Maaltijdvoorziening Meierijstad

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Meierijstad

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Meierijstad is ideaal voor alle hulpbehoevenden die vanwege ouderdom of door iets anders niet in de keuken kunnen staan. Voor de gemeente Meierijstad zijn er professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld de grote landelijke aanbieders als Eten Met Gemak, of kleinschalige vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Met behulp van deze unieke instellingen zit er niemand zonder voedzame diners zoals Groenteburger, prei, aardappelen en Kip piri piri, gebakken wedges, wokgroenten. Op deze pagina doorzoekt men eetpunten en waardevolle gegevens wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Regio-code0413 (+31413)
Postcode5461
Kosten (indicatie)v.a. €6,76
Geschikte maaltijdDoperwtenpuree

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Meierijstad

Een bepaald voedingspatroon is nodig voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam diner bomvol mineralen is dan ook essentieel. Gaat een bezoekje aan de winkel en koken niet meer zelf omwille van gezondheidsproblemen? Of heeft u een relatief laag inkomen? Met dat in het achterhoofd onderscheiden we belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp via zorghuizen. Heeft u hulp nodig? Er zijn verscheidene zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In deze paragraaf verwerken we de beste regelingen: ZVW, WLZ en WMO, en de mantelzorg. Misschien kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Meierijstad.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Meierijstad. Ontwikkeld voor ouderen die moeite hebben met het zelf runnen van een huishouden en hulp bij mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor ouderen die continu zorg in de nabijheid of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: mensen met dementie en ouderen met een lichamelijke beperking. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het avondeten (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Iemand die het eten toedient
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Vaak kan een familielid of vriend ondersteunen bij boodschappen kopen of helpen met eten en drinken. In Meierijstad kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer ondersteuning in huis
 • Verdere info vindt u ook op zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Meierijstad vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Meierijstad? In uw omgeving bestaat er de keuze uit velerlei bezorgservices en zorginstellingen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt hierbij denken aan onder andere Vis in hollandaisesaus, tuttifrutti en babyworteltjes en gebakken krieltjes en Sperziebonen met kipfilet in madrassaus en puree. U kunt kiezen uit bezorgdiensten die zich focussen op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en keukens die het diner warm brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op een moment dat het u uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen mantelzorger die voor u klaar staat? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw eten wordt warm afgeleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
ONS WelzijnStadhuisplein 2a5461 KSVeghel
SPAR WalterKruisstraat 35502 JAVeldhoven
Cunera – De BongerdZijlstraat 15473 CJHeeswijk-Dinther
BuurtzorgLangenboomseweg 2a5451 JKMill
SPAR MaaltijdserviceKapelstraat 115447 AARijkevoort
ONS WelzijnDe Misse 4b5484 BZHeesch
Ton KantersHoofdstraat 69 /B5481 ABSchijndel
Keurslager AntonisMeiveld 855501 KDVeldhoven
Keurslager KluijtmansKerkstraat 135492 AHSint-Oedenrode
Zorggroep – BekkershuisDeken Baekersstraat 835482 JDSchijndel
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Meierijstad

Meerdere buurthuizen rondom Meierijstad bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants verstrekken gezonde menu’s als Rundersaucijsje met vleesjus, gebakken aardappelen, spinazie à la crème, voor scherpe prijzen. Bij dit ontmoetingspunt kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Doorgaans is het mogelijk om het aanbod op te halen of te laten bezorgen. Op www.meierijstad.nl spot u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Mogelijk interessant: Bijzondere bijstand.

Cijfers en feiten

Voorbeeld maaltijden

 • Runderlapje in champignonsaus
 • Aspergesoep met zalm
 • Spaghetti, tonijn, kappertjes
 • Zomerzuurkool met casselerrib
 • Maaltijdsalade met kip en avocado

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreekt met van kortstondige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of spreken we over zwaardere zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de zorgvraag is? Bekijk welke zorgvormen geschikt zijn. Kijk naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Achterhaal ook wat de gemeente Meierijstad aanbiedt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.meierijstad.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier kiezen

  Check de maaltijdservices in Meierijstad voor ouderen en start met bestellen. Let vooral op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en type maaltijden. Zoek uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, gebruikelijk op een vast moment, door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht is gemakkelijk in de magnetron, oven of in de pan. Prik gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 5 – 6 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 keuzes: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is 100% verse maaltijd, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje is makkelijk voor mensen waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €4,60. Voedzame koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,70. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Meierijstad is er al voor €7,60. Dikwijls betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Probeer het uit met proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. De senioren-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren en zal de service nader toelichten. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de persoonlijke bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en neemt de laatste zaken door.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken een service voor thuismaaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men kiest steeds zelf de gerechten (met de bestellijst, online & telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Meierijstad is een ware uitkomst. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken geeft dit ongebondenheid en regelmaat. Voor bejaarden die niet meer naar de winkel kunnen is het soms de enige oplossing. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden fit en vitaal blijven. Met name deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten in kwaliteit gestegen. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Meierijstad: “bezorgen geeft veel autonomie in postcodegebied 5460, 5461, 5462, 5463, 5464, 5465, 5466, 5467”. Lees verder over WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw individuele wensen. zoutarm, glutenvrij, natriumarm, lactosevrij en ook koolhydraatarm, eiwitrijk, veganistisch, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: eten met zo’n 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente