Maaltijdvoorziening Delft

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Delft

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Delft is in het leven geroepen voor alle bejaarden die door ouderdom of beperking geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Delft kunt u kiezen uit veel maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; landelijke bezorgservices zoals De Dievpriesman, of kleinschalige services die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Middels deze betrouwbare oplossingen is iedereen verzekerd van complete recepten als Varkensvlees, sperziebonen, aardappelpuree en Kippendijstukjes in satésaus, bami goreng. Op deze website leest u meer over eet-bedrijven en essentiële voorlichting omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteDelft
Regio-code015 (+3115)
Postcode2611
Kosten (indicatie)v.a. €6,17
Lekkere maaltijdChampignonsoep met rundvlees

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Delft

Een uitgekiend eetpatroon is noodzakelijk voor de gezondheid. Een gezond gerecht met belangrijke voedingswaarden draagt hier zeker aan bij. Lukt boodschappen doen en gerechten klaarmaken niet meer zelf vanwege ouderdom? Of heeft u weinig financiële middelen? Als antwoord daarop kunt u gebruik maken van handige subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren een vaste korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt aankloppen bij velerlei zorgwetten en maaltijdsubsidies. Daarom benaderen we de beste regelingen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, als ook mantelzorg. Wellicht kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Delft.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Delft. Uniek voor bewoners die moeite hebben met het op eigen benen thuis wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor mensen die de hele dag door extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: mensen met dementie of mensen met beperkingen. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. In de regel gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Gelukkigkan een familielid of vriend helpen met een supermarkt bezoeken of helpen met eten en drinken. In Delft kan u soms aankloppen bij vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Raadpleeg ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Delft vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Delft? In deze plaats bestaan er verschillende keukens en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en gehandicapten. Bijvoorbeeld Gehaktschotel, prei à la crème, aardappelpuree, kaas en Boerenkoolstampot, 2 gehaktballen. U kunt kiezen voor leveranciers die zich focussen op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en keukens die de gerechten warm aanleveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron zodra het u uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er niemand die hierin uitkomst kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw eten wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hierna vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
A la Carte cateringNieuwe Langedijk 492611 VJDelft
Klein WestlandDijkshoornseweg 212635 EJDen Hoorn
SPAR OlierookKrakeelpolderweg 272613 NWDelft
Woonzorgcentrum OostduinGoetlijfstraat 52596 RHDen Haag
SPAR ClingendaelBreitnerlaan 2712596 GZDen Haag
BuurtzorgDorpsstraat 172631 CRNootdorp
BuurtzorgMarshalllaan 22625 GZDelft
Keurslagerij het PleinParadeplein 232632 GGNootdorp
Tante SansSytwinde 2162631 GXNootdorp
Keurslager van WindenVrijheidslaan 202625 RDDelft
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Delft

Verscheidene buurthuizen rondom Delft bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een laagdrempelig buurtrestaurant. Lokale wijkrestaurants bieden de lekkerste gerechten zoals Lekkerbekje met sperziebonen, voor lage prijzen. In het restaurant kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige restaurants bestaat er de optie om de maaltijden te laten bezorgen. Middels www.delft.nl treft u aanvullende info over de seniorenrestaurants die er zijn. Ga door naar: Vers aan Tafel.

Feiten

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Delft
 • (Regio) nummer: 015 (+3115)
 • Postcode: 2611
 • Lokale wijk: Binnenstad

Maaltijd suggesties

 • Flensjes met fruit
 • Sukadelapje in jus
 • Reepjes varkensvlees in jus
 • Ossestaartsoep
 • Bloemkoolsoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat u voor eenvoudige ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om meer intensieve ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Bekijk welke zorgvormen mogelijk zijn. Bekijk WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Delft te bieden heeft ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.delft.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst selecteren

  Check de maaltijdservices in Delft voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let goed op de beste- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Kijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw gerechten kunt u thuis verwachten, in de regel op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan moeiteloos door middel van oven of magnetron. Prik gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor ongeveer circa 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

U heeft eigenlijk drie alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is 100% verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, maar minder vers en vaak zouter. Tafeltje dekje biedt uitkomst zodra eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €3,90. Koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €5,60. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Delft bestelt u vanaf €7,90. Niet zelden is dit inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers biedt vaak mogelijkheden. Bestel veilig en snel zo’n proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Uw maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale chauffeur levert de gerechten aan huis en legt alles netjes uit.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Heeft u een operatie achter de rug, en zoekt u voor beperkte tijd een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men kiest steeds persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Delft is zeer populair. Voor bejaarden die het huishouden nog prima managen verschaft dit ongebondenheid en routine. Voor bejaarden die niet meer zelfstandig kunnen koken is het iets noodzakelijks. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden fit en vitaal blijven. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Tevens zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Ze bevatten steeds meer groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze uitstekende maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Delft: “bezorgen resulteert in perfect service in postcodegebied 2600, 2601, 2611, 2612, 2613, 2614, 2616, 2622, 2623, 2624, 2625, 2626, 2627, 2628, 2629”. Wellicht relevant: Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen voedingspatroon. lactosevrij, glutenvrij, gemalen, natriumarm of eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: menu’s met niet meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!