook vrijwilligers klaar die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer ondersteuning in huis
 • Meer info op o.a. mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Kaag en Braassem vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Kaag en Braassem? In de regio zijn er allerlei bedrijven en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan Doperwtje wortel kippenpoot schotel en Kapucijners met amandel en dragon, Bladspinazie, Gekookte aardappelen. Wij onderscheiden instellingen die zich vooral richten op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en maaltijdservices die het eten warm aanleveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen wanneer u dat schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u ondersteunt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw maaltijd wordt warm gebracht, u kunt direct eten.
 • Hieronder bekijkt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgNoordeinde 982371 CWRoelofarendsveen
BuurtzorgHerenhof 2017-72402 DLAlphen aan den Rijn
Slagerij van der MeerNoordplein 122371 DARoelofarendsveen
Stichting Welzijn Ouderen Hoogmade-WoubruggeVan Alcmaerlaan 82355 BBHoogmade
Keurslager PestelWinkelhof 972353 TLLeiderdorp
Stichting Tafeltje DekjeZonnegaarde 232381 LHZoeterwoude
Stichting Welzijn Ouderen “De Spil”Saskia van Uylenburchlaan 12377 CROude Wetering
Petit MenuPrins Bernhardstraat 252396 GAKoudekerk aan den Rij
Keurslagerij La LauPrins Bernhardstraat 212396 GAKoudekerk aan den Rijn
Keurslager van der GeestDorpsstraat 312381 EKZoeterwoude
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Kaag en Braassem

Een aantal buurthuizen in de omgeving van Kaag en Braassem bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants verstrekken gezonde gerechten als Kipsaté, babi pangang met sajor bonen en indische rijsttafel, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige eetpunten bestaat er de mogelijkheid om de maaltijden thuis te laten bezorgen. Op www.kaagenbraassem.nl bekijkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Ga door naar: Koelverse maaltijden.

Feiten

Potentiële maaltijden

 • Pilav
 • Draadjesvlees in jus
 • Snijbonen met een kipfilet
 • Gegrilde groentenmix in saus
 • Schnitzel met gebakken aardappels

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat u voor eenvoudige zorg zoals boodschappen doen of koken? Of hebben we te maken met zwaardere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Informeer naar welke vormen van hulp geschikt zijn. Zoek naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Lees u ook in over wat de gemeente Kaag en Braassem faciliteert wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.kaagenbraassem.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier zoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Kaag en Braassem voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Houd met name rekening met bezorg- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Zoek uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, steeds vaker door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken gaat eenvoudig in vrijwel elke magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 6 – 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het voordeel van koelvers is dagverse bereiding, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers is langer houdbaar, maar verminderd vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is perfect in het geval dat een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De kosten zijn afhankelijk van het type eten. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,40. Koelverse maaltijden vindt u al vanaf €6,20. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Kaag en Braassem kan u al bestellen vanaf €7,70. Normaal is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice kan de oplossing zijn. Koop daarom snel zo’n proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. Een ouderen-maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om kennis te maken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale chauffeur brengt het eten bij hen thuis en neemt de laatste zaken door.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden een bezorgservice voor maaltijden? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U bestelt altijd persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, met de bestellijst of online). U houdt de regie in eigen handen (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Kaag en Braassem is een ware uitkomst. Voor cliënten die nog op eigen benen staan geeft dat meer vrije tijd en structuur. Voor senioren die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat bejaarden voldoende voeding binnenkrijgen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Evenzeer zijn de koelverse- en diepvriesgerechten in kwaliteit gestegen. Bomvol verse groenten, belangrijke bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze heerlijke maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Kaag en Braassem: “bezorgen houdt in: veel vrijheid in postcodegebied 2480, 2481”. Wellicht relevant: Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw individuele wensen. zoutarm, natriumarm, glutenvrij, gemalen of juist koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente